Kanelvatten med äpple och citron: Otroligt hälsosamt!

Vatten med kanel är ett utmärkt val för att gå ner i vikt. Kombinera det sedan med en hälsosam kost och fysisk aktivitet för de bästa resultaten!
Kanelvatten med äpple och citron: Otroligt hälsosamt!
Valeria Sabater

Skriven och verifierad av psykolog Valeria Sabater.

Senaste uppdateringen: 18 januari, 2023

Kanelvatten med äpple och citron i kan du tillaga på mindre än 20 minuter. Dricker du detta varje dag, innebär det riktigt bra fördelar för hälsan. Om du ännu inte har provat det, så är det här din chans att göra en stor upptäckt.

Tänk bara på att alla dessa typer av naturliga kurer bör kompletteras med en hälsosam livsstil. Du måste äta en balanserad kost och ha en aktiv livsstil för att de ska ha någon effekt.

Du måste också vara konsekvent. Goda vanor och naturliga kurer hjälper dig inte att gå ner i vikt över en natt. För det behöver du viljestyrka och envishet.

Kom också ihåg att alla inte har samma typ av metabolism. Det är lättare för vissa än för andra att gå ner i vikt.

Du måste göra en ansträngning och ta dig igenom det, och göra det bästa du kan.

Vi vill därför uppmuntra dig till att ta första steget mot en hälsosammare livsstil med detta recept. Ett fantastiskt recept med stora fördelar baserat på kanel, citron och äpple.

Fördelarna med kanelvatten med äpple och citron

Till receptet behöver du kanel, ett grönt äpple och en pressad citron. Var och en av dessa ingredienser är i sig själva hälsosamma livsmedel, och när du kombinerar dem så ökar du fördelarna.

Härnäst förklarar vi allt som denna dryck kan göra för dig:

En dryck full av oxidanter

Citron, gröna äpplen och kanel är alla livsmedel som skyddar din kropp från skador som orsakas av fria radikaler. Du får en dryck som är full av bland annat polyfenoler, som gör ditt hjärta friskare.

 • Kom ihåg att antioxidanterna allena inte får dig att gå ner i vikt.
 • Vad antioxidanterna gör är att främja din kropps viktiga funktioner. De skyddar cellernas hälsa och tar även hand om levern – ett organ vars hälsa är fundamental om du vill gå ner i vikt.
 • Utöver det vill vi också påpeka att all mat som är rik på antioxidanter även är väldigt kalorifattig.
Äpplen innehåller antioxidanter

Kanelvatten och inflammationer

Livsmedel med antiinflammatoriska egenskaper kan, till exempel, bekämpa ödem, förhindra njur- och hjärtproblem och också skydda dig från diverse andra sjukdomar.

Både kanel och citron har starka antiinflammatoriska egenskaper och ger dig de vitaminer och mineraler du behöver för att ta hand om din hälsa.

Reglerar blodsockernivåer

Detta recept är fullproppat med fördelar för din kropp. En av de mest intressanta är att drycken reglerar dina blodsockernivåer.

 • Kanel är bland de bästa livsmedlen som kan skydda dig mot diabetes och andra metabola syndrom.
 • En stor del av aktiviteten fokuseras på de nedbrytande enzymerna som bearbetar maten du får i dig och ser till att kroppen tar till sig näringsämnen. Det reglerar sockermängden du får i dig.
 • När du kombinerar kanel med äpple kan du “fånga” mycket mer glukos och sakta ner nedbrytningsprocessen. På så sätt främjas både din hälsa och din figur.

Kroppen kan bryta ner fett lättare

Återigen vill vi upprepa att drycken inte får dig att gå ner i vikt på egen hand.

Det den gör är att främja en mer aktiv metabolism. På så sätt bränner du mer fett och kan enklare skapa en hälsosammare livsstil.

 • En av de huvudsakliga fördelarna med kanel är att den avgiftar kroppen. Det är ett vätskedrivande medel som främjar matsmältningen och samtidigt hjälper hjärtat.
 • Kanel gör även fett mindre motståndskraftigt – särskilt fett som lägger sig vid bukområdet.
 • Effekterna är så starka att om du får i dig kanel i upp till 15 till 20 dagar i rad, kommer du se en stor skillnad på figuren – så länge du samtidigt följer en hälsosam kost.
 • Gröna äpplen, mer specifikt enzymerna i gröna äpplen, hjälper din kropp att ännu lättare bränna fett.

Utöver detta medicinska kanelvatten, ät också gärna gröna äpplen rent generellt åtminstone tre gånger i veckan. Du tar då del av alla pektinets och fibrernas hälsofördelar från äppelskalet.

Hur du gör kanelvatten med äpple och citron

Kanelvatten är bra för att avgifta kroppen

Ingredienser

 • 1 liter vatten
 • 2 gröna äpplen
 • 1 till 2 kanelstänger
 • 1 pressad citron

Förberedelse

 • Som vi förklarade i början av artikeln går det att tillaga detta recept på max 20 minuter.
 • För att göra huskuren bör du börja med att välja två fina gröna äpplen som helst ska vara ekologiskt odlade. Skölj dessa och skär dem sedan i skivor, låt skalet sitta på, och lägg dem åt sidan.
 • Pressa en citron och tillsätt saften till en liter vatten.
 • Nu är du nästan klar! Allt du behöver göra är att tillsätta äppelskivorna och kanelstängerna till citronvattnet.
 • Ställ i kylen i några timmar.
 • Om du föredrar kan du låta smaken utvecklas under natten; på så sätt låter du kanelen, äpplena och citronsaften utsöndra fler av sina egenskaper till vattnet.

Dagen efteråt kan du dricka lite av detta vatten före varje måltid. Du kommer märka hur bra den får dig att må!

Är du redo att prova redan idag?

Spara


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Kawatra P, Rajagopalan R. Cinnamon: Mystic powers of a minute ingredient. Pharmacognosy Res. 2015;7(Suppl 1):S1–S6. doi:10.4103/0974-8490.157990
 • Gupta Jain S, Puri S, Misra A, Gulati S, Mani K. Effect of oral cinnamon intervention on metabolic profile and body composition of Asian Indians with metabolic syndrome: a randomized double -blind control trial. Lipids Health Dis. 2017;16(1):113. Published 2017 Jun 12. doi:10.1186/s12944-017-0504-8
 • Kwan HY, Wu J, Su T, et al. Cinnamon induces browning in subcutaneous adipocytes. Sci Rep. 2017;7(1):2447. Published 2017 May 26. doi:10.1038/s41598-017-02263-5
 • Mollazadeh H, Hosseinzadeh H. Cinnamon effects on metabolic syndrome: a review based on its mechanisms. Iran J Basic Med Sci. 2016;19(12):1258–1270. doi:10.22038/ijbms.2016.7906

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.