Topp-fem hälsofördelar med aloe vera

maj 14, 2019
Gelén inne i bladen på aloe vera-växten är rik på vitaminer och mineraler. Du kan använda den både utvärtes och invärtes för att ta del av dess många fördelar!

Visste du att det finns otaliga hälsofördelar med aloe vera?

Aloe vera är en växt som är känd sedan antiken tack vare dess positiva egenskaper. Än idag använder många gelén som extraheras från denna växt till många medel och kurer.

Aloe vera-växten har fantastiska egenskaper, främst på grund av sin höga koncentration av vitaminer, mineraler, aminosyror, enzymer och andra aktiva ingredienser.

Läs vidare för att lära dig om de bästa hälsofördelarna med aloe vera!

Topp-fem hälsofördelar med aloe vera

Dessa är de fem bästa fördelarna som aloe vera har för hälsan:

1. Den är bra för din tandhälsa

Det finns många hälsofördelar med aloe vera

Aloe vera kan hjälpa till att hålla din mun frisk. Bland annat hjälper det till att avlägsna uppbyggnad av plack och minskar blödning och svullet tandkött. Det är därför användbart vid behandling av tillstånd som gingivit och parodontit.

Denna växt kan även göra så att munsår läker snabbare samt lindra smärtan de orsakar. Hemligheten som gör aloe vera så effektiv för tandhälsan är dess förmåga att döda skadliga bakterier.

2. Den kan hjälpa till med viktminskning

Aloe vera underlättar förbränning och avgiftning. Därför kan det också främja viktminskning. Eftersom denna växt hjälper till att lätta på belastningen av gifter i kroppen, kan detta hjälpa till att förbättra matsmältningen. I sin tur ger detta kroppen mer energi.

För att få ut de flesta hälsofördelarna med denna växt, rekommenderar vi att du använder den med måtta och när det verkligen är nödvändigt. Du bör också känna till att dess saft har en mycket stark smak. Om du inte kan dricka den ren som den är, kan du blanda det med andra ingredienser i till exempel en nyttig smoothie.

Upptäck: 5 vårdande och goda egenskaper med aloe vera

3. Hälsofördelar med aloe vera för hår och hårbotten

Hälsofördelar med aloe vera för hår och hårbotten

Denna växt är en fantastisk naturlig behandling för att lindra klåda och inflammation som kommer i samband med mjäll och torr hårbotten. Tack vare dess antibakteriella och svampmotverkande egenskaper bidrar den till att behandla mjäll, psoriasis och dermatit som kan orsaka smärtsamma hårbottenskador.

Att applicera aloe verans gelé i håret främjar också hårväxten och ger näring åt hårsäckarna tack vare alla dess vitaminer och mineraler. Det innehåller även naturliga enzymer som:

  • Hjälper till att avlägsna döda hudceller i hårbotten.
  • Främjar regenerering av vävnaden som omger hårsäckarna.

”Bra hälsa är ingenting vi kan köpa. Det kan dock vara ett mycket värdefullt sparkonto. ”

-Anne Wilson Schaef-

4. Det kan minska inflammation

Som vi nämnde har aloe vera antiinflammatoriska egenskaper, och dessa kan även lindra symptomen vid irritabel tarm och inflammation i lederna.

Aloe vera kan också hjälpa också till att minska smärtan i samband med dessa tillstånd, vilket förbättrar välbefinnandet. Detta är varför många smärtstillande salvor och krämer innehåller aloe vera som ingrediens.

Missa inte: Naturliga läkemedel som lindrar inflammation

5. Hälsofördelar med aloe vera för huden

Tack vare att det finns så många hälsofördelar med aloe vera för huden, är det en mycket populär ingrediens i många olika kosmetiska produkter. Samtidigt, eftersom det innehåller mer än 99% vatten, är det ett bra sätt att återfukta och föryngra huden.

Denna växt kan öka hudens elasticitet, vilket gör den fastare genom att det återställer hudens kollagen och elastin. Den mjukar upp och gör huden lenare. Den  gör också så att syre lättare kan tränga in i cellerna, vilket hjälper dig att behålla ett ungdomligt utseende.

Aloe vera kan också hjälpa till att absorbera överflödigt fett i huden och ta bort blockeringar i porerna, vilket motverkar uppkomsten av finnar på hud som har lätt att få akne. Och det är också därför som aloe verans gelé används i många produkter som behandlar akne.

  • Vi rekommenderar att du applicerar gelén direkt på dina finnar, använd mjuka rörelser så att den kan tränga igenom huden.
  • Du kan upprepa processen flera gånger om dagen tills finnarna försvinner.

Som du kan se finns det många hälsofördelar med aloe vera, tack vare att detta är en växt med många helande egenskaper. Men vi rekommenderar att du har tålamod vid behandling eftersom resultaten inte är omedelbara, dock kommer du att upptäcka goda effekter efter en tid!

1. Vogler BK, Ernst E. Aloe vera: A systematic review of its clinical effectiveness. Br J Gen Pract. 1999;
2. Hamman JH. Composition and applications of Aloe vera leaf gel. Molecules. 2008.
3. Rodriguez-Fragoso L, Reyes-Esparza J, Burchiel SW, Herrera-Ruiz D, Torres E. Risks and benefits of commonly used herbal medicines in Mexico. Toxicol Appl Pharmacol. 2008;
4. Manigandan T, Elumalai M, Cholan P, Kaur R, Mangaiyarkarasi S. Benefits of Aloe vera in dentistry. J Pharm Bioallied Sci. 2015;
5. Christaki E V., Florou-Paneri PC. Aloe vera: A plant for many uses. Journal of Food, Agriculture and Environment. 2010.