8 tips för kvinnor att bekämpa förstoppning

Förstoppning. Vem har inte blivit drabbad en eller ett par gånger? Problem med tarmkanalen är definitivt ett av de vanligaste hälsorelaterade problemen i världen. Strax över 20% lider av dem, och speciellt kvinnor. Det orsakar buksvullnad, smärta och gaser. Det är därför vi ska ge dig åtta tips för att bekämpa förstoppning i denna artikel.

Enligt statistik så tenderar kvinnor att drabbas av förstoppning oftare än män, vilket är varför vi ska ge dig några förklaringar och specifika riktlinjer så att du kan förebygga detta idag. Låt oss ta en titt.

Varför drabbar förstoppning främst kvinnor?

Nyttig frukost

Du måste följa vissa dietära riktlinjer. Frukosten är definitivt inte utbytbar eftersom den tillhandahåller dig med goda mängder fibrer. Det är viktigt att du inkluderar fullkorn, såsom havregryn, kli, naturlig apelsinjuice, växtbaserad mjölk, såsom rörflen. Frukter såsom plommon såväl som avkok av kamomill eller mynta kan också hjälpa dig att behandla förstoppning.

2. Lätta middagar

Drick-vatten

När du vill påbörja en diet så ska du se till att det är en varierad diet och att den täcker alla nödvändiga näringsämnen: en god mängd mineraler, vitaminer, proteiner och fibrer. Fibrer är vitala, och så även att du får i dig tillräckligt med vätska. Du ska aldrig sluta dricka vatten – minst två liter om dagen tillsammans med naturliga juicer.

6. Ja till olivolja

Träning

Så svårt är det inte. Försök att komma ut minst en halvtimme om dagen för att promenera, cykla, simma… det är mycket enklare om det görs med en vän. Ägna dig åt en fysisk aktivitet som ligger inom din kapacitet eftersom detta kommer hjälpa dina tarmrörelser. Detta är utan tvekan bra för hälsan och för att förebygga inte bara förstoppning, utan en rad andra sjukdomar. Så vad väntar du på?