Naturlig behandling av diabetes typ 2

Naturlig behandling av diabetes typ 2

Senaste uppdateringen: 24 december, 2018

Diabetes påverkar hur kroppen tar hand om glukos och orsakar höga blodsockernivåer. Här ska vi diskutera vissa naturliga sätt att kontrollera och bibehålla hälsosamma glukosnivåer samt behandling av diabetes.

Bukspottkörteln producerar vanligtvis insulin, men hos personer med diabetes typ 2 producerar den inte som den ska, vilket får glukosnivåerna i kroppen att höjas till problematiska nivåer. Oavsett detta kan många med några enkla kostråd och vissa naturliga tillskott naturligt bibehålla normala glukosnivåer i kroppen.

Rådgör dock alltid först med din läkare och använd nedanstående livsmedel som komplement till din läkares ordination.

Rekommenderade livsmedel

 • Stevia rebaudiana, eller sötflockel, kommer från Paraguay och har visat sig innehålla fantastiska fördelar. Växten är inte bara ett naturligt sötningsmedel utan kalorier utan har även egenskaper som inkluderar reglering av glukosnivåerna i kroppen. Du kan dricka avkok tre gånger per dag eller ta den direkt som ett extrakt eller piller. Det är viktigt att se till att du tar rent extrakt, vilket är mörkare i färgen, och inte ett raffinerat sötningsmedel eftersom det kan minska effekten.
stevia – hebam3000
 • Kanel kan förbättra dina glukos- och lipidnivåer. Du kan ta det som piller eller konsumera det i mat, avkok eller tillagat i växtbaserade drycker.
 • Öljäst innehåller krom, vilket kan hjälpa till att reglera dina sockernivåer.
 • Färsk vattenkrasse innehåller också krom.
 • Färska ärtor agerar som ett grönsaksbaserat insulin.
 • Hasselnötsbaserade drycker är utsökta och innehåller även lösliga fibrer som kan reglera absorptionen av socker.
 • Havre kan hjälpa till att bibehålla bra blodsockernivåer.
 • Sallader som innehåller vitlök, lök och morötter är också fördelaktiga.
 • Hela kolhydrater är oersättliga. Försök att konsumera fullkornsris runt tre gånger per vecka.
 • Lösliga fibrer (som kan hittas i t.ex. havre, korn, frukter, grönsaker och nötter) saktar ner matsmältningen och absorptionen av kolhydrater, vilket minskar utsläppet av glukos i blodet. Detta kan bidra till att låta diabetiker ha större kontroll över sina glukosnivåer.
 • Naturligt kokosvatten med hypoglykemisk verkan.
 • Reishi-, maitake- och shiitakesvampar är naturliga reglerare av glukosnivåerna och har även många andra fördelaktiga egenskaper för kroppen.
Shiitake

Andra råd för behandling av diabetes

Tänk på att din emotionella hälsa kan påverka din generella hälsa, och därför även din diabetes tillstånd. Enligt författaren Louise Hay kan diabetes gömma nostalgi över saker som kunnat bli verklighet, ett större behov av kontroll eller en djupt rotad sorg. Dessa emotionella obalanser i ditt liv går ofta hand i hand med fysiska obalanser i din kropp.

För emotionella problem kan du finna tröst i bachblommor eller andra naturliga behandlingar.

För att behandla det som drabbat dig på ett naturligt sätt är det alltid viktigt att ha dina tarmars tillstånd i åtanke, eftersom de kan ansamla gifter. Om du lider av förstoppning är det viktigt att dricka vatten, äta frukt och grönsaker såväl som nötter, torkad frukt och linfrön, mm.

Naturlig behandling av diabetes är möjligt, men glöm aldrig att det rör sig kompletterande behandlingar. Lyssna på din läkare.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.