Riktig kärlek är blind för år, rynkor och tid

Hemligheten till tidlös kärlek baseras på förståelse, förmågan att hålla samman och respekt Dessa par tar ansvar för att växa tillsammans och bringa lycka till förhållandet.
Riktig kärlek är blind för år, rynkor och tid

Senaste uppdateringen: 05 oktober, 2019

Riktig kärlek kan vara i en sommar, ett år eller en hel livstid. Sanningen är att det inte spelar någon roll hur länge den varade, så länge den var värd det, gjorde dig lycklig och gav dig minnen som får dig att skratta högt.

Men den mest berikande kärleken. Den som ger oss näring, hjälper oss att växa och slår rot utan och innan, är den som följer med tills benen värker och åren tynger ner oss; men tiden vi har delat åldras aldrig. Vissa har svårt att tro på tidlös kärlek, men kärlek som varar i en hel livstid finns verkligen. Den existerar, och det finns saker som gör den möjlig.

Pelarna som får riktig kärlek att vara i en livstid

Låt oss börja med att fastslå en väldigt viktig aspekt. Det finns par där ute som njuter av förhållanden som håller i 2, 5 eller 10 år. Och de åtnjuter samma lycka som de som håller i en livstid. Det finns dessutom andra som finner sitt välmående och sin balans i att vara ensamma. Vad vi vill säga är att det finns många vägar mot lycka, och man behöver inte romantisera “evig kärlek”.

Riktig kärlek håller så länge den behöver hålla och den lever vidare om båda parter investerar tid, kärlek och ansträngning i den. Låt oss ta en titt på de pelare som definierar de stabilaste förhållandena – de som lever vidare trots våra rynkor.

Promenad-i-snön

Riktig kärlek handlar inte om att “tolerera”, utan om att bygga upp

  • Du har säkert hört någon säga att när det kommer till kärlek är det viktigaste att veta hur man tolererar, ger med sig, är tålmodig och förlåter. Men du måste vara försiktig när det kommer till “populär vishet”, som ibland kan ge dåliga resultat. Du måste definitivt vara tålmodig; du måste veta hur man förlåter, det är sant. Men allt måste vara balanserat och du ska alltid ta ansvar för din egen självkänsla.
  • Riktig kärlek som varar i en livstid är inte begränsad till att “tolerera varandra”, hålla tyst och låtsas, gömma saker du inte gillar och klaga om dem privat. Det är inte hälsosamt och inte heller bra för ditt känslomässiga välmående.
  • Positiva, varaktiga förhållanden vet hur man bygger upp, hur man skapar broar, kommer till överenskommelser, hittar på saker tillsammans och tar hand om varandra varje dag. Gå aldrig till sängs arga, utan snarare med en känsla av entusiasm för nästa dag så att ni kan fortsätta ert kombinerade projekt.
Sann-kärlek

Uppriktig omsorg gentemot varandra

Par passerar genom flera stadier som inte är immuna mot kriser. Arbetsproblem, familjeproblem, perioder när ni faller in i samma gamla rutin och monotoni…

  • Riktig kärlek varar i en livstid eftersom den konfronterar personliga problem, eftersom det finns en uppriktig förståelse och ömsesidig omvårdnad.

Din partner förstår att du blir lycklig genom att avancera din karriär, njuta av dina hobbyer och vänskaper, och ditt välmående återinvesteras sedan i det lyckliga förhållandet.

  • Om det inte finns någon omsorg eller intresse för den andra personen, och inte heller uppriktighet och äkthet, bryts bandet långsamt ner. Du dör av hunger för kärlek och respekt.

Magin med att göra saker tillsammans

Lyckliga par är, först och främst, ett utmärkt lag. De filar långsamt ner sina skillnader. Inte för att de ger upp eller att de tolererar det, utan på grund av en tydlig, ömsesidig respekt.

  • En sak som för er närmre varje dag är njutningen av att göra saker tillsammans. Att vakna tillsammans, gå till sängs tillsammans, skratta tillsammans, ha roligt tillsammans…
  • Om ni förstår varandra och demonstrerar en tydlig vilja att dela saker, utrymme och projekt växer ni tillsammans med mycket mer kärlek gentemot varandra.
  • Så en aspekt du måste tänka på är tillväxt. Att göra saker tillsammans betyder att man fortsätter upplevelser tillsammans och startar nya projekt tillsammans. Det hjälper er att fortsätta upptäcka saker om varandra och stärka ert band ännu mer.
  • Att resa tillsammans, gå ut med vänner samt låta varandra ha sina egna hobbyer och projekt hjälper er att växa både individuellt och som ett par.

Du känner säkert något äldre par som fyller dig med beundran för att sann kärlek fortfarande lyser i deras ögon, trots åren och tiden som har passerat. Detta eftersom sann kärlek är blind.

Utan tvivel har de gått igenom många svårigheter, men de har kämpat för varandra och för sitt förhållande. De vet att kärlek måste byggas och att det är en investering. Framförallt bryr de sig verkligen om varandra.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.