Hur du använder ingefära för att bekämpa bukfett

Hur du använder ingefära för att bekämpa bukfett
Carlos Fabián Avila

Granskad och godkänd av läkare Carlos Fabián Avila.

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Det råder ingen tvekan om att magen är ett av de områden där det lagras mer fett än någon annanstans. Även om det finns flera sätt att undvika det är det få som anstränger sig tillräckligt för att behålla figuren. Nyckeln till att bekämpa problemet är att stärka din ämnesomsättning genom din kosthållning, motion och andra hälsosamma vanor.

Det är dessutom viktigt att rena kroppen och stimulera andra organ såsom din lever, som bearbetar både fetter och socker. Därför kan det vara bra att veta att det finns naturliga metoder som kan hjälpa kroppen att rensa ut gifter och motverka fett runt magen. Bland dessa metoder hittar du ingefära, som är känd för sina aromatiska egenskaper och otaliga användningsområden inom matlagning.

Idag vill vi dela med oss av några av ingefärans främsta egenskaper för att bekämpa bukfett samt några olika sätt du kan börja inkludera ingefära i din kosthållning.

Hur bekämpar ingefära bukfett och hur hjälper det kroppen?

Malen ingefära

Ingefära är en medicinsk rot som har används i århundraden som ett botemedel för många olika åkommor. Den har antiinflammatoriska egenskaper och antioxidanter som hjälper till att förbättra din matsmältning, sänka dina kolesterolnivåer och eliminera gifter som har lagrats upp i din kropp.

Roten har varit en del av recept i flera årtionden tack vare egenskaperna som främjar bantning och renande av kroppen. Att få i sig ingefära stimulerar ämnesomsättningen och förbättrar matsmältningen, och hjälper på så sätt till att bekämpa bukfett.

Ingefära har också vätskedrivande egenskaper som främjar avlägsnandet av ansamlade vätskor, vilket förebygger ytterligare inflammationer. En av de främsta fördelarna med ingefäran är att den inte innehåller speciellt många kalorier och att den kan kombineras med andra ingredienser för att stärka dess egenskaper.

Vi vill dela med oss av flera recept som drar fördel ingefärans styrkor och fungerar utmärkt som komplement till din hälsosamma kost.

Hur du använder ingefära för att bekämpa bukfett

Det vanligaste sättet att få i sig ingefära är genom en enkel infusion gjord på roten. För bästa resultat bör du lägga till andra ingredienser som också hjälper till att bränna fett naturligt.

Te på ingefära och citron

Ingefära och citron

De C-vitaminer och antioxidanter som hittas i citronsaft stärker ingefärans förmåga att rena levern och främja bättre förbränning av fetter. Du får ett te som främjar avgiftning och elimineringen av överskottsvätska i kroppen, vilket stödjer en kosthållning som bekämpar bukfett.

Ingredienser

 • Saften från en halv citron
 • 1 bit ingefära
 • 2 1/2 dl vatten
 • Honung (valfritt)

Hur gör man?

 • Värm vattnet och lägg i ingefäran precis innan det börjar koka.
 • Låt det sjuda på låg värme i några minuter innan du tar bort från värmen och tillför saften från citronen.
 • Rör väl och lägg till lite honung för att söta om du så önskar.
 • Drick en kopp före dina måltider.

Grapefrukt- och ingefärsjuice

Grapefrukt är en lågkalorifrukt som har bevisats ha utmärkta viktminskningsförmågor. Frukten har en god smak som blandar sig väl med den kryddstarka ingefäran när du kombinerar dem i en naturlig juice.

Ingredienser

 • 4 stora grapefrukter
 • 1 tesked mald ingefära
 • Saft från en 1/4 citron (valfritt)

Hur gör man?

 • Pressa juicen från fyra stora grapefrukter och blanda i en tesked mald ingefära samt citronjuicen.
 • Drick på en tom mage så snabbt som möjligt på morgonen.

Grönt te med ingefära

Te på ingefära

Grönt te är känt för sina många antioxidanter och otroliga förmåga att främja viktminskning. Att dricka grönt te förebygger att fett lagras i kroppen och kontrollerar dina kolesterolnivåer samt förbättrar matsmältningen. Att kombinera det med lite ingefära är ett utmärkt sätt att förbättra din hälsa och slimma din figur på kort tid.

Ingredienser

 • 1 matsked grönt te
 • 1 skiva färsk ingefära
 • 2 1/2 dl vatten

Hur gör man?

 • Koka upp vattnet, lägg i ingefäran och låt sjuda i några minuter.
 • Ta bort från plattan och tillsätt det gröna teet.
 • Låt dra i tio minuter och dricka sedan.
 • Du kan njuta av detta te upp till två gånger om dagen.

Hur ofta bör jag dricka det?

För att ta till dig av alla fördelar med dessa utresande drycker rekommenderar vi att du dricker dem regelbundet under en månad. Efter den första månaden kan du prova att dricka dem i 15 dagar för att sedan ta en paus i 15 dagar.

Kom ihåg att du inte kommer att se några resultat om du inte också tränar och börjar äta nyttigare.

Spara


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Mahmoud Rafieian-Kopaei, Hamid Nasri. (2014). The Ameliorative Effect of Zingiber officinale in Diabetic Nephropathy. Iranian Red Crescent Medical Journal, I, 2.
 • Arshad H Rahmani, Fahad M Al shabrmi, Salah M Aly. (2014). Active ingredients of ginger as potential candidates in the prevention and treatment of diseases via modulation of biological activities. Int J Physiol Pathophysiol Pharmacol, Vol 6, 12.
 • Saravanan, G., Ponmurugan, P., Deepa, M. A., & Senthilkumar, B. (2014). Anti-obesity action of gingerol: Effect on lipid profile, insulin, leptin, amylase and lipase in male obese rats induced by a high-fat diet. Journal of the Science of Food and Agriculture. https://doi.org/10.1002/jsfa.6642

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.