Hur man gör mörka hudfläckar ljusare

november 10, 2019
Har du mörka hudfläckar på huden från solen och vill göra dem ljusare? Här kommer några naturliga kurer som kommer hjälpa dig med det. De är enkla att tillreda hemma!

Hur många gånger har du bränt dig i solen? Även om du kanske tror att du kommer kunna få en fin solbränna snabbare om du pressar, kan det leda till mörka hudfläckar som kanske inte blir ljusare med tiden.

Som tur är finns det naturliga kurer som du kan använda för att lindra problemet.

Du kanske även gillar: Sex sätt att ta hand om huden runt ögonen

Hur du gör mörka hudfläckar ljusare

Det är nödvändigt att påpeka vikten av att applicera en bra solskyddskräm som lämpar sig för din hudtyp.

Det kommer hjälpa dig att undvika att bränna dig ännu mer i solen. Det kommer även snabba på dina försök att göra mörka hudfläckar ljusare.

Exfoliera huden med socker och honung

Att exfoliera huden är ett av de bästa sätten att göra den ljusare. För att detta ska fungera är det dock viktigt att exfoliera dagligen eller varannan dag.

Det bästa sättet at göra det på inkluderar två väldigt vanliga ingredienser: socker och honung.

  • Att använda honung för exfoliering är bra eftersom den återfuktar, tonar och lugnar huden.
  • Socker (vitt eller brunt) är nyckeln till att göra en exfolierande skrubb, eftersom kornen fysiskt tar bort döda hudceller.
  • Om den resulterande blandningen är för solid kan du lägga till lite vatten.

Du kanske gillar: Hur man exfolierar med aspirin och honung

Honung och socker

Socker och honung är två ingredienser som hjälper dig att bli av med döda hudceller.

Citrontonic

Citron har alltid varit en populär ingrediens för att göra mörka hudfläckar ljusare om orsaken är solen. Det är dock viktigt att inte exponera dig för solen efter att du använt denna tonic.

Det kan nämligen öka risken för solbränna och fler mörka fläckar.

  • Den bästa tidpunkten att applicera en citrontonic är på kvällen.
  • Pressa bara saften från en citron och tillsätt lite vatten.

Återfukta med aloe vera

När du har exfolierat med socker och honung samt applicerat din citrontonic, behöver du bara återfukta huden.

För att huden ska regenerera ordentligt är det viktigt att återfukta den med bästa möjliga ingredienser. En av de mest populära är aloe vera.

Aloe vera är en växt som alla bör ha hemma, för den är väldigt användbar för alla typer av brännskador.

  • För att använda den ska du bara skära av ett av bladen, öppna det och applicera gelén direkt på det drabbade området. Det kommer tillhandahålla lindring och återfukta huden.
  • Efter att du exfolierat ska du applicera aloe vera-gelen för att göra de mörka fläckarna ljusare så snabbt som möjligt. För att få bästa resultat ska du se till att vara konsekvent med appliceringarna.

Låt aloe veran absorberas och verka ordentligt över natten. Att göra det under dagen kan vara svårt eftersom det blir kletigt när man rör sig.

Gel från aloe vera

Aloe vera hjälper till att regenerera huden, återfukta samt lugna den. Applicera den konsekvent för att se snabbare återhämtning från skador från solen.

Hur man förebygger uppkomsten av mörka fläckar

Trots alla dessa naturliga lösningar så är det viktigt att återigen påpeka att du inte bör utsätta dig för solen i onödanIbland räcker det inte med solskyddskräm.

Försök att begränsa din exponering och inte vara ute för länge när det är som varmast. Måste du vara ute ska du bära skyddande kläder och hattar.

Du måste fråga dig: Har jag applicerat solskyddskräm? Använder jag rätt typ för min hud?

Glöm heller inte de andra produkter som kan hjälpa till att skydda dig: solglasögon, hattar eller en sjalett för att täcka axlarna. Dessa accessoarer kan hjälpa dig att undvika bränd hund och mörka fläckar.

Att bli bränd i solen leder inte bara till fula fläckar, utan ökar framförallt risken för att utveckla hudcancer. Att skydda dig är därför mycket viktigt. Dra nytta av de många alternativ som finns idag.

Förebyggande är trots allt det bästa botemedlet!

  • Castañeda Gameros, Paola, & Eljure Téllez, Juliana. (2016). El cáncer de piel, un problema actual. Revista de la Facultad de Medicina (México)59(2), 6-14. Recuperado en 28 de junio de 2019, de http://www.scielo.org.mx/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0026-17422016000200006&lng=es&tlng=es.
  • Rodríguez Domínguez, Ileana, Santana Gutiérrez, Odalis, Recio López, Orlando, & Fuentes Naranjo, Marilín. (2006). Beneficios del Aloe Vera l. (sábila) en las afecciones de la piel. Revista Cubana de Enfermería22(3) Recuperado en 28 de junio de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0864-03192006000300004&lng=es&tlng=es.
  • Suárez, S., & Jazmín, D. (2015). Plan para elaboración y comercialización de una crema corporal aclaradora, que contenga dióxido de titanio y extracto de limón, para mujeres que presenten hiperpigmentación, en la ciudad de Guayaquil (Bachelor’s thesis, Universidad de Guayaquil. Facultad de Ciencias Químicas).