5 effektiva trick för att öka sexlusten

Om en person saknar sexlust är det inte något som ska avfärdas, för sex är en del av livet och en källa till njutning.
5 effektiva trick för att öka sexlusten
Isbelia Esther Farías López

Skriven och verifierad av filosofen Isbelia Esther Farías López.

Senaste uppdateringen: 09 augusti, 2022

Har du hört talas om sexuella känslor? De är en del av det vardagliga livet, och för att öka sexlusten krävs följande: åtrå, attraktion och förälskelse. Det står klart att alla av dessa har sin egen betydelse, men när det kommer till sex är de förenade.

Låt oss ta en individuell titt på dem:

 • Åtrå: åtrå är vad som driver dig att söka sexuell interaktion. Den är inte bara psykologisk, för den ökar efter ungdomen och efter hormonförändringar.
 • Attraktion: när du har åtrå sker något som drar dig till en specifik person av oförklarliga skäl.
 • Kärlek: detta är fasen där allt faller på plats. Du förälskar dig när du känner åtrå och attraktion för den andra personen.

Det bästa är om detta är med någon som möter dina behov.

Vad är sexlust?

Den är även känd som sexualitetens motor. Enkelt sagt är det en önskan att vara med en annan person sexuellt. Ett misstag som många begår är att likställa sexlust med upphetsning. Den sistnämnda är en fysiologisk reaktion, vilket betyder att du upplever upphetsning när du har en erektion eller blir våt.

Åtrå är å andra sidan bara kraften som driver dig att söka njutning. Ofta finns det åtrå, men något som blockerar den sexuella upphetsningen.

Varför kan man inte nå sexuell upphetsning?

Varför uppstår problem i sängen?

I vissa fall kan dina tankar inte låta dig slappna av under akten. Följande kan ske:

 • Rädsla: du vill inte skämmas eller är rädd att bli bortstött på grund av osäkerheter kring din kropp.
 • Ångest: du oroar dig över vad som kommer ske, så du tillåter inte dig själv att släppa taget. Lär dig att slappna av!
 • Stress: detta är varje mänsklig aktivitets fiende. Denna oro kan givetvis även blockera din sexuella prestationsförmåga.
 • Att döma: det är svårare att avlära sig än att lära sig. Samhället är fullt av tabubelagda ämnen som gör att du känner dig skyldig. Bryt dig fri!
 • Kommunikation: denna aspekt är vital för en relation. Det är det enda sättet att uttrycka för varandra vad vi verkligen gillar, och ett måste för att öka sexlusten.
 • Passion: i det här fallet handlar det inte bara om djuriska instinkter. Att bära runt på en negativ attityd i livet kommer inte låta dig njuta av sex fritt.
 • Okunnighet. Det finns inget bättre än att upptäcka vad den mänskliga kroppen är kapabel till. Ibland kanske du dock är rädd för något, men om du är bättre informerad kan inget överraska dig.
 • Läkemedel: vissa läkemedel, såsom antidepressiva medel eller blodtrycksmedicin, har bieffekter. Vissa av dessa minskar libidon.

Har brist på sexlust en lösning?

Det är tursamt nog möjligt att öka sexlusten, oavsett om man är man eller kvinna. Att ha sex finns i vårt DNA, men ibland måste du jobba lite hårdare för att övervinna problemet. Var uppmärksam på följande trick:

1. Fysisk kontakt

Avstånd från din partner kan börja med en enkel paus. Båda vill ha tid för sig själva, men säger inget; de tar bara avstånd. Detta får den fysiska kontakten att försvinna. Smekningarna, kramarna och kyssarna glöms bort.

Så länge de inte återvänder kommer själva sexet också fortsätta att vänta.

2. Var inte rädda för erotiska lekar

Erotiska lekar

Att ha en tillfredsställande natt tillsammans är faktiskt inte så svårt. Det handlar inte bara om erotiska lekar eller att prova på fetischer man inte gillar. Nyckeln är att be om vad man vill ha och givetvis att respektera ens partners önskningar.

3. Bryt upp rutinen

När var senaste gången ni bröt upp rutinen? Vi blir så vana vid vår snabba livsstil och att följa regler och scheman att vårt sexliv blir tråkigt. Om du var tvungen att göra det med ögonen stängda skulle du troligen klara av det utan problem.

Det är en god idé att byta omgivning och tillhandahålla roliga små nyanser i varje möte.

4. Stimulerande språk

Par i sängen

Med detta är det viktigt att koma ihåg sin partners värderingar och traditioner för att undvika sårade känslor. Sexprat är inte bara vulgära raser. Du måste känna er själva som par och se hur långt ni kan gå.

5. Älska dig själv för att öka sexlusten

Alla har inte modet att älska och acceptera sig själva. De tidigare stegen är värdelösa om du inte älskar dig själv. En självsäker, glad person kommer alltid vara åtråvärd och inte blyg i sängen. Det är dags att börja lära känna dig själv från topp till tå, bokstavligt talat. Tänk på dina känslor och din fysiska kropp. Vad vill du ha? Finns det något du inte gillar?

Försök att bibehålla en positiv och energisk attityd, men ha ett öppet sinne. Glöm inte att det inte finns några gränser i sovrummet förrän någon säger stopp.

Att ta hand om din hälsa är givetvis också viktigt. Det handlar inte bara om att följa en balanserad kost, utan även om att träna. Ta hand om ditt utseende! Det är ett sätt att visa din partner hur mycket du älskar dig själv och även öka sexlusten hos er båda!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Echeverría-Lozano, A. (2017). Deseo sexual en jóvenes de la Ciudad de México: amor vs. placer. Journal of Behavior, Health & Social Issues, 9 (2), 45–53. https://doi.org/10.1016/j.jbhsi.2017.10.001
 • Ferreira, LC, Narciso, I. y Novo, RF (2012). Intimidad, deseo sexual y diferenciación en la pareja: una revisión teórica y metodológica. Revista de terapia sexual y marital, 38 (3), 263–280. https://doi.org/10.1080/0092623x.2011.606885
 • Lazar, Susan; Licthenberg, Joseph D. (2005). Placer sensual, excitación sexual y feminidad: apreciar la respuesta sexual femenina. Psychoanalytic Inquiry, vol. 23, No. 4, p. 592-614, 2003. Copyright 2003 The Analytic Press, Inc. Traducido y publicado con autorización de The Analytic Press, Inc. http://www.aperturas.org/articulo.php?articulo=347

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.