Saltlampor från Himalaya – därför är de så bra

mars 25, 2018
Saltlampor är solida delar av mineral som inte bara är fina att ha som dekor, utan också balanserar din energi.

Oavsett hur rent du har hemma finns det alltid en liten andel bakterier i luften som förorenar din kropp. Saltlampor från Himalaya kan minska mängden av dessa bakterier.

Har du någonsin hört talas om saltlampor? Saltet kommer från naturliga stenar som har bildats i över 250 tusen år. Det har inget att göra med saltet du har i köket. Det här saltet kommer från Himalaya och karaktäriseras av att vara en rå och kristalliserad förening som bildas som avlagringar.

Eftersom saltklumparna är helt naturliga finns det inte två stenar som har samma form, storlek eller textur. De används utan att formas om som lampor, ljus eller bara som dekoration. Eftersom de är sammansatta av rena saltkristaller kan de lysa upp ett helt rum.

De första som började använda sig av saltlampor var de som bodde i städer som låg nära saltfyndigheter. De gjorde lamporna av olika färgers mineraler, som röda, gula eller vita salter. Förutom salt innehåller lamporna också metallen litium och mineralerna halit och selenit.

Men vad finns det för fördelar med saltlampor från Himalaya? Feng Shui-experter lovordar dem eftersom de håller balansen i hemmet. Det gör de genom att få dig att slappna av, sova bättre och lindra stress och depression, bland annat.

Jod hjälper kroppen eftersom det genererar negativa joner, vilket hjälper cirkulationen, matsmältningen, immunsystemet och andningsorganen.

Fördelar med att ha saltlampor från Himalaya hemma

1. Minskar allergier och andningsbesvär

Saltlampor från Himalaya minskar andningsbesvär

Att ställa en saltlampa i sovrummet eller vardagsrummet är bra för de som har allergier eftersom de gör av med damm-, svamp- och mögelpartiklar. Saltlampor gör under för att öppna upp luftvägarna.

De är även bra att ha för att mildra astmaattacker. Direkt när de tänds och börjar värmas upp absorberar de bakterier och partiklar som finns i luften. De avlägsnar positiva joner som är skadliga för hälsan.

2. Ger en energiboost

Stranden, naturliga bäckar, landsbygden och bergsklättring  – alla dessa släpper ut negativa joner; med andra ord är det stunder som ger positiv energi och vitalisering för kroppen.

Det är samma sak som händer med saltlampor från Himalaya.

3. Aldrig mer sömnlöshet

Man sover bättre om man har en saltlampa

När omgivningen runtom är laddad med positiva joner stör det blodcirkulationen och hur syret transporteras till hjärnan.

Konsekvensen är att vi börjar vi få problem med att somna. Har du en saltlampa avhjälper du det problemet. Lampan behöver inte stå och lysa under natten, det räcker med att du har den tänd under dagen för att den ska minska mängden positiva joner.

4. Förbättrar koncentrationen

Fler negativa joner gör att kroppen kan producera mer serotonin. Det ger en känsla av välmående och lycka som känns i hela kroppen.

Det hjälper människor att hålla sig positiva, minskar depression och gör att man kan känna njutning. Alla dessa goda effekter hjälper kroppen att komma in i ett tillstånd av avkoppling och förbättrad koncentration.

5. Ökar metabolismen

Du kan ha flera saltlampor i hemmet

Himalayasalt består av komponenter som hjälper till att reglera matsmältningen, samt snabba upp tarmrörelserna och cirkulationen. Det förbättrar ämnesomsättningen eftersom det gör att cellerna i matsmältningsorganet lättare kan absorbera näring.

Och eftersom det är nervsystemet som reglerar matsmältningssystemet och, som vi nämnde tidigare, utsöndringen av serotonin, förbättrar saltlamporna även för detta tack vare att de gör sig av med positiva joner.

Rekommendationer

  • Låt det inte bli dammigt hemma. Rengör lampan med en trasa var tredje dag.
  • Ställ aldrig någonsin lampan nära en vattenkran, eftersom fuktigheten kan göra att den löses upp.
  • Håll lampan tänd så länge som möjligt. På så vis hinner den balansera jonerna i omgivningen.
  • Du kan ha flera saltlampor hemma utan att det ger några skador eller hälsoproblem. Bäst är om du kan ha en per 4 kvadratmeter.
  • Om du inte ska använda saltlampan på ett tag, täck över den med en plastpåse för att behålla temperaturen och hålla den i gott skick.

Var kan jag köpa saltlampor från Himalaya?

Det är faktiskt inte särskilt svårt att hitta saltlampor från Himalaya. Du kan titta dem i hälsokostaffärer, i kryddbutiker eller på nätet.

Priset på lampan beror på vikten. Saltlampor väger normalt allt från 2 kg och uppåt. Eftersom de finns i olika storlekar kan du utifrån det bestämma hur mycket du vill betala för din egen saltlampa.

 

MER FÖR DIG