Rena levern och gallblåsan på naturlig väg

Det finns definitivt vissa livsmedel man bör undvika att äta för sin hälsas skull. Olivolja med citronsaft hjälper dig att rena din kropp och bli av med gifter.
Rena levern och gallblåsan på naturlig väg

Senaste uppdateringen: 12 december, 2018

Levern arbetar hela tiden för att du ska hålla dig frisk. Den absorberar alla de näringsämnen som kroppen behöver för att kunna fungera som den ska. Men många människor har idag vissa vanor som kan överanstränga levern och leda till att den ackumulerar gifter och avfall. Dålig kost och en stillasittande livsstil är exempel på sådana vanor. Detta kan orsaka andra hälsoproblem som kan ha en betydande negativ inverkan på livskvaliteten. Därför är det viktigt att emellanåt hjälpa till att rena levern och gallblåsan för att underlätta deras arbete.

Rening av levern och gallblåsan är en djupgående process som avlägsnar gifter, galla som ännu inte har släppts ut, samt gallsten. Denna reningsprocess är mycket enkel och det enda du behöver är viljan att göra detta till en rutinmässig del av ditt dagliga liv.

Hur kan du rena levern och gallblåsan?

Till att börja med bör du ta en matsked extra jungfruolivolja blandat med en tesked citronsaft på fastande mage. Kombinationen av dessa två ämnen stimulerar gallblåsan, vilket hjälper den att göra sig av med allt avfall som har ackumulerats i detta organ.

Denna behandling bör göras på fastande mage varje dag i en hel månad. Helst bör du vänta minst 15 minuter innan du äter frukost, även om det skulle vara ännu bättre att vänta ungefär 40 till 60 minuter innan du intar den första måltiden på dagen.

Rena levern och gallblåsan genom att börja dagen med citron och olivolja

När du genomgår denna rening av levern och gallblåsan bör du vara medveten om att det kan leda till några av symtomen på avgiftning, som diarré eller riklig avföring, gaser, trötthet, aptitlöshet, illamående, huvudvärk, slem, kroppslukt, mycket mörk eller illaluktande urin, finnar på huden med mera.

Dessa symtom är en normal del av processen. Det visar att kroppen avlägsnar gifter och annat avfall som har byggts upp i levern. Dessa har vanligtvis samlats på under en tid med dåliga matvanor, mediciner, godis, snabbmat, alkohol, tobak med mera. Men dessa symtom förekommer oftast bara under den första veckan av reningsprocessen, och vissa upplever dem inte alls.

För att motverka dessa symtom kan du dricka mellan två och fyra glas citronvatten per dag. Helst ska detta vatten vara rumstempererat.

För att bereda detta bör du använda vatten av hög kvalitet och saften av två citroner. Om du vill kan du även söta det med lite honung.

Andra tips för att rena levern och gallblåsan

Ät ordentligt med frukt och grönsaker
 • För att rena levern och gallblåsan ordentligt är det viktigt att du understödjer denna process med näringsrika livsmedel, inklusive stora mängder frukter och grönsaker. Du bör också undvika att äta livsmedel som innehåller fett, choklad, mejeriprodukter, kaffe, alkohol, smör och rött kött eftersom dessa försvårar reningen av levern.
 • Ett annat alternativ som du kan överväga för att stödja reningsprocessen av levern och gallblåsan är att dricka maskros- eller malörtste.
 • Ren äppeljuice är ett annat utmärkt alternativ för att rena levern och gallblåsan. Denna behandling går ut på att dricka en liter äppeljuice på fastande mage i två dagar. Om du är sugen på frukost efter att ha druckit denna juice bör du vänta minst tre timmar innan du äter, och företrädesvis bör du hålla dig till livsmedel som äpplen, vindruvor, papaya och kokta grönsakssoppor.

Supersmoothie för rengöring av levern och gallblåsan

Denna superdryck kombinerar egenskaperna hos äpple och maskros, och den kommer garanterat ha en kraftfullt renande effekt på levern och gallblåsan. Maskros hjälper levern att producera enzymer och gallblåsan att producera galla. Denna renande smoothie är läcker och bör konsumeras på fastande mage när som helst under dygnet.

Övriga förmåner:

 • Den skyddar och renar levern.
 • Den är ett vätskedrivande medel som hjälper till att motverka vätskeansamling.
 • Den bidrar till att minska svullnad i buken samt uppblåsthet under menstruationen.
 • Den är bra för frisk hud.

Ingredienser

 • En näve färska maskrosblad
 • 4 äpplen
 • 2 små vitlöksklyftor
 • 1 bit färsk ingefära
 • 1 liten bit lök

Hur bereder du den?

Allt du behöver göra är att blanda alla ingredienser i en mixer. Sedan är det bara att njuta!

Detta kanske intresserar dig
Förbättra matsmältningen med papaya- äpplesmoothie
Steg för Hälsa
Läs det Steg för Hälsa
Förbättra matsmältningen med papaya- äpplesmoothie

Om du vill förbättra matsmältningen borde du prova den här goda smoothien på papaya, äpple och havregryn. Vi ger dig receptet. • Guan YS, He Q. Plants Consumption and Liver Health. Evid Based Complement Alternat Med. 2015;2015:824185. doi:10.1155/2015/824185
 • MacIntosh, A., & Ball, K. (2000). The effects of a short program of detoxification in disease-free individuals. Alternative Therapies in Health and Medicine.
 • Wang, H., Cao, G., & Prior, R. L. (1996). Total antioxidant capacity of fruits. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf950579y