Hur man får en frisk grovtarm

april 24, 2015

Grovtarmen, eller tjocktarmen, är en väldigt viktigt del av ditt matsmältningssystem, trots att den inte ansvarar för matsmältningen. Den ansvarar för att göra sig av med avföring, vilket är anledningen till att en frisk grovtarm förbättrar hur kroppen fungerar i det stora hela.

Processen med att eliminera avföring är väldigt enkel. Den börjar i tunntarmen där substanser som kroppen måste eliminera förs in i den uppåtgående tarmen, som i sin tur ansvarar för att föra det vidare till den nedåtgående tarmen. Där processas substanserna, förs vidare till colon sigmoideum och släpps sedan ut genom ändtarmen. En frisk grovtarm absorberar effektivt näringsämnen och eliminerar gifter utan att lämna kvar rester i dina tarmar.

Användbara tips för en frisk grovtarm

Irriterad grovtarm

  • Ät bra. Att ha en hälsosam diet är det bästa för att ha en frisk och väl fungerande grovtarm, vilket i slutänden är bra för din resterande hälsa. De bästa livsmedlen för att hålla denna del av ditt matsmältningssystem i perfekt skick inkluderar följande: livsmedel med mycket fibrer, frukter, grönsaker, fullkorn och bönor.
  • Utför bra fysiska aktiviteter. Att ägna sig åt konstanta, fysiska aktiviteter är mycket viktigt för hälsosam matsmältning. Det är väldigt viktigt att ha i åtanke det faktum att gifter stannar kvar längre i kroppen om man har ett långsamt matsmältningssystem, vilket aldrig är rekommenderat.
  • Drick tillräckligt. Drick den rekommenderade mängden vatten eftersom det är viktigt för att hjälpa din att kropp eliminera gifter. Din avföring kommer dessutom bli mycket mjukare, vilket gör det lättare att bli av med den.

Det är dock väldigt vanligt att folk upplever oegentligheter i sina matsmältningssystem på grund av stress, förändringar i sovschemat eller helt enkelt för att de reser konstant. För att hjälpa din kropp eliminera skadliga rester som kan bli kvar i tarmarna så måste du genomföra en rengöring av grovtarmen minst två gånger per månad. Ha i åtanke att du bör använde syrebaserade produkter eftersom de inte kommer göra din grovtarm irriterad.

Kom ihåg att god tarmhälsa kommer resultera i högre livskvalitet.

MER FÖR DIG