Kokosnötsolja för att förbättra munhälsan

Visste du att kokosnötsolja är den idealiska ingrediensen för att borsta och skölja dina tänder och förbättra munhälsan?
Kokosnötsolja för att förbättra munhälsan
Maricela Jiménez López

Granskad och godkänd av läkare Maricela Jiménez López.

Senaste uppdateringen: 18 januari, 2023

Kokosnötsolja har blivit ett allt mer populärt superlivsmedel tack vare dess fantastiska näringsinnehåll. Det upptäcks dock alltfler sätt att använda kokosnötsolja utvärtes. Idag vill vi prata om hur du kan använda kokosnötsolja för att förbättra munhälsan.

Vi kommer här att dela med oss av en behandling med kokosnötsolja för att bibehålla god tandhälsa. Detta kan hjälpa med att förhindra eller lösa vissa problem, som tandinfektioner och gingivit.

Kokosnötsolja för att förbättra munhälsan

Kokosnötsolja i burk.

Denna olja är viktig för att man ska kunna ha en balanserad kost. Den innehåller fett, men den är ändå väldigt effektiv när det kommer till att hjälpa dig att gå ner i vikt eftersom den snabbar på din metabolism.

Du bör veta att man också kan använda den utvärtes. Denna olja är en jättebra behandling då man har drabbats av hudproblem eller problem med håret.

Den är också bra för att förbättra munhälsan:

Vi rekommenderar att du väljer extra jungfrukokosnötsolja för denna naturliga huskur, eftersom den är bra för att lindra hälsoproblem.

Oljan stelnar vid temperaturer under 24 grader, men kommer bli flytande igen då den kommer i kontakt med kroppsvärmen.

En behandling för att förbättra munhälsan

Den behandling som vi föreslår idag baseras på två steg. Du bör se till att följa den varje dag för bästa resultat och för att kunna bibehålla bra munhälsa:

  • På morgonen: skölj eller gurgla.
  • På kvällen: borsta som du hade gjort med vanlig tandkräm.

Vi kommer ge dig fler detaljer härunder för hur du kan använda denna enkla ingrediens hemma för att förbättra munhälsan.

Dagliga sköljningar

Dagliga sköljningar med kokosnötsolja är en gammal teknik för att förbättra munhälsan och hela ditt matsmältningssystem. Du kan använda vanlig kokosnötsolja för det, men vi föreslår att du använder extra jungfrukokosnötsolja tack vare dess antibakteriella egenskaper.

Då du sköljer med kokosnötsolja rengör du munnen och hjälper med att balansera magtrakten. Detta tar bort bakterier och gifter utan att påverka pH-värdet i munnen.

Du kommer också förbättra din andedräkt och reducera inflammation i tandköttet.

Hur bör du göra det?

  • Innan frukosten lägger du en matsked med extra jungfru kokosnötsolja i munnen. Se till att oljan har så hög kvalitet som möjligt.
  • Börja med att skölja och sprida ut oljan i hela munnen. Gurgla inte, så att oljan inte kommer ner i halsen.
  • Försök att skölja under 20 sekunder. Under denna tid kommer du märka att oljan blir lättare och mer vattnig, vilket är ett bra tecken.
  • Sprid ut oljan och borsta sedan tänderna genom att använda din vanliga tandkräm.
  • Vi rekommenderar att du väntar minst 15 minuter innan frukosten och att du alltid börjar med ett glas vatten för att ta bort gifter från kroppen.
  • Upprepa detta varje morgon.

En naturlig tandkräm

Vi föreslår att du väljer naturliga tandkrämer för att hålla munnen frisk och fri från infektioner. Detta kommer hjälpa dig att undvika sulfater och andra tillsatser som kan påverka din hälsa och ändra salivens pH-värde.

Du kan exempelvis använda dig av naturliga alternativ som innehåller vegetabiliska- och eteriska oljor, lera, aktiverat kol, etc.

  • Borsta alltid dina tänder efter varje måltid.
  • Byt ut din tandkräm mot kokosnötsolja minst en gång per dag.

Kokosnötsolja kan användas som komplement till din vanliga tandkräm för att stärka munnens naturliga försvar.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.