Hur man slutar snarka – de mest effektiva metoderna

· september 7, 2015
För att sluta snarka är det viktigt att våra luftvägar inte är igentäppta. Bland alternativen som finns att tillgå hittar vi inandning av lukten från eukalyptusolja eller att bereda en saltlösning som hjälper oss att andas genom näsan.

En härlig, behaglig och djup dröm kan förbättra vår hälsa och välmående, men den kan störas av många faktorer – varav en är att snarka. Det finns mycket som kan orsaka snarkningar, inkluderat alkohol, igentäppt näsa på grund av förkylningar eller bihåleinflammationer, en dålig sovposition, avvikelse i nässkiljeväggen, med mera. Att snarka resulterar i problem för både den som snarkar och dennes partner eftersom ljudet kan vara så högt att det orsakar sömnproblem. Men det finns gott om naturliga lösningar. Ta reda på hur du slutar snarka idag!

Hur du slutar snarka med lök, salvia och ångbad

Lök, salvia och ångbad hjälper var för sig att minska eller stoppa snarkningar och gör att du återigen kan vila fridfullt under natten, vilket är viktigt för att återställa energin inför arbete och andra aktiviteter.

För att dra nytta av fördelarna hos lök ska du skära en i stora bitar och sedan koka dem i 15 minuter. Lägg till lite brunt socker eller honung i vätskan och drick sedan som ett te. Det är bra att göra detta två timmar innan läggdags.

Ett annat alternativ är att göra ett te med salviablad genom att koka några och sedan dricka vätskan en timme innan läggdags.

Att andas bra är väldigt viktigt för att förebygga snarkningar. Ett enkelt sätt att öppna luftvägarna är att använda ångbad. Detta görs genom att blanda lite eukalyptusolja med kokande vatten. Häll vattnet i en skål och täck över med en handduk. Vila sedan huvudet över skålen och andas in ångan som om du vore i en bastu. Gör detta tills vattnet har svalnat.

Hur du slutar snarka med naturliga juicer

Lär dig hur du slutar snarka med en juice

Vill du lära dig hur du slutar snarka med hjälp av en juice? Alla naturella juicer kan behandla en rad olika hälsoproblem, och en av dem är snarkning. Frukter har egenskaper som förbättrar välmåendet, och du bör äta minst fem portioner per dag tillsammans med grönsaker. Drick juicer innan varje måltid för att snabba på ämnesomsättningen och se till att din kropp fungerar som den ska. Här följer ett recept på en naturlig juice som verkligen är bra för dig, och dessutom kan hjälpa dig att sluta snarka.

Du behöver:

Att tillaga den är enkelt. Allt du behöver göra är att mixa ovan nämnda ingredienser tillsammans med lite vatten. Sedan är det bara att dricka juicen flera gånger om dagen för att uppnå bästa resultat.

Vilka konsekvenser har snarkningar på din hälsa?

Snarkningar kan ge huvudvärk

Snarkningar kan orsaka:

  • Torr mun
  • Störningar av din sömncykel
  • Trötthet
  • Huvudvärk och irritabilitet

Saltlösning är en metod som kan göra att du slutar snarka. För att hjälpa till att eliminera snarkningar kan du applicera en saltlösning i näsan för att hjälpa andningen genom näsgången. Blanda rumstempererat vatten med en halv tesked salt och lite bikarbonat för att skapa denna lösning.

Ett annat alternativ är att göra en saltlösning genom att blanda olivolja och 50 gram vinruta. Lägg det i en flaska och låt det jäsa i två veckor. När det är färdigt applicerar du det i varje näsborre såväl som på bröst och hals.

Vidare kan en blandning av eukalyptus och ingefära ha positiva effekter på snarkningar. Koka en bit hackad ingefära med eukalyptusblad i 25 centiliter vatten i fem minuter. Drick vattnet som ett te när det har svalnat och konsumera sedan två matskedar aloe vera-gel. Denna kur bör tas en halvtimme innan läggdags.

Är det möjligt att undvika att snarka?

Undvik alkohol för att undvika snarka

För att undvika att snarka eller minimera det bör du undvika att dricka mycket alkohol eller äta mycket choklad. Detta kan också göra att du slutar snarka. Du bör även minimera intaget av stekt eller bearbetad mat.

Nässla, mynta, fänkål och valerianarot kan även hjälpa till att lindra igentäppta näsgångar, vilket betyder att du inte behöver öppna munnen under natten för att andas. Dessa naturliga medel är effektiva och kan hjälpa sluta snarka. Om du noggrant och konsekvent håller dig till de recept vi presenterat här kommer du se positiva resultat när du går till sängs. Du kommer inte bara förbättra ditt eget välmående, utan även din partners. Att få vila gott motverkar irritation, trötthet och andra problem som kan orsaka stress.