Rena levern och gallblåsan på naturlig väg

Du bör definitivt undvika att äta vissa livsmedel. Olivolja med citronsaft hjälper dig att rena din kropp och bli av med gifter.

Levern arbetar för att du ska hålla dig frisk och absorbera alla de näringsämnen som kroppen behöver för att kunna fungera som den ska. Men mängder av människor har idag vissa vanor, som dålig kost och en stillasittande livsstil, som kan överanstränga levern och leda till att detta organ ackumulerar gifter och avfall, vilket kan orsaka andra hälsoproblem som kan ha en betydande negativ inverkan på livskvaliteten.

Rening av levern och gallblåsan är en djupgående process som avlägsnar gifter, galla som ännu inte har släppts ut, samt gallsten. Denna reningsprocess är mycket enkel och det enda du behöver är viljan att göra detta till en rutinmässig del av ditt dagliga liv.

Hur kan du rena levern och gallblåsan?

Till att börja med bör du ta en matsked extra jungfruolivolja blandat med en tesked citronsaft på fastande mage. Kombinationen av dessa två ämnen stimulerar gallblåsan, vilket hjälper den att göra sig av med allt avfall som har ackumulerats i detta organ.

Denna behandling bör göras på fastande mage varje dag i en hel månad. Helst bör du vänta minst 15 minuter innan du äter frukost, även om det skulle vara ännu bättre att vänta ungefär 40 till 60 minuter innan du intar den första måltiden på dagen.

Lever och mage

När du genomgår denna rening av levern och gallblåsan bör du vara medveten om det faktum att du kan uppleva några av symtomen på avgiftning, som diarré eller riklig avföring, gas, trötthet, aptitlöshet, illamående, huvudvärk, slem, kroppslukt, mycket mörk eller illaluktande urin, finnar på huden, med mera.

Dessa symtom är en normal del av processen eftersom den involverar eliminering av gifter och annat avfall som har byggts upp i levern på grund av dåliga matvanor, mediciner, godis, snabbmat, fet mat, alkohol, tobak och andra ämnen. Men dessa symtom förekommer oftast bara under den första veckan av reningsprocessen, och vissa upplever dem inte alls.

För att motverka dessa symtom, om du stöter på dem under behandlingen, rekommenderar vi att du dricker mellan två och fyra glas citronvatten per dag. Helst ska detta vatten vara rumstempererat.

För att bereda detta bör du använda vatten av hög kvalitet och saften av två citroner. Om du vill kan du även sockra det med lite honung.

Andra tips för att rena levern och gallblåsan

Äpplen

 • För att rena levern och gallblåsan ordentligt är det viktigt att du understödjer denna process med näringsrika livsmedel, inklusive stora mängder frukt och grönsaker. Du bör också undvika att äta livsmedel som innehåller fett, choklad, mejeriprodukter, kaffe, alkohol, smör och rött kött eftersom dessa försvårar reningen av levern.
 • Ett annat alternativ som du kan överväga för att stödja reningsprocessen av levern och gallblåsan är att dricka maskros- eller malörtste.
 • Ren äppeljuice är ett annat utmärkt alternativ för att rena levern och gallblåsan. Denna behandling går ut på att dricka en liter äppeljuice på fastande mage i två dagar. Om du är sugen på frukost efter att ha druckit denna juice bör du vänta minst tre timmar innan du äter, och företrädesvis bör du hålla dig till livsmedel som äpplen, vindruvor, papaya och kokta grönsakssoppor.

Supersmoothie för rengöring av levern och gallblåsan

Denna superdryck kombinerar egenskaperna hos äpple och maskros, och den kommer garanterat ha en kraftfullt renande effekt på levern och gallblåsan. Maskros hjälper levern att producera enzymer och gallblåsan att producera galla. Denna renande smoothie är läcker och bör konsumeras på fastande mage när som helst under dygnet.

Övriga förmåner:

 • Den skyddar och renar levern.
 • Den är ett vätskedrivande medel som hjälper till att motverka vätskeansamling.
 • Den bidrar till att minska svullnad i buken samt uppblåsthet under menstruationen.
 • Den är bra för frisk hud.

Ingredienser

 • En näve färska maskrosblad
 • 4 äpplen
 • 2 små vitlöksklyftor
 • 1 bit färsk ingefära
 • 1 liten bit lök

Hur bereder du den?

Allt du behöver göra är att blanda alla ingredienser i en mixer. Sedan är det bara att njuta!

MER FÖR DIG