Naturliga juicer mot huvudvärk som fungerar

Vet du om att du bara genom att ändra din kost till att bli mer balanserad kan undvika 70% av den huvudvärk du har? I denna artikel kommer vi att gå igenom de juicer du kan dricka för att undvika detta problem.
Naturliga juicer mot huvudvärk som fungerar
Valeria Sabater

Skriven och verifierad av psykolog Valeria Sabater.

Senaste uppdateringen: 17 januari, 2023

Oavsett om det är p.g.a. trötthet, stress eller ett visst hälsoproblem kan vi alla någon gång känna att vi har ont i huvudet. Det är vanligt att vi för att undvika detta väljer att ta läkemedel, men detta har nästan alltid bieffekter. Du kanske blir förvånad över att höra att det finns många naturliga juicer mot huvudvärk som är baserade på frukt och grönsaker! Skulle du vilja prova? 

Då man har ont i huvudet är detta ofta ett symptom på andra saker som vi bör vara vaksamma på: kanske äter vi felaktig kost, eller kanske har det uppstått någon form av problem. Ifall du ofta eller alltid har huvudvärk är det också bra ifall du konsulterar din läkare. Vi kan å andra sidan erbjuda dig enkla huskurer för att minska huvudvärkens effekter, men det är såklart alltid bra att känna till orsakerna.

Riktlinjer för att undvika huvudvärk

En bra frukost är ovärderlig när det gäller att få energi för dagen och undvika huvudvärk.
En bra frukost är ovärderlig för att få energi för dagen och undvika huvudvärk.

Experterna säger att minst 70% av vår huvudvärk kan undvikas ifall vi upprätthåller en bra livskvalitet. Vi bör med andra ord äta bra och undvika stressiga situationer.
Här följer några enkla tips:

1. Frukosten är viktig

Det är viktigt att man börjar dagen med en bra dos energi, inklusive någon juice som det rekommenderas att man tar till frukost, med torkade frukter eller hälsosamma flingor. Det är grundläggande att du får rätt näring för att din kropp ska ha tillräckligt med reserver för att kunna möta dagen.

2. Undvik mat med tyramin

Undvik matvaror eller matprodukter med följande: laktos, lagrade ostar som Roquefort, Brie, Feta, Mozzarella, Parmesan… tyraminet höjer flödet av blod till hjärnan och orsakar huvudvärk.

3. Alltid färsk frukt

Färsk frukt kommer alltid att hjälpa oss att motverka huvudvärk. Ifall den är mogen, om det t.ex. är bananer, torkade frukter eller avokado, kan tyraminet uppkomma och ge oss besvär.

4. Undvik matvaror med färgämnen och tillsatser

Det finns mat som innehåller nitriter; det kan vara skinka eller bacon. Dessa ämnen orsakar också huvudvärk. Undvik även alla typer av sötsaker eftersom de innehåller färgämnen som är väldigt skadliga för hälsan, som exempelvis mononatriumglutamat, en substans som nutritionisterna anser vara skadlig och som orsakar huvudvärk. Försök att läsa angående innehållet på de matvaror du äter.

Juicer mot huvudvärk

Juicer mot huvudvärk p.g.a. stress

te mot stress

Om du anländer till ditt hem efter en lång dag och du känner att du har ont i framsidan av huvudet kan du använda juicer mot huvudvärk som uppkommer p.g.a. stress, som exempelvis denna:

Ingredienser och tillredning:

 • 1 äpple
 • 1 päron
 • Lite kanel
 • 1 tesked öljäst
 • ett halvt glas färskt vatten
 • 2 iskuber

Tvätta frukterna ordentligt och lägg dem i en mixer (skala dem först). Lägg i öljästen och lite kanel. Lägg därefter i vattnet och servera med iskuber. Drick det sakta. Det är en uppfriskande juice mot huvudvärk.

Juicer mot huvudvärk med yrsel

mango och jordgubb

Om du känner dig dålig, inte har ätit bra under dagen och du känner dig yr kan du ta till dig detta råd om juicer mot huvudvärk som tillför din kropp de näringsämnen den behöver.

Ingredienser och tillredning:

 • 5 jordgubbar
 • 1 kopp vattenmelon
 • 1 mellanstor mango
 • 2 nötter
 • En tesked honung
 • Ett halv glas vatten

Börja med att skala nötterna och tvätta och skär frukterna i bitar. Lägg följande i mixern: jordgubbar, vattenmelon och mango. Inkludera även de skalade nötterna. Lägg till vattnet för att du ska kunna få en välblandad juice. Glöm inte bort att lägga till en matsked honung. Alla dessa ingredienser kommer att hjälpa dig att känna dig bättre och undvika yrsel.

Juicer mot huvudvärk p.g.a trötthet och ångest

smoothie mot ångest

Att komma hem uppretad, nervös och bekymrad är inte roligt. Vem har inte upplevt detta? Man har ont i huvudet, kroppen känns utschasad och spänd. Ifall detta har hänt dig behöver du förbereda en av våra juicer mot huvudvärk.

Ingredienser och tillredning:

 • Två morötter
 • En kvist selleri
 • Två apelsiner
 • En halv citron

Tvätta morötterna ordentligt och likaså sellerin, pressa därefter fram juicen ur apelsinerna och citronen. Lägg till sist i alla ingredienserna i mixern och blanda tills du får ett välblandat innehåll. Du kommer att märka att detta blir mycket aromatiskt, uppfriskande, avgiftande och avslappnande.

Juicer mot huvudvärk som uppkommer p.g.a. någon sjukdom

smoothie2

Har du ont både i magen och huvudet? Har du ångest och muskelsmärtor? Om du har dragit på dig något virus eller någon typ av sjukdom kommer juice mot huvudvärk att hjälpa dig motverka problemen, både när det kommer till magen och ditt huvud. Denna juice mot huvudvärk är mycket enkel att göra och den kommer att ge dig bra resultat.

Ingredienser och tillredning

 • Ett rött äpple
 • 10 blåbär
 • 1 plommon
 • En matsked linfrön
 • Juice från en halv citron
 • Ett halvt glas vatten

Tvätta frukterna ordentligt, skala äpplet och ta ur kärnorna, och gör likadant med plommonet. Lägg alla ingredienserna i mixern och glöm inte bort dina linfrön. Juicen kommer att ha en mycket attraktiv färg och den är väldigt god. Drick den sakta. Du kan ta denna två gånger per dag innan du äter för att du ska kunna känna dig bättre.

Vi hoppas att du har kunnat dra nytta av våra juicer mot huvudvärk!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Sethna, N. F., & Lebel, A. A. (2008). Headaches. In Pain in Children: A Practical Guide for Primary Care. https://doi.org/10.1007/978-1-59745-476-6_18
 • Ahmed F. Headache disorders: differentiating and managing the common subtypes. Br J Pain. 2012;6(3):124–132. doi:10.1177/2049463712459691
 • Becker WJ, Findlay T, Moga C, Scott NA, Harstall C, Taenzer P. Guideline for primary care management of headache in adults. Can Fam Physician. 2015;61(8):670–679.
 • Zheng J, Zhou Y, Li S, et al. Effects and Mechanisms of Fruit and Vegetable Juices on Cardiovascular Diseases. Int J Mol Sci. 2017;18(3):555. Published 2017 Mar 4. doi:10.3390/ijms18030555

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.