Kakor med havregryn, linfrön och sesamfrön

Ibland är man osäker på vilka snacks man ska äta då man är på diet. Vi kommer här ta upp tre ingredienser som ger din kropp näring och som hjälper dig att gå ner i vikt.
Kakor med havregryn, linfrön och sesamfrön

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

En av de bästa och billigaste lösningarna för då man blir hungrig under dieten är kakor med havregryn, linfrön och sesamfrön. De är också väldigt fördelaktiga för kroppen.

En av de främsta egenskaperna hos dessa tre produkter är att de är väldigt bra för viktminskning.

Som du kanske vet kan det vara svårt att gå ner i vikt, och ett av huvudproblemen har att göra med matångest.

Det är anledningen till varför detta recept är att bra sätt att minska matbegäret och gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt. Anledningen till detta är att det hjälper dig att minska onyttigt småätande under dieten.

Fördelarna med dessa kakor med havregryn, linfrön och sesamfrön

Fördelarna med havregryn

Havregryn har många fördelar som är bra för hälsan. Vissa av dessa egenskaper har att göra med lecitin-produktionen i levern, som har en renande effekt.

De har dessutom ett högt fiberinnehåll som hjälper dig att rengöra artärerna. De motverkar därför kolesterolproblem, och de hjälper dessutom med att kontrollera dina glykemiska nivåer i blodet, vilket är bra då man har diabetes.

Ägg och skål med havre.

Havren är också bra för matsmältningen. Den innehåller dessutom långsamma kolhydrater som hjälper dig att känna dig mätt längre.

Havren hjälper dessutom med sköldkörtelproblem (som reglerar din metabolism) eftersom den innehåller jod, vilket hjälper med sköldkörtelns funktion.

Detta är speciellt viktigt då man ska gå ner i vikt. Hos vissa personer som är överviktiga så är inte problemet att man äter för mycket, utan att man har problem med sköldkörteln.

Fördelarna med linfrön

Linfrön innehåller många mineraler som är fördelaktiga för kroppen. De har dessutom ett högt fiberinnehåll som hjälper med att reglera blodtrycket och blodsockret samt förbättrar matsmältningen.

Linfrön innehåller dessutom stora mängder omega-3, som motverkar kardiovaskulära sjukdomar. De innehåller även b-vitaminer och viktiga mineraler.

Vit sked med linfrön.

Linfrön hjälper vid viktminskning eftersom musklerna återhämtar sig snabbare. Då man äter linfrön kommer kroppen använda mer fett för energi.

Fördelarna med sesamfrön

Sesamfrön är rika på mineraler som kalium, zink, järn, fosfor, kalcium och vitamin B och E.

Sesamfrön hjälper dessutom med att:

De har också använts för att behandla osteoporos, anemi och cirkulationsproblem.

Recept på kakor med havregryn, linfrön och sesamfrön

Vi kommer nu visa dig ett fantastiskt recept för att kontrollera matbegäret då du är på diet. Detta recept har alla de fördelar och näringsegenskaper som vi precis har tagit upp. Du får dessutom alla dessa fördelar i en enda kaka som hjälper dig med att lugna din matångest, vilket är vanligt förekommande då man är på diet.

Det är ett väldigt enkelt recept.

Kakor på plåt.

Ingredienser

 • 1 ägg
 • 1/2 dl socker
 • 1 tesked vanilj
 • 2 1/2 dl havregryn
 • 1/2 tesked bikarbonat
 • 1 matsked linfrön som har legat i blöt
 • 1 matsked rostade sesamfrön

Tillredning

Det är väldigt enkelt att tillreda dessa kakor:

 • Du måste bara blanda alla ingredienserna i en skål tills du får en degliknande konsistens.
 • Lägg sedan lite av degen på en smord bakplåt.
 • Bred ut kakorna något.
 • Baka dem sedan under 30 minuter vid 180 grader.

Då var det klart! Du kommer ha några goda kakor som också hjälper dig att kontrollera matbegäret.

Några avslutande ord

Dessa kakor med havregryn, linfrön och sesamfrön bör helst innehålla alla tre ingredienserna. Du bör dock inte låta bli att baka dem om du inte har alla ingredienserna. Även om du inte har sesamfrön eller linfrön så kan du ändå göra dessa kakor för att stoppa matbegäret.

Du måste dock ha havregryn eftersom det är vad som ger kakorna deras konsistens eftersom de inte innehåller mjöl.

Se till att du har lagt linfröna i blöt först, för annars kommer de vara svåra för magen att smälta. Sesamfröna bör vara rostade för bästa resultat.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.