Huskurer som bekämpar dålig lukt i kylskåpet

Om du inte vill ha dålig lukt i kylskåpet kan du lägga din mat i behållare. För att ta bort den dåliga lukten kan du lägga in en citronhalva.

Ibland märker man att kylskåpet har börjat lukta illa och det kan vara både irriterande och obehagligt. Vi vill därför ge dig några tips på hur du kan bekämpa dålig lukt i kylskåpet.

Förvara all mat i behållare

Det viktigaste är att förebygga dålig lukt innan den börjar märkas och se till att lukten inte sprids från en mat till en annan; därför är det bra att separera maten i behållare. Om du inte har det kan du använda aluminiumfolie eller plastfolie.

Orsaker till dålig lukt

Trots förebyggande åtgärder kan det ändå komma att uppstå dålig lukt i kylskåpet. Det kan ske av flera olika anledningar. Den vanligaste är att man har glömt en produkt där inne för längre, så försök att slänga gammal mat och rengöra ordentligt.

En annan anledning kan vara att man åker på semester och att blir ett strömavbrott som förstör maten.

Hur du kan bort lukter från kylskåpet

Ibland kan man behöva göra en fullständig rengöring av kylskåpet, dvs. skrubba alla hyllor, lådor och dörrar, mm. För att göra en grundlig rengöring är det bäst att använda vatten och bikarbonat, och sedan torka området ordentligt.

Efter att ha rengjort kylskåpet kan du använda något av följande knep för att bekämpa dålig lukt:

  • Ställ en skål med citronsaft i kylskåpet.
  • Lägg en halv citron med kryddnejlika i kylskåpet.
  • Ställ en kopp eller glasbehållare med malet kaffe där inne. Tänk på att doften tar bort andra lukter, men det luktar istället kaffe.
  • Ställ en skål i kylskåpet med kaffesump.
  • Lägg bikarbonat i en skål. Det fyller två funktioner: det bekämpar dålig lukt i kylskåpet och minskar fukt. Det är därför en jättebra metod.
  • Ställ en skål med hårt bröd i kylskåpet.

Bilder: Miguel Vaca

Spara

MER FÖR DIG