Tips för att vika kläder och få mer utrymme i garderoben

Bra organisering är viktigt för att få ordning på garderoben så att man kan hitta vad man behöver utan att behöva leta.
Tips för att vika kläder och få mer utrymme i garderoben

Skriven av Equipo Editorial

Senaste uppdateringen: 04 januari, 2023

För att bättre använda utrymmet i garderoben är det viktigt att man lär sig de rätta teknikerna för att vika kläder så att man inte behöver leta.  Problemet börjar när vi samlar på oss kläder som vi inte använder. Allt blir då oorganiserat och det blir svårt att få ordning. Idag rekommenderar vi några idéer och tips som gör det lättare för dig att vika kläder ordentligt och få mer utrymme i din garderob.

Tips för att vika kläder och få mer utrymme i din garderob

Rulla dina t-shirts

Istället-för-att-vika-kläder-kan-du-rulla- dem

Istället för att vika kläder kan du rulla ihop dem, vilket kommer spara dig mer utrymme i garderobenKom ihåg att t-shirts för det mesta inte skrynklar sig.

Häng halsdukar på hängare

Genom att göra det blir det lättare att organisera och du tar upp mindre utrymme. De är lättare att se när de hänger, så det blir lättare att hitta dem!

När du viker sängkläder, lägg allt i ett set i ett örngott

Det här är en bra idé för att hitta matchande set när du behöver dem.

Använd små lådor för dina underkläder

Låda-för-underkläder

Du kan införskaffa lådor där du separerar dina set så att du inte behöver spendera så mycket tid med att leta efter en viss bh eller andra underkläder. Du kan även använda dem för strumpbyxor. Det är ett fantastiskt sätt att göra livet enklare!

Köp en garderob med uppdelningar

En organiserad garderob är mycket mer effektiv och funktionell. Vem vill öppna garderoben och hitta en stor hög med kläder, skor och accessoarer? Det kan förvärra din ångest och göra det svårare att hitta vad du behöver. Det är dessutom ett slöseri med tid. En organiserad garderob kräver dock planering. Testa att köpa en garderob med uppdelningar för att underlätta för dig.

Andra idéer för att få mer utrymme

  • Gör dig av med plagg som du inte använder. För att göra livet enklare är det viktigt att du gör dig av med klädesplagg som tar plats och som du inte längre behöver. Det är en bra idé att donera dem, och du kommer få mer utrymme i din garderob.
  • Extra hyllor kan ge dig mer plats och göra det lättare att hålla ordning.
  • Använd krokar och hängare. Det hjälper dig att organisera saker bättre och tar upp mindre plats än när de viks.
Kläder-på-hängare
  • Ställ dina skor i lådor eller fack, annars kan de ta upp halva garderoben. Du kan även ställa lådorna under sängen.
  • Lägg påsar ovanpå hyllorna. Gör det även för väskor och högklackat som tar upp mycket plats om du har dem på golvet i garderoben.
  • Ha bara säsongskläder i garderoben. Förvara resten i lådor. På det sättet tar du inte upp plats med kläder som du inte använder.

Organisera dig!

Det är viktigt att du ägnar tid till att organisera. Du kommer märka att det inte kräver så stor möda och att belöningen är enorm. Tänk på att det blir lättare att hitta dina kläder när du inte måste leta igenom stora högar.

Glöm bara inte att vissa kläder är mer ömtåliga än andra. Om de blir skrynkliga kan det vara svårt att se bra ut senare. De stretchas och får en konstig lukt i garderoben… allt för att de inte har vikts ordentligt.

Om du följer våra tips kommer du ta hand om dina kläder, din plånbok, din tid och ditt utrymme.

Att ha allt organiserat och på plats kommer göra livet enklare för dig och du kommer inte behöva lägga tid på att leta igenom garderoben varje gång du vill ha ett klädesplagg!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.