Kanel- och honungste: tappa vikt med denna otroliga kur

Om du inkluderar kanel- och honungste i en hälsosam rutin tillsammans med en balanserad kost och fysisk träning, kommer det främja snabbare fettförbränning.
Kanel- och honungste: tappa vikt med denna otroliga kur
Karla Henríquez

Granskad och godkänd av läkare Karla Henríquez.

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Kanel är en av de mest välkända och utbrett använda kryddorna i världen. Det är en av de grundläggande ingredienserna i många dryckesrecept och kommer med många fördelar. Med detta i åtanke ska vi idag dela med oss av ett kanel- och honungste för viktnedgång.

Kanelte rekommenderas för att hålla kroppen i gott skick när temperaturerna är låga. Det agerar även mot virala infektioner eftersom det är ett naturligt sammandragande medel.

När det kommer till skönhet har kanelte dessutom egenskaper som främjar viktnedgång.

Egenskaper hos kanel för viktnedgång

Egenskaper hos kanel

Tro det eller ej, men det är möjligt att tappa vikt med kanel. Detta eftersom den främjar din ämnesomsättning, vilket förbättrar fettförbränningen. Den har en effekt som genererar värme i hela kroppen, vilket påverkar de mest betydande fettvävnaderna, såsom de i halsen och buken.

Men det är bara början på de speciella egenskaperna hos kanel som du bör dra nytta av om du vill tappa vikt. Andra effekter den orsakar i kroppen inkluderar det faktum att den minskar blodsockernivåerna och ditt kolesterol.

När det finns mycket socker i blodet kan detta påverka blodcirkulationen till alla dina vitala organ såväl som syresättningen av cellerna. Två av de potentiella konsekvenserna av detta är fetma och diabetes.

När en person har höga kolesterolnivåer påverkar det också blodcirkulationen, vilket leder till ökad risk för hjärtattack, stroke och vaskulär obstruktion, bland annat.

Kosmetiska fördelar med kanel- och honungste

Egenskaper hos honung

Honung bidrar också med viktiga saker, vare sig man vill tappa vikt eller börja anamma en mer naturlig kost. Det är en utmärkt antioxidant, antiinflammatoriskt medel samt antibakteriellt.

Honung är väldigt användbar för att tillreda drycker och desserter, speciellt som ett substitut för onyttiga ingredienser.

Med det sagt måste dock honung konsumeras med måtta, oavsett hur många hälsosamma egenskaper den har. Denna tjocka vätska har nästan samma kaloriinnehåll som raffinerat socker. Så om du vill tappa vikt är det bäst att inte överskrida de rekommenderade mängderna.

Samtidigt har kanel också många användningar för skönhet och välmående. Med en tesked om dagen kan den:

Hur man gör kanel- och honungste

Att tillreda en utsökt kopp kanel- och honungste är så enkelt att du inte kommer tro det.

Ingredienser

  • 1/2 tesked malen kanel
  • 1 tesked honung
  • 2 ½ dl hett vatten
  • Några droppar citronsaft (valfritt)

Tillredning

  • Värm upp vattnet utan att låta det koka.
  • Tillsätt kanel och honung.
  • Rör om så att ingredienserna blandar sig, och sedan har du ett utsökt te som kan hjälpa dig att bli av med extrakilon!
  • Om du vill kan du tillsätta några droppar citronsaft för en något syrligare smak.

När bör man dricka detta te?

Dryck med honung

När vi talar om viktnedgång så är det viktigt att komma ihåg alla detaljer som hjälper oss att få ut det mesta av denna dryck, speciellt när den ska drickas.

Vi rekommenderar att du dricker en kopp kanel- och honungste en halvtimme innan frukost eller innan du går till sängs. Du kommer få samma slimmande egenskaper i båda fallen.

Kontraindikationer för kanel och honung

Avslutningsvis vill vi förklara några av kontraindikationerna hos dagliga doser av kanel och honung.

  • De möjliga bieffekterna av för stor konsumtion av kanel inkluderar risk för depression och leverskada.
  • Å andra sidan tenderar honung att orsakar störningar hos personer som är allergiska mot pollen.

Kom därför ihåg att du måste hålla dig till de rekommenderade mängderna för att dra nytta av fördelarna. Ta ansvar för ditt välmående och din generella hälsa, och kombinera en fysisk träningsrutin med en hälsosam kost. Detta kanel- och honungste kommer hjälpa dig att tappa vikt, men det är inte magi.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.