Hemgjorda naturliga behandlingar för att bleka tänderna

Kom ihåg att munhygien är mycket viktigt. Frukt och grönsaker med skal, som äpplen eller morötter, kan hjälpa dig att bli av med bakteriell plack.

Visste du att några av de livsmedel vi äter kan leda till att våra tänder förlorar sin vita färg och börjar gulna? Detta kan också orsakas av cigarettrökning. Däremot kan tänderna återfå sin naturliga färg genom vissa odontologiska behandlingar som omedelbart ändrar deras färg. Dessutom finns det också hemgjorda behandlingar som eventuellt kan eliminera detta problem. Vill du veta mer om hur du kan bleka tänderna? Om så är fallet, fortsätt läsa!

Det finns flera olika typer av fläckar som kan utvecklas på tänderna. Några av anledningarna angavs ovan och andra inkluderar stor konsumtion av kaffe, te, och mörka läskedrycker. Vissa fläckar visar sig redan när tanden börjar bildas och dessa måste absolut avlägsnas på odontologisk väg eftersom de är omöjliga att bli av med genom hemgjorda behandlingar.

Apelsinskal

Apelsinskal
Den inre delen av apelsinskalet är mycket användbart för att ta bort fläckar på tänderna. Denna vita del av skalet innehåller C-vitamin, pektin och limonen. Den sistnämnda komponenten kan utnyttjas för naturlig tandblekning.

Hur gör man?

Denna behandling är enkel att utföra. Du tvättar och skalar apelsinen för att sedan gnida tänderna mot den vita delen av skalet. Efter att 30 minuter har passerat kan du borsta tänderna som vanligt.

OBS: Överutnyttja inte den här behandlingen. Utför den bara en eller två gånger i veckan som högst.

Aloe Vera

Aloe Vera
Aloe vera är en effektiv och sund lösning för att bleka tänderna och det är gelen från växten som används. Du kan applicera den dagligen varje gång du borstar tänderna.

Bakpulver

Bakpulver är mycket användbart för tandblekning. Du tillsätter helt enkelt en halv tesked bakpulver till lite vatten och borstar sedan tänderna. Det bör klargöras att detta endast kan göras EN gång i veckan eftersom bakpulver kan skada tandemaljen om det överutnyttjas eftersom det slipar tänderna.

Jordgubbar

Jordgubbar
Visste du att jordgubbar kan hjälpa dig att ta bort plack? Dela bara en jordgubbe på mitten och gnid den på dina tänder i flera minuter. Jordgubbar fungerar ungefär som bakpulver, men de ger mindre skada på emaljen. Dessutom har jordgubbar speciella fibrer som bidrar till att eliminera farliga bakterier från våra kroppar, vilket gör dem mycket användbara för en god munhygien.

Glöm inte!

Tänk på att de behandlingar som nämns i denna artikel bör användas med måtta eftersom vår emalj kan lida irreparabel skada. Det är viktigt att tillämpa dessa produkter med omsorg och inte alltför ofta, så att de bleker tänderna effektivt och säkert. För ditt eget bästa – överdriv inte behandlingarna!

Dessutom bör du komma ihåg att äta massor av selleri, morötter och äpplen för att hålla tänderna rena, friska och starka eftersom dessa livsmedel bidrar till att producera saliv, vilket är mycket viktigt för att eliminera tandfläckar. Det är också viktigt att komma ihåg vikten av att använda tandtråd och munvatten.

MER FÖR DIG