Lär dig allt om ansiktslyft med softlift

Softlift är en ny föryngrande ansiktsbehandling som kombinerar botulinumtoxin med hyaluronsyra. Vad består denna behandling av? Vilka fördelar har den? I den här artikeln berättar vi allt om Soft Lift!
Lär dig allt om ansiktslyft med softlift

Senaste uppdateringen: 10 februari, 2022

Ansiktslyft med softlift har blivit en del kvinnors nya skönhetsrutin. Ditt ansikte är viktigt eftersom det är vad du visar upp för omvärlden. Därför är det inte så konstigt att man vill att ens ansikte ska se ungt och naturligt fräscht ut.

Lyckligtvis, genom att börja med icke-invasiva estetiska behandlingar från en tidig ålder, har du fördelen att ta itu med åldrande utan alltför många förändringar och utan att behöva tillgripa kirurgi.

Vad är ansiktslyft med softlift?

Ansiktslyft med softlift är en teknik som man kan använda för alla kön och åldrar och som ger naturliga resultat genom att återställa ansiktets harmoni och fräschör. Metoden har inga kontraindikationer och är lämplig för alla som vill återställa ansiktets ungdomliga utseende.

Du kan få det utfört på en läkarmottagning. Faktum är att efter en enda session kan du återgå till dina normala, dagliga aktiviteter. Resultaten det ger är mycket positiva, eftersom ditt ansikte ser märkbart yngre ut. Dessutom varar effekterna i ungefär fyra månader.

Även om proceduren är minimalt invasiv, måste den utföras av en kvalificerad och specialiserad läkare. Ett tidigare samråd med en hudexpert kan hjälpa dig att avgöra om den här tekniken passar dig eller inte. Notera att det kan förekomma biverkningar vid behandlingar med botulinum.

kvinnoansikte med linjer på
Softlift är en icke-kirurgisk föryngrande teknik som ger goda resultat. Sammantaget hjälper metoden huden att se ung och fräsch ut.

Naturligt åldrande av huden

Huden åldras naturligt med tiden och vi kan se flera förändringar, såsom skrattrynkor, statiska rynkor och förlust av kollagen och hyaluronsyra. Hängande hud är ett annat exempel. Andra tecken på hudens åldrande i ansiktet är:

 • Förlust av ansiktets kontur på grund av gravitationens effekter
 • Brist på fasthet
 • Förlust av volym
 • Förändringar i hudstruktur och färg

Alla dessa förändringar som huden genomgår gör med tiden att ditt ansikte ser äldre och tröttare ut. Men tekniker som softlift hjälper till att mildra dessa tecken.

Den här artikeln kan intressera dig: 6 ovanor som leder till förtida åldrande

Hur går ett ansiktslyft med softlift till?

Softlift-proceduren använder sig av två ämnen:

 1. Botulinumtoxin typ A, som man använder för behandling av dynamiska rynkor, de som kommer sig av ansiktsmusklernas rörelser (när vi skrattar och rör på ansiktets muskler).
 2. Hyaluronsyra, som fyller i permanenta rynkor. De senare är ofta djupare och mer synliga när ditt ansikte är i vila. Detta ämne är också bra att använda för harmonisering av ansikts- och läppkonturer eller för att ersätta volymen på ansiktsområden som har blivit modifierade genom åldrande.

Som man fann i en studie publicerad i International Journal of Biological Macromolecules, kan hyaluronsyra mycket effektivt förbättra hudens utseende.

Kvinna blir behandlad med ansiktslyft med softlift
För att utföra softlift använder sig experter av en kombination av botulinumtoxin typ A och hyaluronsyra.

Förändringar redan efter en session

Softlift är ett icke-invasivt och icke-kirurgiskt ingrepp som hjälper till att bekämpa tecken på åldrande i ansiktet. Det resulterar i ett mer naturligt, föryngrat och fräscht utseende. Det bästa med det är att du inte behöver ta riskerna eller gå igenom återhämtningsperioden som kosmetisk kirurgi innebär.

Softlift är en avancerad medicinsk teknik som, genom att använda sig av avancerade föryngrande behandlingar (hyaluronsyrafyllmedel och botulinumtoxin typ A), hjälper till att uppnå en mycket avancerad ansiktsföryngring.

Områden man kan behandla med softlift

Denna teknik kan man använda på alla delar av ansiktet där man anser det nödvändigt för att korrigera tecken på åldrande. Dessa inkluderar följande:

 • Näsregionen
 • Pannan och området runt den (höjning av ögonbryn och rynkor i pannan)
 • Nasolabialveck, rynkor i ögonvrårna (kråkfötter)
 • Ge volym i kinderna
 • Definition av ansiktets kontur
 • Läppar (volymiserande och definerande av kontur samt minska läpprynkor)

De senaste trenderna inom ansiktsbehandlingar försöker uppnå målet att få naturliga och harmoniska resultat som förskönar ansiktet på ett övergripande sätt.

Ansikte uppdelat i ung och gammal
Genom softlift är det möjligt att förbättra nästan alla områden i ansiktet. Resultaten märks redan efter första sessionen.

Du kanske gillar den här artikeln: Hyaluronsyra: Skönhet du kan skapa

 De 3 områdena för ansiktsföryngring

Den stora skillnaden mot konventionella föryngringstekniker är det tvådimensionella tillvägagångssätt som experter använder för att utvärdera ansiktet. Tidigare övervägde man endast behandlingen av en enda rynka i taget.

Denna teknik har revolutionerat den här formen av behandling. Man har börjat analysera ansiktet från ett tredimensionellt perspektiv. I detta avseende behandlar den här metoden alla tecken på åldrande i ansiktet som ligger inom de 3 områdena för ansiktsföryngring, vilket orsakar följande:

 1. Avslappning av muskler. Minskar dynamiska rynkor (med botulinumtoxin A).
 2. Redefinition av ansiktet. För att behandla statiska rynkor (hyaluronsyra + botulinumtoxin A).
 3. Volym. Ger omdistribuering i områden där det behövs, antingen för att volymen har gått förlorad eller aldrig blivit harmoniserad (med hyaluronsyra).

Kort sagt, av alla dessa skäl är softlift en innovativ behandling som kombinerar de redan ledande teknikerna inom ansiktsföryngring.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Small, R. (2014). Botulinum Toxin Injection for Facial Wrinkles. American Family Physician90(3), 168–175.
 • Sulamanidze M, Sulamanidze G. Facial lifting with Aptos Methods. J Cutan Aesthet Surg. 2008;1(1):7‐11. doi:10.4103/0974-2077.41149
 • Floyd, E. M., Sukato, D. C., & Perkins, S. W. (2019, May 1). Advances in Face-lift Techniques, 2013-2018: A Systematic Review. JAMA Facial Plastic Surgery. American Medical Association. https://doi.org/10.1001/jamafacial.2018.1472
 • Nigam, P., & Nigam, A. (2010, January 1). Botulinum toxin. Indian Journal of Dermatology. https://doi.org/10.4103/0019-5154.60343
 • Jankovic, J. (2010). Botulinum Toxin. In Encyclopedia of Movement Disorders (pp. 144–150). Elsevier Inc. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-374105-9.00098-8

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.