Så går du snabbt ner i vikt – 7 tricks

februari 19, 2020
Fysisk träning är ett av de bästa sätten att gå ner i vikt, eftersom det ökar ämnesomsättningen och hjälper kroppen att bränna fett under vila.

Att gå snabbt ner i vikt är en process som beror på flera olika faktorer. Även om det är sant att kosten spelar huvudrollen, finns det även många andra tricks för att gå ner i vikt som också påverkar resultatet.

Många som är angelägna om att göra stora förändringar på kort tid väljer att följa strikta och farliga dieter. Även om dessa kan hjälpa till att gå snabbt ner i vikt, har de nästan alltid också en rad negativa hälsoeffekter.

Därför är det viktigt att förstå att den kost du äter ska medföra permanenta förändringar, och den ska inte utesluta vissa livsmedelsgrupper och du ska inte heller behöva lägga till några ”kosttillskott” som är ämnade att öka ämnesomsättningen.

Finns det verkligen tricks för att lättare gå ner i vikt?

Självklart! Det handlar inte om några mirakelmetoder, men att integrera dessa tricks i det dagliga livet kan vara mycket användbart för de som kämpar med övervikt.

Fortsätt läsa för att få reda på mer!

1. Ät en hälsosam frukost

Frukosten är en av dagens viktigaste måltider. Även om det ett tag var många som inte tyckte att det var speciellt viktigt med frukost, så är det nu tydligt att detta mål är en stor hjälp när man vill gå snabbt ner i vikt.

Ät en hälsosam frukost för att gå snabbt ner i vikt

 • Dagens första måltid ger kroppen den energi och de näringsämnen den behöver för att orka vara aktiv hela dagen.
 • Att äta frukost varje dag stimulerar matsmältningen och minskar matsug och småätande.
 • Tack vare den energi den ger till kroppen, ökar ämnesomsättningen. Därför hjälper frukost till att att bränna fett.

2. Drick vatten mellan måltiderna för att gå snabbt ner i vikt

Drick vatten mellan måltiderna

Ett av de bästa tricken för att gå snabbt ner i vikt på ett säkert och hälsosamt sätt är att dricka vatten varje dag. Det är så enkelt!

 • Vatten, förutom att det utför viktiga hälsofunktioner, hjälper till att rena blodet.
 • Det bidrar också till att eliminera toxiner som påverkar den metaboliska aktiviteten.
 • Det är en dryck med noll kalorier som, till skillnad från sötade drycker, gör att man känner sig mättare längre och som ökar vitaliteten.

3. Träna

Vi kan inte säga det tillräckligt många gånger: ​​motion är det bästa sättet att komplettera en viktminskningsdiet. Träning ökar kroppens energiförbrukning, vilket hjälper den att ”bränna” kalorier som den inte behöver.

Gå snabbt ner i vikt med träning

4. Ät mer färska frukter och grönsaker

Ät mer färska frukter och grönsaker

Det finns väldigt många fördelar med att äta färsk frukt och grönsaker. De är inte bara bra lågkalori-alternativ. De är också viktiga källor till nödvändiga näringsämnen som hjälper dig att gå ner i vikt.

 • Att äta frukt och grönsaker varje dag stimulerar matsmältningen och minskar tendensen att gå upp i vikt.
 • Tack vare deras innehåll av fiber och vatten är de mycket mättande livsmedel som minskar behovet av att småäta mellan måltiderna.
 • De innehåller även antioxidanter vilka minskar uppbyggnaden av kolesterol och förbättrar cirkulationen och hjärthälsan.

Läs mer om frukt och grönt: Gå ner i vikt med råa livsmedel som frukt och grönsaker

5. Dela upp dagens måltider

Dela upp dagens måltider

Vem har sagt att man måste gå omkring hungrig för att gå ner i vikt? Vissa tänker att för att få i sig färre kalorier behöver man bara äta mindre, men det är inte någon bra idé att gå långa perioder utan att äta.

 • För att hålla igång ämnesomsättningen rekommenderas det att man delar upp dagens måltider. Man bör sikta på att äta 5 till 6 små måltider per dag.
 • Att äta fler, mindre måltider är mer fördelaktigt för kroppen än 3 stora måltider.

6. Gå snabbt ner i vikt med grönt te

Grönt te är ett av de naturliga ”hjälpmedlen” när man vill gå snabbt ner i vikt. Det orsakar inte några oväntade biverkningar, och det är fullt av näringsämnen. Detta är ett av de mer kända livsmedlen för fettförbränning.

Drick grönt te för att gå snabbt ner i vikt

 • Dess främsta fördelar beror på dess antioxidantföreningar, vilket hindrar fettceller från att bildas.
 • Tack vare teets diuretiska och renande egenskaper bekämpar det inflammation och hindrar toxiner från att byggas upp i kroppen.

Visste du detta? 10 överraskande hälsofördelar med grönt te

7. Få tillräckligt med sömn för att gå snabbt ner i vikt

Få tillräckligt med sömn

Att få en god natts sömn påverkar också kroppsvikten. Det är inte alla som vet att sömnen är förknippad med vikten, men sömnstörningar kan faktiskt negativt påverka den kontroll du har över din vikt.

 • Att sova mindre än du behöver (kring 8 timmar per natt) saktar ner ämnesomsättningen och minskar den mentala och fysiska energin.
 • Sömnlöshet och sömnstörningar ökar aptiten, vilket gör att man äter mer.

Om du vill försöka att effektivt och snabbt gå ner i vikt, håll dessa rekommendationer i åtanke. Var tålmodig och disciplinerad, och du kommer att få de resultat du siktar på.

 • Slade, P. D. (1994). What is body image? Behaviour Research and Therapy. https://doi.org/10.1016/0005-7967(94)90136-8
 • Blundell, J. E., & King, N. A. (1998). Effects of exercise on appetite control: Loose coupling between energy expenditure and energy intake. International Journal of Obesity.
 • Boone, L., Claes, L., & Luyten, P. (2014). Too strict or too loose? Perfectionism and impulsivity: The relation with eating disorder symptoms using a person-centered approach. Eating Behaviors. https://doi.org/10.1016/j.eatbeh.2013.10.013