Så gör du för att få ett bättre sexliv – 5 tips

december 29, 2018
Önskar du att du hade ett bättre sexliv? Då kommer här några tips som kan hjälpa dig.

Sex. Det kan vara svårt att prata om. Ibland finns det dessutom fler myter än sanningar, som uppkommit på grund av skam och skuld. Men för att få ett bättre sexliv måste man våga prata om det.

Vad som händer i sovrummet stannar i sovrummet, av respekt för den andra personen. Det är grunden för ett givande sexliv. Ett sexliv omgivet av positiva känslor skapas oftast från diskretion och att man har roligt tillsammans. Varsågod, här kommer några tips för att göra det ännu bättre för er i sängen.

5 tips för ett bättre sexliv

1. Nyttja matens kraft för ett bättre sexliv

Din kost är alltid mycket viktig. Om du håller dig till en kost baserad på bra och nyttiga livsmedel kommer du garanterat känna dig bättre i kroppen, och mellan lakanen.

 • Choklad är ett av dem. Det trodde du kanske inte? Jo, kakao förbättrar humöret, för det hjälper kroppen att utlösa endorfiner. Det är också en klassisk romantisk gåva att ge bort till eller få från din älskade, så man kan säga att choklad har dubbel effekt.
 • Ett annat är vitlök. Det är kanske inte lika gott som choklad, men du får bara se till att borsta tänderna noga efteråt. Vitlök anses vara energigivande eftersom den innehåller stora mängder B- och C-vitamin, så det är bra att äta dagligen i små doser.
 • Ostron är ett välkänt afrodisiakum. En skaldjursmiddag med ostron ger er ett bättre sexliv i ett nafs. Ostron innehåller nämligen zink som förbättrar testosteronproduktionen.
 • Gurka låter kanske inte så sexigt, men du anar inte hur den kan bidra till ett bättre sexliv. Gurka bidrar faktiskt till att öka blodflödet till könsorganen, någonting som är mycket viktigt för sexakten. Det trodde du kanske inte?
 • Och om du behöver mer energi är avokado något för dig. Det kan ge dig D- och E-vitamin, samt även uthållighet, vilket kan vara bra när man vill ha lite extra ork i sängen.

2. Använd romantik och förspel

Förspel-är-en-väg-till-ett-bättre-sexliv

Sex har en tendens att bli lite rutinartat och kanske till och med tråkigt. Men med förspel kan du komma ur slentrianen om du börjar se tecken på att ni är på väg in i en sådan. Var uppmärksam på din partner och samla på dig information om vad hen tycker om och vad som upphetsar hen, då kommer den sexuella dynamiken att bli bättre. Att lära känna din partner intimt kan hjälpa er att knyta an på ett djupare plan, och det kan vara väldigt sexigt.

3. Njut av sexet och oroa dig inte om tiden

Det är vanligt att man i ett förhållande kan känna frustration över hur länge sexakten varar. Eller snarare att den tar slut för snabbt. Men det är ett problem som kan lösas, det sitter bara i huvudet. Studier har visat att allting är relativt och att ett samlag kan räcka i allt mellan sekunder upp till timmar.

Så ta all den tid ni båda behöver, skynda inte och håll er i nuet.

4. Överraska med någonting nytt

Våga-lek-i-sängen

Att prova på nya saker i sängen kan krydda upp och skapa ett bättre sexliv. Det kan vara roligt att våga improvisera lite. Ibland kan även rollspel och utstyrslar vara någonting som ökar lusten.

När du experimenterat runt lite kommer du till slut att hitta vad som funkar bra. Då kan du lägga till nya saker som du aldrig provat förr, och känna dig mer bekväm även med andra alternativ i sexlivet. Att öppna ditt sinne för nya positioner kan ge er båda mer nöje. Använd fantasin. Bjud in din partner till sex även utanför sovrummet… kanske till och med ”förbjudna” platser!

5. Glöm inte de små detaljerna

Det finns vissa normer man brukar följa vid sexDet finns en del misstag som vi gärna gör bäst i att undvika. Som till exempel att säga tack efter en orgasm. Du vill inte få din partner att känna sig som att han eller hon gör dig en tjänst.

En annan förbjuden sak i sängen är att prata öppet om tidigare partners. Det är ett rent obekvämt ämne att ta upp just under sex, så har du någonting på tungan, bit den i stället. Du vill inte vara respektlös mot personen som ligger där i sängen med dig.

6. Träning och sex

Träna-för-ett-bättre-sexliv

Sex bränner kalorier, brukar man säga. Många studier har gjorts inom kaloriförbränning och sex, och det är inte många som visar samma resultat. Så för att sätta stopp för den populära tron att sex bränner en massa kalorier vill vi säga att även om sex klart kan kännas som ett träningspass ska du inte sluta gå på gymmet.

Sex bränner kalorier, men det är inte något substitut för motion. En tränad kropp ger dig dessutom mer energi och uthållighet, vilket klart kan bidra till ett bättre sexliv!

 • Casazza, K., Fontaine, K. R., Astrup, A., Birch, L. L., Brown, A. W., Bohan Brown, M. M., … & McIver, K. (2013). Myths, presumptions, and facts about obesity. New England Journal of Medicine368(5), 446-454.
 • Afoakwa, E. O. (2008). Cocoa and chocolate consumption–Are there aphrodisiac and other benefits for human health?.
 • Guohua, H., Yanhua, L., Rengang, M., Dongzhi, W., Zhengzhi, M., & Hua, Z. (2009). Aphrodisiac properties of Allium tuberosum seeds extract. Journal of ethnopharmacology, 122(3), 579-582.
 • Ridzwan, B. H., Hanani, M., Norshuhadaa, M. S., Hanis, Z. F., & Aileen, T. S. H. (2013). Screening for aphrodisiac property in local oyster of Crassostrea iredalei. World Applied Sciences Journal, 26(12), 1546-1551.
 • How Long Should Sex Last, Really?. (2016). Retrieved 3 March 2020, from https://www.medicaldaily.com/how-long-does-sex-last-average-time-penis-shape-381025
 • Frappier, J., Toupin, I., Levy, J. J., Aubertin-Leheudre, M., & Karelis, A. D. (2013). Energy expenditure during sexual activity in young healthy couples. PLoS one, 8(10), e79342-e79342.
 • Casazza, K., Fontaine, K. R., Astrup, A., Birch, L. L., Brown, A. W., Bohan Brown, M. M., … & McIver, K. (2013). Myths, presumptions, and facts about obesity. New England Journal of Medicine, 368(5), 446-454.