Naturlig behandling av diabetes typ 2

Diabetes påverkar hur kroppen tar hand om glukos och orsakar höga blodsockernivåer. Här ska vi diskutera vissa naturliga sätt att kontrollera och bibehålla hälsosamma glukosnivåer och behandla diabetes.

Bukspottkörteln producerar vanligtvis insulin, men hos personer med diabetes typ 2 producerar den inte som den ska, vilket får glukosnivåerna i kroppen att höjas till problematiska nivåer. Oavsett detta kan många med några enkla kostråd och vissa naturliga tillskott naturligt bibehålla normala glukosnivåer i kroppen.

Rådgör dock alltid först med din läkare och använd nedanstående livsmedel som komplement till din läkares ordination.

Rekommenderade livsmedel

  • Stevia rebaudiana, eller sötflockel, kommer från Paraguay och har visat sig innehålla fantastiska fördelar. Växten är inte bara ett naturligt sötningsmedel utan kalorier utan har även egenskaper som inkluderar reglering av glukosnivåerna i kroppen. Du kan dricka avkok tre gånger per dag eller ta den direkt som ett extrakt eller piller. Det är viktigt att se till att du tar rent extrakt, vilket är mörkare i färgen, och inte ett raffinerat sötningsmedel eftersom det kan minska effekten.

Shiitake

Andra råd

Tänk på att din emotionella hälsa kan påverka din generella hälsa, och därför även din diabetes tillstånd. Enligt författaren Louise Hay kan diabetes gömma nostalgi över saker som kunnat bli verklighet, ett större behov av kontroll eller en djupt rotad sorg. Dessa emotionella obalanser i ditt liv går ofta hand i hand med fysiska obalanser i din kropp.

För emotionella problem kan du finna tröst i bachblommor eller andra naturliga behandlingar.

För att behandla det som drabbat dig på ett naturligt sätt är det alltid viktigt att ha dina tarmars tillstånd i åtanke, eftersom de kan ansamla gifter. Om du lider av förstoppning är det viktigt att dricka vatten, äta frukt och grönsaker såväl som nötter, torkad frukt och linfrön, mm.