Hur man naturligt lindrar spänningshuvudvärk

Fysisk träning och regelbundna avslappningstekniker kommer hjälpa dig att få en hälsosammare livsstil. Applicera tipsen härovan i ditt dagliga liv för att ge ditt sinne och din kropp den vila som de behöver.
Hur man naturligt lindrar spänningshuvudvärk

Skriven av Solimar Cedeño

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

En hektisk livsstil fylld med stress och ångest kan göra så att vissa problem uppstår i livet. Huvudvärk kan vara ett av dessa problem. Lär dig hur man naturligt lindrar spänningshuvudvärk i den här artikeln.

Detta är först och främst ett tecken på att du bör minska de aktiviteter som kan orsaka stress. Försök att andas djupt och slappna av så att din kropp släpper den där spänningen.

En spänningshuvudvärk orsakas av av psyko-emotionell stress. Det får nackmusklerna att dra ihop sig, vilket orsakar både fysisk psykologisk stress som kan vara under flera timmar.

Denna huvudvärk är relaterad till en smärta som går från pannan ner till nacken. Man får även smärta i axlarna, vilket minskar ens rörelseförmåga.

Det finns många mediciner man kan använda, men visste du att det också finns naturliga behandlingar som naturligt lindrar spänningshuvudvärk?

Det finns många växter och huskurer som är fördelaktiga för att lindra dessa symptom.

Idag kommer vi prata om vilka de är.

Ingefärste som naturligt lindrar spänningshuvudvärk

Te på ingefära som naturligt lindrar spänningshuvudvärk.

Ingefäran är känd för sina antiinflammatoriska och smärtlindrande egenskaper. En kopp ingefärste lindrar direkt, även när det gäller den yrsel som uppstår vid denna typ av huvudvärk.

Ingefärste kan hjälpa med att lindra den smärta som uppstår vid huvudvärken och har också en positiv verkan på andra hälsoproblem.

Kamomillte

Blommor och te.

Kamomill är en annan ört som ofta används för denna typ av sjukdomar. Den har varit populär sedan antikens dagar. Egyptierna, grekerna och romarna använde också denna typ av te för att behandla smärta och ångest.

Det är enkelt att göra kamomillte och en av de örter som du alltid bör ha hemma eftersom den har så stora fördelar. Att dricka en kopp kamomillte kommer hjälpa dig att slappna av och lindra din spänningshuvudvärk.

Myntamask för dina ögon som naturligt lindrar spänningshuvudvärk

Myntalöv som ligger på bord.

Detta är ett enkelt och naturligt alternativ som involverar att man gör ett myntate och applicerar det på ögonlocken under 20 minuter. Det har visat sig kunna lindra smärta och få ögonmusklerna att slappna av.

Myntans egenskaper ger lindring och reducerar spänningar. Om du gör en kompress med denna ört så kommer du kunna lindra ditt obehag.

Mask med äppelcidervinäger som naturligt lindrar spänningshuvudvärk

Kvinna som tittar i spegeln.

Denna mask gör dig mer avslappnad. Applicera kompresser med kall äppelcidervinäger och du kommer se hur det lindrar smärtan.

Ta en varm dusch direkt efter för att du ska känna dig bättre.

Lavendel

Lavendelblommor och olja som naturligt lindrar spänningshuvudvärk

Oavsett om man tar det som ett te eller applicerar det utvärtes så hjälper lavendel med att lindra stress. Den har också samma fördelar som aromatisk essens.

Man gör lavendelte genom att koka löven i varmt vatten. Du kommer märka att kroppen slappnar av då du dricker ett te med denna ört.

Olivolja och citronjuice

Detta är ett enkelt och naturligt alternativ. Blanda en matsked olivolja med lite citronjuice för att reducera inflammation och förbättra blodcirkulationen. Detta lindrar också spänningar i axlar och nacke.

Ingredienser

  • 1 matsked olivolja
  • Juice från 1/2 citron

Hur gör man?

  • Blanda båda ingredienserna och drick direkt.
Kvinna som sover.

Aromterapi

Aromterapi innebär att man använder eteriska oljor och produkter från grönsaker och örter. Man häller i oljorna i varmt vatten och får därefter en olja som absorberas av lungorna.

Det finns essenser med apelsin, ceder, mandarin, rosor och sandelträ. Detta är en medicinsk terapi som lindrar stressymptom.

Aromterapi och ljus.

En balanserad kost

För att man ska kunna må bättre är det också viktigt med en kost som är rik på näringsämnen. Att ta b-vitamin och magnesium kan ge energi åt dina nervceller eftersom de blir överarbetade under dagen.

Andra tips som är enkla att applicera i det dagliga livet är att få en god natts sömn och att man inte överanstränger musklerna under de dagliga aktiviteterna.

Detta blir möjligt bara man håller nacken i rätt position då man sover och att man utför mjuka övningar för nackmusklerna och axlarna.

Familj som äter frukost.

Det är bäst att man undviker stress och ångest. Sätt upp vilka dina prioriteter är och ta en paus mellan aktiviteterna för att lindra stress.

Fysisk träning och regelbundna avslappningstekniker kommer hjälpa dig ett få en mer hälsosam livsstil. Applicera de tips vi har tagit upp här ovan i ditt dagliga liv för att ge ditt sinne och din kropp den vila som de förtjänar.

Detta kommer hjälpa dig att förhindra spänningshuvudvärk.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.