8 trick för att bära klackar hela natten lång

maj 25, 2019
Får du ont i fötterna av högklackat? Vi ger dig åtta tips för att bära dina klackar hela natten lång.

Höga klackar har varit i mode ända sedan de introducerades. Men om du vill bära klackar en hel kväll kan det bli väldigt obekvämt.

Även om många tror att klackar är att härda ut obehaget behöver det inte nödvändigtvis vara sant. Det finns ett antal trick man kan använda sig av för att förbli bekväm och njuta av klackarna samtidigt som man ser sofistikerad och vacker ut.

I den här artikeln ska vi dela med oss av några av de mest grundläggande tricken för att hjälpa dig att bära dessa moderiktiga och snygga skor.

Vi rekommenderar dock alltid att du inte bär klackar i för hög utsträckning eller varianter som är för höga, eftersom det kan leda till hälsoproblem.

1. Ta inte av dig klackarna för att du är trött

Ta inte av dig klackarna

Det kan låta lite grymt, men när du tar av dig klackarna för att vila i några minuter kommer du förvärra smärtan. När du tar av dig dem kommer inflammationen bli värre.

Det kommer kännas bättre tillfälligt, men när du sätter på dig skorna igen kommer smärtan vara värre. Detta eftersom dina fötter inte passar lika bra i skorna längre.

2. Prova dina nya skor i förhand

Om du planerar att bära ett par nya skor ska du vara försiktig… framförallt med högklackade varianter.

Om det gäller en fest eller liknande tillställning där du kommer vara på fötterna länge är det bäst att testa klackarna i förväg. Använd dem då och då, varje gång lite längre, tills du vant dig vid dem.

Det är framförallt viktigt om du sällan bör högklackat. Om så är fallet kommer du säkert drabbas av förhårdningar, blåsor eller sprickor, och du kommer även bli trött snabbt.

Prova dem alltid några gånger hemma för att vänja fötterna vid dem.

3. Se till att du bär rätt storlek

Använd rätt storlek

Även om det kan verka uppenbart begår många misstaget att bära fel skostorlek. Kanske är det för att skorna vi verkligen vill ha inte finns i vår storlek, eller kanske har vi inte full koll på vilken storlek vi borde ha.

Det är väldigt viktigt att hitta den storlek som passar just dig så att inte fötterna kläms och skorna hamnar längst bak i garderoben.

Prova att gå lite i skorna innan du köper dem. Se till att hälarna inte halkar ur och att tårna inte kläms.

Det är väldigt viktigt att bära rätt storlek för att undvika framtida obehag. Även om de är väldigt fina ska du aldrig välja skor som är för små eller stora.

4. Lägg dem i frysen för att göra dem mjukare

Ibland består högklackade skor av väldigt hårda material som inte justerar sig efter foten. Det kan leda till skavsår på grund av friktionen. För att undvika det kan du lägga dem i frysen med två påsar vatten inuti.

Du kan även lägga i några bollar småfuktigt tidningspapper och låta dem stå utanför garderoben i en vecka innan du använder dem. På så sätt kommer materialet bli mer flexibelt, lättare anpassa sig efter foten och orsaka mindre friktion.

5. Använd ortopediska inlägg om du ska bära klackar

Ortopediska inlägg

Att använda ortopediska innersulor ger bättre stöd för foten. Vidare är de av mjukare textur, vilket är bättre för sulorna. Eftersom de är vadderade kommer de även ge dig bättre komfort.

Generellt sett är de rekommenderade för att agera dämpande för fötterna och minska smärtan, speciellt för hälen och mellanfoten. Innersulor kan även hjälpa till att förebygga liktornar och förhårdnader, så vi rekommenderar att du använder dem med alla dina skor, inte bara när du ska bära klackar.

6. Välj bredare klackar

Även om de ser sofistikerade och klassiska ut brukar stilettklackar vara instabila och obekväma. Om du inte är en expert när det kommer till klackar är det bäst att undvika dem.

Välj istället bredare klackar som är mycket mer stabila och inte gör att du tappar balansen lika lätt.

7. Undvik friktion med fuktkräm

Fuktkräm för fötterna

Innan du ska bära klackar är det bra att applicera gott om fuktkräm på fötterna och gnida lite inuti skorna så att materialet blir mjukare.

Låt det torka helt och hållet och sätt sedan på dig klackarna. Att göra det kommer hålla huden återfuktad och minska friktionen.

8. Var förberedd

Om du trots detta inte känner dig bekväm och dina hälar gör ont har du uppenbarligen nått en punkt när du måste ta av dig klackarna och istället använda platta skor.

Försök därför att alltid ha med dig ett par bekväma skor, speciellt om du behöver vila efter att ha stått eller promenerat länge.