Om du måste be om kärlek är det inte kärlek

Vi vill klargöra att den enda som är fullkomligt viktig för din lycka är du själv. Om du har självkänsla och självrespekt är det svårare för andra att såra dig.

Offra aldrig ditt självvärde för någon som inte vet vad du har. Om någon annan inte kan se ditt värde, ignorerar, överger eller inte respekterar dig ska du inte be om kärlek eller uppmärksamhet från dem, för den kommer inte att vara verklig eller uppriktig.

Bit inte i det förgiftade äpplet som är likgiltig kärlek.

Om du ”ber om för mycket” är det bara för att du vet vad du vill ha och hur viktigt det är för dig. Det är du som först måste värdera dina egna tankar, åsikter, drömmar och beteende.

Håll avstånd från de som hotar den känslomässiga balans vi alla behöver.

Tänk på dina innersta drömmar, lyssna på och älska dig själv för du är den enda som kan hjälpa dig att bryta loss från falsk kärlek.

Kvinna-med-äpple

Du behöver aldrig be om kärlek

Att be om kärlek är att be om något som egentligen inte existerar. Det enda du får av att bedja är brist på självrespekt och smärtan som kommer med förlusten av din värdighet.

Vill du veta mer? Läs: En mogen kvinnas fantastiska sinne

När vi älskar någon vill vi av naturliga skäl ta hand om dem. Våra känslomässiga reflexer bjuder in oss att skapa omständigheter som gör att vi känner som att vi förtjänar kärlek och vårdar känslor som främjar harmoni, uppriktighet och affektion.

Om du inte handskas med falsk kärlek kommer det sluta med att du tror på vad de får dig att känna. Det kommer sluta med att du tror att du inte förtjänar uppmärksamhet och kärlek, och du övertygar dig själv om att ensidiga förhållanden är okej.

I slutänden är det ganska enkelt: den som förtjänar dig är den som närmar sig självmant, uppskattar dig och dedikerar sin tid och sina tankar åt dig.

Guldfisk-och-kvinna

Ingen kan göra dig olycklig utan din tillåtelse

Det mäktigaste verktyget för att bekämpa känslomässig orättvisa och likgiltighet är självbeslutsamhet. Det bör komma med en känsla av hälsosamt självförtroende, självkännedom och reflektion över känslor, drömmar och dina egna samt andras beteenden.

Processen med vilken vi hamnar i dessa omständigheter talar dock för vår brist på värdighet. Vad vi verkar missa är att vi inte ska följa efter de som inte förtjänar oss.

Så hur övervinner vi smärtan från falsk kärlek? Låt oss ta en titt på några vanliga situationer:

  • Smärtan från falsk kärlek är en svår process som ger näring åt en förnekelsefas. Generellt vet vi att något inte står rätt till, men vi vill inte yttra det i ord eller ta av vår känslomässiga ögonbindel.
  • Vi ignorerar obehaget och undviker det samtidigt som vi klänger fast vid tron att det känslomässiga problemet kommer att lösa sig självt på naturlig väg.
  • När vi äntligen ger upp mot obehaget kommer en tid när obehaget är för mycket att bära och tvingar oss att konfrontera problemet innan vi blir överväldigade.
  • Men vad händer när vi kämpar mot våra egna känslor? Kampen blir en oändlig strid som endast förlänger lidandet.
  • Det är även vanligt att höra att man ska ”omfamna smärtan”. Varken att ignorera eller omfamna är positivt.
Flicka-och-fjärilar

Vad du verkligen behöver för att hantera smärtan från falsk kärlek är att tackla den och lämna den efter dig med en förståelse som gör ont, för det vi verkligen vill är att någon ska älska oss även om den andra människan förmodligen inte bryr sig om eller älskar oss tillbaka.

För att övervinna smärtan är nästa steg att iscensätta en lösning.

Vad är rätt lösning? Att övertyga oss själva att om vi inte kan få den uppskattning vi söker efter naturligt är det ännu svårare att förtjäna den. Det rätta för oss är att hålla oss borta från människan som inte bryr sig om oss eftersom det bara är då vi kan vara säkra på att vi kommer att övervinna smärtan.

För att få slut på lidandet måste vi först förstå och acceptera det. Det är helt naturligt att sörja förlusten av något du innerligt ville ha.

Glöm inte att läsa: Ingen förtjänar din kärlek mer än du gör

Älska & uppskatta dig själv: Ge näring åt dina förhållanden med din självkänsla

Trots att alla känslomässiga situationer är komplexa har allt lidande en lösning. Sann förändring är möjligt när vi är villiga att jobba på det och konfrontera den smärtsamma situationen.

Så det bör stå klart att den första personen vi måste dedikera tid åt är oss själva. Då kan vi sedan uppskatta vem som får oss att må bra och vem som inte gör det.

Kvinna-med-sax

Be inte om uppmärksamhet, och än mindre om kärlek, från någon, för alla som älskar dig kommer att visa det på ett eller annat sätt.

Kom ihåg att känslomässig orättvisa spelar en roll i vår egen självkänsla. Det hjälper oss att undersöka våra drömmar, värderingar och behov.

Fortsätt inte att ringa någon som inte svarar på dina samtal. Sluta leta och börja låta denne hitta dig. Sluta tänka på de som endast finns i ditt livs vykortsläge. Du vet, de som bara bryr sig om hur de uppfattas och som bara får dig att må bra om det finns andra som märker det.

Glöm inte att undersöka anledningarna som fostrade ditt beroende av personen ifråga från början. Vad fick dig att be om dennes kärlek och uppmärksamhet? Gå till källan och börja din interna omvandling.

Det är mycket viktigt att nära ditt självförtroende och sluta be om kärlek, för kärlek visas och känns. Du bör aldrig be om kärlek. Din uppmärksamhet och affektion är för värdefulla för att slösas på någon som inte förtjänar dig.

Dedikera dig själv åt de som älskar och förstår dig ovillkorligt.

MER FÖR DIG