Lär dig hur du gör naturlig vaniljparfym

oktober 4, 2019

Vanilj används ofta i köket för att lägga till en naturlig smak och fantastisk doft till olika rätter, särskilt desserter. Men den används också i naturmedicin tack vare sina fantastiska egenskaper. Idag kan du dra nytta av alla dess fördelar genom att lära dig hur du gör naturlig vaniljparfym hemma.

Fördelar med vaniljparfym

Den utsökta och ljuvliga doften av vanilj gör att du får mer energi det ögonblick du andas in den. Denna arom gör även att ditt humör förbättras avsevärt och den hjälper till att lindra oro och ångest. Vaniljbaserade dofter rekommenderas för personer som lider av depression.

Vaniljparfym hjälper dig somna lättare eftersom den har en lugnande effekt. Den hjälper dig också att förhindra sömnlöshet, som orsakar stress. Du bör också tänka på att det kan hålla myggorna borta då det är ett utmärkt naturligt myggmedel.

Gör vaniljparfym

Ingredienser

  • En skål med en glaskupa
  • En parfymbehållare
  • En kniv
  • Ett kaffefilter
  • 70% alkohol
  • Fyra eller fem vaniljstänger
  • 20 droppar jojoba- eller mandelolja

Instruktioner

Denna vaniljbaserade parfym är egentligen mycket enkel att tillverka. Det första steget är att öppna vaniljstängerna halvvägs. Skrapa därefter ut innehållet och lägg det i en glasbehållare. Du kan också skära stängerna i mycket små bitar.

Häll därefter tillräckligt med alkohol i behållaren för att helt täcka stängerna. Förslut behållaren och lämna den på en varm och torr plats i ungefär sex veckor. Under denna tid bör du ta av locket en gång i veckan och röra om väl. Täck den igen efteråt. Efter sex veckor öppnar du och silar med hjälp av ett eller två kaffefilter.

När blandningen är helt silad kan du hälla den i parfymbehållaren och tillsätta några droppar av den olja du valt (oljan ökar parfymens varaktighet på huden).

Du bör förvara parfymen på en sval och torr plats. Den kan hålla i flera månader, men doften kommer försvinna så småningom, så du bör försöka använda den inom fyra månader.

Kommer du försöka göra din egen vaniljparfym?