3 fruktjuicekombinationer för viktminskning

Fruktjuicekombinationer är utmärkt för viktminskning. Du känner förmodligen redan till alla de stora naturliga hälsofördelarna med att dricka en smoothie med äpplen, morötter och rödbetor. Men det finns ännu fler läckra kombinationer som du kommer att älska. Så om du är ute efter att gå ner i vikt på ett hälsosamt och enkelt sätt, fortsätta läsa för att ta reda på mer om viktminskning och läckra fruktjuicekombinationer nedan.

1. Läcker smoothie med äpple, gurka och ingefära

Juice med gurka och äpple
Vet du inte vilken dryck du ska välja på morgonen? Följ detta recept. Du kommer inte bara börja din dag frisk och återfuktad, du kommer också förbättra din figur.

Hur bidrar denna fruktkombination till viktminskning?

 • Äpplen: Du vet redan att intag av ett grönt äpple på morgonen är ett effektivt sätt att gå ner i vikt. Äpplen är rika på flavonoider, fiber och C-vitamin. De hjälper dig att reglera blodsockernivån och aktivera ämnesomsättningen. De innehåller en guldgruva av medicinska egenskaper för att bekämpa kolesterol och diabetes.
 • Gurkor: De är lätta och uppfriskande och det är därför de är perfekta att inkludera i smoothies. Denna vanliga grönsak återfuktar dig och ger en känsla av mättnad samtidigt som den bidrar med antioxidanter som hjälper dig att regenerera celler.
 • Ingefära: Vi är säkra på att du redan är bekant med de många fördelarna med ingefära. Det omnämns ofta på vår sajt och vi tröttnar aldrig på att visa dig dess fantastiska medicinska egenskaper för din hälsa och vikt. Ingefära hjälper dig att förbättra matsmältningen, minska inflammation samt reglera blodsockernivåerna i kroppen.

Hur kan jag dra nytta av denna kombination?

 • Skölj ett grönt äpple (du behöver inte skala det). Välj ut en fin gurka och skala den. Du kommer också behöva cirka 40 gram färsk riven ingefära.
 • Bered en infusion av ingefära med en kopp vatten (250 ml). När den är klar häller du den i en mixer tillsammans med äpplet och gurkan skurna i bitar. Mixa ordentligt.
 • Du kommer att märka av bitar av äpple, men det rekommenderas att äta dem. Prova denna smoothie – vi är säkra på att du kommer att älska den!

2. Grapefrukt och melon

Melonjuice
Detta är en välsmakande och uppfriskande smoothie. Om du kommer hem trött på kvällen och är sugen på något lätt och uppfriskande som samtidigt hjälper dig att gå ner i vikt är den helt rätt för dig.

Hur kan denna kombination av frukter hjälpa mig att gå ner i vikt?

 • Grapefrukt: Grapefrukt är rik på fibrer och vitaminer. Det är väl känt för att främja viktminskning, men man måste vara konsekvent och konsumera det varje eftermiddag. Grapefrukt är även en bra fettbrännare. De syror som finns i grapefrukt förbättrar matsmältningen och bekämpar vätskeretention. Det är fantastiskt!
 • Melon: Melon är den bästa renande frukten du kan hitta på marknaden. Det spelar ingen roll vilken typ av melon du väljer – kombinerad med rätt frukter är de alla bra för viktminskning. De är rika på mineraler och fibrer, bra för att avgifta kroppen och ger dig en känsla av mättnad.

 

Hur kan jag dra nytta av grapefrukt och melon?

 • Du behöver 200 gram melon. Den måste vara färsk för bästa näringsinnehåll. Tänk på att om melonen är övermogen kommer dess sockerhalt vara för hög.
 • Pressa ut juicen från en medelstor grapefrukt.
 • Nu ska du använda mixern. Häll i en kopp vatten (250 ml), grapefruktjuice och melonbitar. Mixa väl och tillsätt några isbitar. Du vet redan att kalla drycker påskyndar ämnesomsättningen och bränner fett. Denna fruktkombination är väldigt hälsosam och en av de bästa du kan välja. Varför inte börja redan idag?

3. Morot, apelsin och persilja

Apelsin- och morotsjuice

Har du någonsin provat morots– och apelsinjuice? Det är en av de bästa och mest hälsosamma juicerna du kan dricka för att gå ner i vikt. Drick det på morgonen eller vid lunch. Tillsätt några isbitar och njut av en uppfriskande dryck som kommer att rivstarta din ämnesomsättning och förbättra din hälsa. Den är fantastisk!

Hur kan denna fruktkombination hjälpa mig att gå ner i vikt?

 • Apelsiner: Apelsiner används för att reglera matsmältningen, förebygga förstoppning, bekämpa vattenretention och stärka immunförsvaret. De är rika på lösliga fibrer som bidrar till att rensa tarmen och förhindra inflammation. Det är ett värdefull medicinsk frukt i vårt dagliga liv.
 • Morötter: Morötter är rika på fibrer, betakaroten, vitamin A och kalium. De tillhör de grönsaker som förebygger inflammation och vätskeretention. De förbättrar matsmältningen ytterligare, renar kroppen och hjälper dig att gå ner i vikt. Det är en härlig naturlig bundsförvant som går bra ihop med apelsiner.

Hur kan jag dra nytta av denna kombination?

 • Du behöver saften från två apelsiner. Häll det i en mixer och lägg i två rena morötter som har skurits i bitar.
 • Tillsätt en kopp vatten (250 ml) och mixa väl.
 • Kom ihåg att dricka den färsk. Genom att tillsätta is kommer den bli ännu godare och mer uppfriskande. Den är perfekt vid lunch.

Vilken fruktjuicekombination tänker du testa idag?

MER FÖR DIG