Tre steg för att snabbt bränna bukfett

Tre steg för att snabbt bränna bukfett
José Gerardo Rosciano Paganelli

Granskad och godkänd av läkare José Gerardo Rosciano Paganelli.

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Magen är den del av kroppen som tenderar att ackumulera en hel del fett p.g.a. dålig kosthållning och en stillasittande livsstil. När fettet har fångats upp i detta område kan det vara mycket svårt att få bort det och du kan behöva ändra din livsstil helt för att bli av med det. Att bränna bukfett är inte lätt och kräver mycket disciplin för att få bra resultat. Om du är redo att ta dig an utmaningen kan du läsa följande tre steg.

Tre steg för att bränna bukfett och få en platt mage

Bikinimage

Steg 1: Börja din dag med en träningsrutin, bra kosthållning och vatten

 • Hoppa aldrig över frukosten och gå inte hungrig; det saktar ner metabolismen och gör det svårare att bränna fett.
 • Börja dagen med ett glas ljummet vatten med citron.
 • Gör kardiovaskulära övningar i en halvtimme. Det kan betyda att du springer eller joggar, cyklar, dansar, mm.
 • Det är bäst att träna innan frukosten, eftersom du då inte har intagit några kalorier och kroppen då använder sig av de kalorier du redan har i kroppen.
 • Efter träningen vilar du och äter en frukost rik på fiber.

Steg 2: Det sista du äter innan du går och lägger dig

 • Det är mycket viktigt att bara äta något lätt till kvällsmat, åtminstone 3 timmar innan du går och lägger dig. Då behöver kroppen inte smälta maten medan du sover. Din metabolism är inte lika aktiv under natten och bränner inte lika mycket kalorier. Därför är det bäst att äta något lätt utan mycket kalorier på kvällen.

Steg 3: Gör magövningar för att bränna bukfett

Magövning för att bränna bukfett
 • En av de viktigaste punkterna för att bränna bukfett är utan tvekan lokaliserade magövningar. Du kan göra dem när som helst under dagen.
 • Nyckeln ligger i att göra flera serier av magövningar under dagen.
 • Dessa har flera fördelar för metabolismen och fettförbränningen.

Hur gör man magövningar?

 • Lägg dig på rygg och håll händerna bakom huvudet, böj knäna och sätt fötterna mot marken.
 • Från denna position lyfter du dig sakta uppåt med magmusklerna medan den nedre delen av din rygg fortfarande vidrör golvet.
 • Sänk dig därefter sakta ner igen, andas och upprepa 20-25 gånger. Vila i 90 sekunder mellan dessa serier.
 • Försök att göra 2-3 serier under dagen.

Det är mycket viktigt att du känner ett tryck i magen och inte i nacken. Om du känner smärta i nacken eller korsryggen gör du det på fel sätt. Du bör känna att du arbetar med musklerna i magen. Om du inte är van vid att göra magövningar kan du börja med 10 och sakta arbeta dig uppåt.

Kom ihåg!

Livsmedel

Även om dessa tre steg är fundamentala för att få en platt mage är det även viktigt att du kompletterar det med en kost rik på frukter, grönsaker och vatten. För att få bättre resultat kan du dricka smoothies eller avkok som hjälper dig att bränna bukfett.

Som du nu har sett är det inte omöjligt att få en platt mage, men det kräver tålamod och disciplin. Tänk på att resultaten inte är omedelbara och att du måste vara konsekvent för att få önskat resultat.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Vispute, S. S., Smith, J. D., LeCheminant, J. D. and Hurley K. S. (2011). The effect of abdominal exercise on abdominal fat. Journal of Strength and Conditioning Research, 25(9), 2559-2564. https://doi.org/10.1519/JSC.0b013e3181fb4a46

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.