Recept på morotschips och rotfruktschips för din airfryer

Det är riktigt enkelt att tillaga dina egna morotschips eller även andra sorts chips i din airfryer. Vi ger dig receptet!
Recept på morotschips och rotfruktschips för din airfryer

Senaste uppdateringen: 21 maj, 2023

En airfryer är perfekt för att tillaga läckra chips på morötter och även andra grönsaker. Detta är ett perfekt snack eftersom de ger högkvalitativa vitaminer och antioxidanter. Dessutom innehåller de få kalorier och bidrar till en mättnadskänsla utan att påverka kostens energibalans. Nedan ska vi visa dig hur du gör perfekta morotschips i din airfryer.

Innan vi går vidare vill vi bara nämna att du kan äta flera mellanmål under dagen utan att detta ökar din kroppsvikt. Det du behöver tänka på är bara att välja rätt produkter, och att livsmedel som kommer färdigförpackade vanligtvis innehåller ämnen som kan påverka kroppen negativt på medellång sikt.

Så tillagar du morotschips i din airfyer

Några morötter.
Med få ingredienser får du ett hälsosamt mellanmål för dig och din familj.

Fler goda recept med morötter: 4 enkla och nyttiga recept med morötter

Ingredienser

För att tillaga riktigt goda morotschips i din airfryer behöver du följande ingredienser:

Instruktioner

  1. Börja med att tvätta morötterna mycket väl och ta sedan bort de stjälken med en kniv.
  2. Skiva sedan morötterna på diagonalen i mycket tunna skivor.
  3. Nästa steg är att lägga morotsskivorna i en skål och blötlägga dem med de två matskedarna olja. Rör om väl.
  4. I näsa steg, lägg grönsaken i korgen i din airfryer, ställ in den på 165 °C i 20 minuter. Det är viktigt att öppna korgen var 5:e minut och röra om kraftigt. Detta säkerställer att de tillagas jämnt. Efter 15 minuter måste du också vara mer uppmärksam för att se till det inte börjar brinna.
  5. När tiden är ute, ta ut morötterna, tillsätt lite salt och avnjut!

Att tillaga morotschips i en airfryer ger dem en lätt krispig touch. De håller även ett tag så att du kan äta dem lite senare. Se i så fall till att förvara dem i en täckt skål.

Observera att detta recept även fungerar med andra grönsaker. Rotfrukter är särskilt rekommenderade, på grund av deras krispighet och goda smak. Potatis, sötpotatis och yucca är bra alternativ. Dessa innehåller dock lite mer kolhydrater.

Du kanske också är intresserad av: Rengör din airfryer på rätt sätt: vi berättar hur

Fördelar med morötter

Vi kan inte avsluta utan att nämna de viktigaste fördelarna med att inkludera morötter i samband med en varierad och balanserad kost. Vi pratar här om en sorts grönsak som ger en hög mängd vitamin C. Detta näringsämne ökar bland annat immunförsvarets effektivitet. Det visar en studie publicerad i Nutrients.

Några morötter.
Morötter ger antioxidanter som kan förhindra utvecklingen av kroniska sjukdomar på medellång sikt.

Samtidigt bör du notera antioxidanthalten i morötter. Dessa element neutraliserar bildandet av fria radikaler och en efterföljande ansamling av dessa i kroppens vävnader. Denna effekt är kopplad till en lägre risk för att utveckla kroniska och komplexa patologier, enligt forskning publicerad i European Journal of Medicinal Chemistry.

Slutligen vill vi också lyfta fram närvaron av fibrer i dessa grönsaker, vilket förebygger problem med förstoppning, vilket du kan läsa om i denna studie publicerad i Nature Reviews.

Enkelt att tillaga läckra morotschips i din airfryer

Som du har sett är det ett riktigt enkelt jobb att tillaga dina egna morots- eller rotfruktschips i en airfryer.

Att inkludera grönsaker i kosten rekommenderas av de flesta näringsexperter, eftersom det är livsmedel av hög kvalitet som ger dig många mikronäringsämnen.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.