5 Tips för att kunna bära höga klackar längre

Visste du att lite talk som läggs till på båda fötterna kan hjälpa dig att undvika smärta orsakad av att bära höga klackar?
5 Tips för att kunna bära höga klackar längre

Senaste uppdateringen: 08 maj, 2019

Höga klackar är utan tvekan snygga och idealiska val för formell klädsel. Över tiden blir det dock svårare att bära dem. Oroa dig inte, idag berättar vi hur du kan bära höga klackar längre.

Höga klackar gör att dina ben ser längre ut, mer välformade och hjälper dig att se längre ut. Det innebär en boost för självförtroendet och gör att du ser mer elegant ut för en utekväll.

Men många har påpekat de negativa aspekterna av denna skostil. De kan bland annat orsaka problem med hållning om de bärs för ofta eller under för lång tid.

Vi tar upp den andra frågan idag. För att förhindra det obehag som kan göra att du går illa och skadar din kropp delar vi några knep så att du kan bära höga klackar i timmar.

5 trick att för bära höga klackar längre tid

Dessa enkla förslag gör att dina klackar inte blir obehagliga under långa arbetsdagar eller vid speciella evenemang:

1. Förvara dem i frysen

bära höga klackar ont

Det här är en tvåsidig hemlighet: välj vad som passar din tid. Det snabbaste alternativet är att placera dina klackar i en plastpåse och förvara dem i frysen.

Om du har lite extra tid ska du dock placera två påsar vatten i skorna och lämna dem i frysen tills vattnet fryser till is. Detta får skorna att expandera och göra dem mer bekväma när du bär dem. De kommer också att vara mjukare och mindre tärande på fötterna.

2. Lägg kuddar i skorna

Ha kuddar i skorna för att bära höga klackar

Du kan lägga dessa kuddar på hälen och kring tårna på dina skor, och de kan verkligen hjälpa till att lindra fotens smärta. Det är alltid praktiskt att ha ett par i din väska, om du behöver dem.

3. Tejpa två tår tillsammans

massage

Legenden säger att om du tejpar den tredje och fjärde tån mot varandra, du kan bära dina höga klackar hela dagen utan några konsekvenser. Den förmodade förklaringen är att genom att tejpa dem ihop, minskar trycket på denna del av din fot.

Oavsett sanningen bakom det kommer det inte att skada att testa att se om det fungerar för dig.

4. Talk

bära höga klackar talk

Att applicera lite talk till fötterna och inuti skorna kan vara till stor hjälp. Detta kommer att hjälpa till att förhindra fotsvett och fuktighet, vilket leder till obekväma skor. Det vanligaste resultatet av denna kombination är en blåsor.

Glöm inte vikten av att ha friska fötter heller. Att använda en vanlig fuktighetskräm gör huden starkare, och kom ihåg att blåsor lättare bildas på torr hud.

5. Slipa sulan

Slipa sulan om du vill bära höga klackar

När skor är nya måste du ofta vara försiktig när du går. Detta beror på att sulorna på nya skor är mycket hala och kan få dig att falla och bli skadad.

Hur förhindrar du detta? Det finns flera alternativ: en är att använda lite sandpapper mot sulan för att göra den grövre. Ett annat alternativ är att skära sulan med en kniv eller sax.

Slutligen kan du hälla lite läsk på sulan, eller tillsätt lite vatten med citron och socker. Detta kommer att orsaka att ytan blir klibbig och hjälper dig att undvika att glida och falla.

Tack vare dessa knep kan du bära höga klackar längre utan att förstöra din dag eller natt. Glöm inte att gå hem från festen med dina skor i väskan: prova varje alternativ tills du hittar den som fungerar bäst för dig.

Säg adjö till obehagliga skor!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.