Hur du kan se 10 år yngre ut på 10 minuter

Något så enkelt som att använda en fuktgivande kräm varje dag kan göra huden fastare och få den att visa mindre rynkor.
Hur du kan se 10 år yngre ut på 10 minuter

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Många av oss vill ha ung och vacker hy och se 10 år yngre ut, men det är inte alltid lätt.

I sökandet efter att ta hand om huden och ge den ett ungdomligare utseende väljer många kvinnor att använda kemiska produkter eller ta till kirurgiska ingrepp. Men även om dessa kan vara effektiva rekommenderas de inte. Du behöver inte tömma plånboken för att se yngre ut, för det finns sätt du kan göra det naturligt.

Skulle du vilja se 10 år yngre ut på bara 10 minuter? Det låter kanske lite överdrivet, men det är möjligt med några enkla knep.

Se 10 år yngre ut genom att fylla i ögonbrynen

Ett av de snabbaste och enklaste sätten att bli av med några år är att fylla i ögonbrynen. Regeln är: ju fylligare och mer naturliga dina ögonbryn är, desto bättre ser det ut.

Applicera fuktgivande kräm

Om du inte använder fuktgivande hudkrämer kommer du se stor skillnad när du väl börjar. Du behöver inte investera mycket pengar på dyra produkter. En enkel fuktgivande kräm kan vara nycken till att se 10 år yngre ut och minska dina rynkor. Du kan till och med göra dina egna krämer med hjälp av huskurer.

Använd ungdomlig parfym

Även om det kan vara svårt att tro gör en ungdomlig parfym skillnad. Olika studier har visat att personer som använder parfymer för yngre också verkar yngre. Undvik parfymer med rosor som bas då dessa associeras med åldrande.

Satsa på mjuka sminktoner

Se 10 år yngre ut

Allteftersom åren går kan vi känna ett behov att “gömma oss” bakom mer och mer smink, men för att se yngre ut bör du tänka på engelskans “less is more”, eller “mindre är mer”.

Om du använder smink med starka toner drar du bara uppmärksamheten till rynkor och linjer. Istället för att använda en svart eyeliner kan du försöka använda en mörkare brun ton med en varm rosa eller beige ögonskugga.

Välj rätt rouge för att se 10 år yngre ut

Rouge är ett annat bra knep för att se yngre ut. Det finns olika toner för olika hudtyper. Välj en som är lämplig för just dig och applicera på kinderna för att se yngre ut – men överdriv självklart inte. Om du inte är säker på vilken typ av rouge du ska använda, fråga en butiksanställd om råd.

Använd läppbalsam

Läppstift

Läppbalsam hjälper dina läppar att hålla sig friska. Det finns olika typer för att få en fyllig effekt, som får dig att se yngre ut.

Ta hand om händerna

Huden på händerna är lika viktig som på resten av kroppen. Det är mycket viktigt att du tar hand om dina händer genom att återfukta dem och skydda dem mot solen. På det sättet får de ett yngre utseende.

Blek dina tänder

Vita tänder

Vita tänder är lika med ungdom. Det finns många naturliga sätt att bleka tänderna; tandkrämer och sköljningar kan vara till stor hjälp.

Ändra din frisyr

Genom att ändra din look ser du 10 år yngre ut på bara några minuter. Långt hår har en tendens att skadas i topparna och blekas i olika färger i solen. En bra idé är att klippa det och fixa några slingor för att få en ung och naturlig ton.

Ha mer sex och du kan se 10 år yngre ut

Dr Weeks, en berömd psykolog vid Hospital Real i Edinburgh, Storbritannien, visade nyligen i en studie att kvinnor och män med ett aktivt sexliv ser 5-7 år yngre ut än sina biologiska åldrar. Studien visade att sexuellt umgänge 2-3 gånger per vecka kan hjälpa till att hålla huden frisk och vacker.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Izquierdo Hernández, A., Armenteros Borrell, M., Lancés Cotilla, L., & Martín González, I. (2004). Alimentación saludable. Revista cubana de enfermería, 20(1), 1-1. http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0864-03192004000100012
  • Martínez Álvarez, J. R., Villarino Marín, A. L., Polanco Allué, I., Iglesias Rosado, C., Gil Gregorio, P., Ramos Cordero, P., … & Legido Arce, J. C. (2008). Recomendaciones de bebida e hidratación para la población española. Nutr Clin Diet Hosp, 28, 3-19.
  • Rodríguez Aracena, N. J., & Vélez Avecillas, J. L. (2015). Formulación de una crema hidratante con efecto antioxidante elaborada a base de Capsicum Annuum (pimiento rojo)(Bachelor’s thesis, Machala: Universidad Técnica de Machala). http://repositorio.utmachala.edu.ec/handle/48000/3716

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.