Ingefära och citron: perfekt kombination för viktminskning

Ingefära och citron: perfekt kombination för viktminskning
Carlos Fabián Avila

Granskad och godkänd av läkare Carlos Fabián Avila.

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

För att till fullo dra nytta av kombinationen av ingefära och citron måste du också äta en balanserad kost, motionera regelbundet samt dricka två liter vatten om dagen.

Ingefära är känt över hela världen för dess goda hälsoeffekter, särskilt för dess antiinflammatoriska förmåga och främjande av matsmältningssystemet. Denna rot bidrar naturligtvis också till att främja viktminskning och god matsmältning, och den har en “termogen” effekt som ökar kroppens ämnesomsättning, vilket gör den till en kraftfull förbrännare av fett och kalorier.

Citron är också användbart inom den moderna medicinen på flera olika sätt. Den anses vara en naturlig bundsförvant för viktminskning vars C-vitamin och antioxidanter hjälper dig att eliminera avfall från kroppen, bekämpa vätskeretention, främja avgiftning och motverka uppblåsthet.

Hur är det möjligt att gå ner i vikt med ingefära och citron?

Med tanke på att båda dessa ingredienser har egenskaper som bidrar till att eliminera fett och avfall från kroppen utgör kombinationen av de två en kraftfull bantningskur som kan komplettera en hälsosam viktminskningsplan.

Vi slår vad om att du aldrig trott att du skulle kunna kombinera dessa två ingredienser för detta ändamål, men nu när du är på väg att ta reda på hur mångsidiga de är tillsammans i olika maträtter kommer du att vara väl förberedd för att gå ner i vikt naturligt och uppnå överraskande resultat.

Riven ingefära

Te på ingefära och citron

Ett sätt att utnyttja de bästa egenskaperna hos båda dessa ingredienser är att göra ett enkelt te i några få steg. Det har en smak som du kommer att älska.

Hur gör du?

Värm en kopp vatten tills det börjar koka. Tillsätt en liten bit ingefära och låt dra i 5 minuter under lock. Därefter tillsätter du bara saften från en citron och dricker ditt te. Det är bäst att dricka det före en måltid eller direkt efter att du stigit upp på morgonen.

Ingefärsdricka och citron

Detta läckra saftrecept kombinerar en klassiker som vi alla känner till med kraften hos ingefärsrot som hjälper dig att gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt.

Hur gör du?

Bered din saft som vanligt, men tänk på att undvika användningen av raffinerat socker för att söta den. Tillsätt sedan en tesked riven ingefära till blandningen, och om du vill även en kvist finhackad mynta, vilket ökar dess avgiftande egenskaper. Drick alltid drycken på fastande mage.

Salladsdressing med ingefära och citron

Citronskivor

Detta är ett bra sätt att kombinera fördelarna med dessa två ingredienser och det tar bara några sekunder att göra.

Hur gör du?

Ta en näve riven ingefära och tillsätt saften från en citron. Använd denna dressing i din favoritsallad och njut!

Andra fördelar med ingefära och citron

Som vi nämnde tidigare har både ingefära och citron många nyttiga egenskaper som förbättrar vår hälsa på flera olika sätt, bland annat genom att främja viktminskning. Förutom att testa ovanstående recept rekommenderar vi att du även lär dig om de andra förmånerna som du kan få genom att kombinera dessa två ingredienser:

  • Hjälper dig att avgifta blodet: Ingefära och citron har renande egenskaper som underlättar elimineringen av gifter och avfall som kroppen inte behöver. Dessa två kraftfulla ingredienser hjälper dig att rena blodet naturligt, och de är också bra för cirkulationen och för att bekämpa det onda kolesterolet (LDL).
  • Stärker immunförsvaret: Både citron och ingefära har komponenter som stärker immunförsvaret, vilket är anledningen till att de hjälper oss att förhindra förkylningar, luftvägsproblem, bronkit, infektioner och andra sjukdomar.
  • Bra för hudens hälsa: Blandningen av ingefära och citron är rik på C-vitamin och antioxidanter, som bidrar till att upprätthålla en hälsosam, ungdomlig och återfuktad hud.
  • Främjar god matsmältning: Denna kombination är idealisk för att bekämpa matsmältningsproblem som dålig matsmältning, långsam matsmältning och naturligtvis irriterande vätskeretention. Samtidigt är det viktigt att understryka att människor som lider av gastrit definitivt inte bör konsumera denna kombination.

Och kom ihåg!

Om du vill gå ner i vikt med hjälp av ingefära och citron bör du också äta en hälsosam kost som är fri från skräpmat, läsk, mjöl, fett, natrium och liknande. Dessutom är det en bra idé att ägna sig åt regelbunden fysisk aktivitet och dricka två liter vatten om dagen. Om du följer dessa råd kommer du snabbt att se resultat och lägga märke till att du inte längre har några extrakilon att tappa.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.