Ett perfekt förhållande: en vackrare värld

Världen är alltid vackrare med rätt person, den som bryr sig om dina värderingar, aldrig dömer och hjälper dig att växa.
Ett perfekt förhållande: en vackrare värld

Senaste uppdateringen: 18 februari, 2019

Världen kan alltid anta en vackrare och mer motiverande lyster om du har rätt person vid din sida i ett “perfekt förhållande”. Vi vet att det inte är lätt att etablera band och bilda romantiska förhållanden som berikar ens liv. Men man får aldrig ge upp. Kärlek är alltid värt det.

När vi mognar slutar vi lägga vikt vid fysisk skönhet. Vi lär oss att det som verkligen räknas och låter oss växa är att hitta någon som harmoniserar med våra värderingar. Det ger i sin tur ljus åt livets små detaljer varje dag. Idag vill vi bjuda in dig att reflektera över det.

Världen är alltid vackrare med rätt person

Positiva relationer är de som framförallt respekterar utrymme, åsikter, bedömningar och värderingar, samtidigt som de främjar personlig tillväxt. Att hitta rätt livspartner och få ett perfekt förhållande betyder att man också måste göra några dåliga val. När vi rör oss framåt och är fullt medvetna om vad vi vill och inte vill kommer vi att hitta rätt person.

Notera nedan vilka karaktärsdrag de bör ha för att bringa ljus till din värld och göra den vackrare.

Ett-perfekt-förhållande

Om han älskar dig kommer han inte att döma dig

Alla har en kritiker i sin sociala krets som kritiserar sakerna du gör och bedömer vad du säger, som om bara de sitter på de universala sanningarna. De som berikar ditt liv kommer inte att döma dig. De bryr sig om och ger råd, men de använder aldrig dina ord mot dig som ett sätt att kontrollera och manipulera.

Hälsosamma band håller dig inte tillbaka

Hälsosamma förhållanden låter dig växa, både som par och som individer. På andra sidan av skalan hittar vi dock följande band:

  • De som är rädda för att överges kan skapa nervösa beroenden där de försöker kontrollera allt eftersom förhållandet baseras på osäkerhet och låg självkänsla.
  • Avlägsna band är å andra sidan kalla, erbjuder lite stöd och karaktäriseras av en parts självintressen, trots de nedbrytande fysiska och känslomässiga effekterna på den andra parten.

Liknande värderingar & att respektera skillnader

I ett lyckligt, moget och stabilt förhållande måste man inte hålla med om allt. Ni kan båda ha olika intressen, aspirationer och till och med hobbyer. Era personligheter kan också vara annorlunda, och det som verkligen spelar roll är att era värderingar matchar.

  • Värderingar förenar människor eftersom de harmoniserar känslor, principer och personligt utrymme.
  • Ett par som respekterar varandras skillnader och gör saker för att hjälpa varandra gör världen till en mycket vackrare plats. Det finns harmoni i ett pefekt förhållande.

Ett perfekt förhållande respekterar och fostrar personlig tillväxt

Något som ofta sker i många förhållanden är att begränsningar börjar upprättas för personliga aspirationer och till och med utrymmen som utgör en del av din identitet.

  • Det är vanligt att skjuta vissa hobbyer, vänner och till och med drömmar åt sidan.
  • De som respekterar sin partners personliga utrymme litar på varandra och låter den andra behålla sina passioner, sociala förhållanden och också karriärmål.
  • Ett perfekt förhållande ger därför plats för den andras personliga utrymme är ett sätt att investera i det gemensamma utrymmet i ett förhållande. En glad person berikar förhållandet så mycket mer.
Par-i-gräset

Gör din värld vackrare

Vi har pratat om vikten av att hitta någon som vet hur de gör din dag mer intressant, intensiv och vacker. Men vi får inte glömma en viktig punkt: förlita dig inte på andra för att göra dig själv lycklig. Istället bör du själv skapa livet du verkligen vill leva.

  • En av de mest berömda studierna i historien är känd som Grantstudien. Den pågick i uppskattningsvis 70 år och syftet var att hitta källan till äkta lycka.
  • Forskare har kunnat fastslå vad du kanske redan har gissat. För majoriteten av alla människor är att älska och bli älskad synonymt med absolut lycka.
  • Tänk dock på att om man bara fokuserar ens liv på detta sökande, på att älska och bli älskad, glömmer man en viktig sak: behovet att älska en själv.
Maskrosor

Att känna sig älskad är givetvis något väldigt vackert. Men ibland kan detta sökande ta en livstid, så det är bäst att börja skapa sin egna vackra värld redan idag. Vi är de vi är: unga eller gamla, långa eller korta, singel eller i ett förhållande. Det har ingen betydelse.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.