Juice med selleri & grönt äpple för att avgifta njurarna

Juice på selleri och grönt äpple har egenskaper som rensar och förbättrar funktionen hos dina njurar. Den är även antiinflammatorisk!
Juice med selleri & grönt äpple för att avgifta njurarna
Valeria Sabater

Skriven och verifierad av psykolog Valeria Sabater.

Senaste uppdateringen: 18 januari, 2023

Med en god juice på selleri och grönt äpple får du en upplivande, rensande dryck som gynnar dina njurar.

Vi är säkra på att du redan följer goda livsstilsval, såsom att dricka gott om vatten och begränsa din konsumtion av salt och socker, för att ta hand om njurhälsan.

Idag vill vi rekommendera att du även börjar dricka denna vitaminpackade juice, som avgiftar njurarna och främjar deras funktion.

Juicen kostar nästan inget men kan göra underverk.

Juice med selleri & äpple för njurarna

Något att tänka på när det gäller njurarna är att det inte alltid räcker att bara dricka vatten och följa en natriumfattig kost.

Du behöver även få i dig vissa vitaminer och, framförallt, en god mängd antioxidanter som hjälper till att filtrera ditt blod. Det är därför en god idé att äta gott om färska frukter och grönsaker – helst ekologiska.

Frukosten är en viktig tid på dagen. Börja morgonen med en smoothie eller juice packad med näringsämnen, vitaminer och antioxidanter som hjälper dig att rensa systemet och ökar din prestationsförmåga.

Vi vill nu förklara varför din morgondryck bör innehålla äpple och selleri.

Selleri – en potent, antiinflammatorisk ingrediens

En av de kraftfullaste antiinflammatoriska grönsakerna är selleri. Tack vare dess enzymer och mineraler är selleri perfekt för de som har problem med urinsyra eller urinvägsinfektioner.

 • Selleri har utöver mycket vatten även stora mängder vitamin A, B, C och E, såväl som essentiella mineraler som järn, zink, fosfor, svavel, koppar, aluminium och mangan.
 • Om du regelbundet dricker juice med äpple och selleri minskar du även blodtrycket och kolesterolhalten – två fiender för njurarna.
 • Här kommer ett intressant faktum: sellerifrön innehåller essentiella oljor (limonen och selinen), medan roten innehåller asparagin.
 • Dessa beståndsdelar har kraftfullt tonande och vätskedrivande egenskaper, som är perfekt för att rensa ut orenheter och den vätskeretention som uppstår när du har problem med njurarna.
 • Selleri är starkt rekommenderat vid behandling av gallsten och njursten, då den hjälper till att eliminera ansamlade mineraler.
Gör en juice med selleri och äpple

Gröna äpplen

Vårt juicerecept innehåller grönt äpple med skalet på. Äppelskal innehåller pektin – ett näringsämne som hjälper till att behandla inflammation och vårdar njurarna.

 • Äpplen är även rika på lösliga fibrer, som naturligt hjälper dig att balansera blodsockernivåerna samtidigt som det minskar på kolesterolet.
 • Ett annat intressant faktum om äpplen är deras avgiftande krafter, som beror på ämnet cystein.

Precis som selleri kan gröna äpplen minska blodtrycket. Det är därför viktigt att du köper frukt och grönsaker som är ekologiska, så att du kan dra nytta av alla deras naturliga egenskaper.

Hur du gör juice med äpple och selleri

Ingredienser

 • 1 selleristjälk
 • 1 grönt äpple
 • 200 ml vegetabilisk mjölk (ris, havre eller mandel)
Ät ekologiska äpplen med skalet på

Beredning

 • Det första du gör är att tvätta det gröna äpplet och sellerin. Skär sedan äpplet i fjärdedelar och ta bort kärnorna.
 • Hacka sellerin i bitar.
 • För att underlätta mixningen ska du lägga i äpplet och sellerin först. När du fått en jämn blandning tillsätter du den vegetabiliska mjölk du valt.
 • Fortsätt mixa och häll sedan den färdiga juicen i ett glas. Om du vill kan du söta juicen med lite honung. Tillsätt aldrig vitt socker.

För att ta hand om dina njurar är det bäst att dricka juicen tre till fyra gånger i veckan till frukost.

Ska du inte testa ett glas till frukost imorgon?


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Arjmandi B. The effects of apple consumption on cardiovascular health in prediabetics and type 2 diabetics. U.S. National Library of Medicine. Diciembre 2016.
 • Madhavi D, Kagan D, et al. A pilot study to evaluate the antihypertensive effect of celery extract in mild to moderate hypertensive patients. Natural Medicine Journal. Abril 2013. 5 (4).
 • Reza Tamadon M, Zahmatkesh M, et al. Administration of antioxidants in chronic kidney disease. Journal of Nephropharmacology. Enero 2015. 4 (1): 9-11.
 • Valero Gaspar T, Rodríguez Alonso P, et al. Apio. La alimentación española. Características nutricionales de los principales alimentos de nuestra dieta. Federación Española de Nutrición. Mayo 2018.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.