Livsmedel som hjälper dig att öka din ämnesomsättning

En långsam ämnesomsättning är ett av de vanligaste tillstånd vi lider av, och ett som också oftast går oupptäckt. Det kännetecknas av att en persons kropp förbrukar mindre kalorier i vila än vad som är normalt. Det är också känt som ”basal ämnesomsättning ”, vilket betyder att bara en liten mängd energi förbrukas hos en person i vilotillstånd.

Några av de faktorer som kan ligga bakom din långsamma ämnesomsättning är:

  • Hypotyreos, vilket är en hormonell sjukdom
  • En stillasittande livsstil, som kännetecknas av en brist på motion eller fysisk aktivitet
  • En oönskad effekt av en diet som är alltför strikt, vilket gör att ämnesomsättningen  förändras

Det är också viktigt att du upptäcker de möjliga konsekvenserna av detta tillstånd. Vi rekommenderar dock först att du äter naturliga produkter som kan hjälpa till att påskynda din ämnesomsättning.

vikt-2Din kropp förbränner inte fett som den normalt borde när du har en långsam ämnesomsättning. Detta fett ackumuleras i kroppen tills du blir överviktig. Det är därför vissa säger att allt gör dem feta, även om de äter lite eller har en livsstil som liknar andras som inte lätt går upp i vikt. Som ett resultat bör du försöka utesluta en långsam ämnesomsättning genom en diagnos hos din läkare.

Att gå ner i vikt när du har en långsam ämnesomsättning är mycket svårt, men inte omöjligt. Du bör också vara medveten om att en strikt diet, med andra ord en som har mycket få kalorier, inte alltid är det bästa alternativet om du har en långsam ämnesomsättning, eftersom resultaten kan vara deprimerande. De flesta som underkastar sig dessa mirakeldieter går inte ner i vikt i proportion till vad de äter.

Men oroa dig inte! Nedan kommer vi rekommendera några steg du kan följa.

Drick mycket vatten

vatten-2

Nyligen genomförda studier har visat att dricksvatten är en av de saker som mest accelererar din ämnesomsättning och viktminskning. Det hjälper också till att eliminera toxiner och salt från din kropp, och det är även aptitnedsättande. Med andra ord kan vatten hjälpa dig att känna dig mätt, vilket gör att du tydligt kan skilja mellan hunger och törst.

Grönt te

grönt-te

Grönt te är verkligen fantastiskt. Det har visat sig öka ämnesomsättningen och snabbar även upp viktminskning. Dessutom innehåller det cancermotverkande egenskaper och är bra för din hälsa. Många kändisar har inkluderat det i sin kost med målet att få den perfekta vikten.

Soppa

grönsakssoppa

Soppa (särskilt grönsakssoppa) är en av de mest tillfredsställande, läckra och näringsrika livsmedlen tack vare kombinationen av vätskor och fasta ämnen. Du kan äta mindre och bränna fett snabbare om du äter soppa som förrätt i stället för en tallrik med fast föda.

Päron och äpplen

äpple2

Överviktiga som äter motsvarande 3 äpplen eller små päron om dagen tenderar att förlora mer vikt i en lågkaloridiet. Det är därför viktigt att du inkluderar frukt i din kost. Du kan då kan lugna suget efter godis eller socker naturligt genom att äta frukt som är fiberrika och har få kalorier.

Vi hoppas att du kan använda det ovan nämnda på bästa sätt för din hälsa. Det är viktigt att du kommer ihåg att balansera alla olika aspekter av ditt liv. Ha en bra rutin med balanserad kost och motion!

MER FÖR DIG