Hur man inreder en trädgård i chill out-stil

Vill du att din trädgård ska vara ett utrymme för vila och avkoppling? Då kanske du vill kolla in "chill out"-stilen.
Hur man inreder en trädgård i chill out-stil

Senaste uppdateringen: 11 oktober, 2023

Vad är en trädgård inredd i chill out-stil? Tja, vad det går ut på är att skapa ett idealiskt utrymme där du kan koppla av, där du kan släppa den dagliga stressen; ett utrymme som ger dig en känsla av frid.

Det är syftet med en chill out-stil. Med detta som grund kan du planera och inreda din trädgård, uteplats eller balkong och skapa en plats som du kan längta hem till. Läs vidare för några användbara tips.

Dimmers ger ett mysigt intryck

Ljus är en nyckelpunkt för att skapa en trädgård i chill out-stil. Eftersom vi vill att utrymmet ska vara mysigt och avkopplande, är det bästa alternativet att installera lampor med mjukt och svagt ljus.

Det finns många modeller att välja mellan, men innan du köper något bör du se till att först planera var du ska installera dem. Lyktor eller ljus är också bra för detta; allt som ger den perfekta belysningen av platsen.

chill out trädgård med ljus
Mjuk belysning som inbjuder till avkoppling är nyckeln till att koppla av.

Vi tror att du också kan gilla den här artikeln: Idéer för att skapa ett välkomnande och mysigt hem

Den perfekta möbeln är grundelementet för en chill out-stil

Det positiva är att denna stil inte har några gränser; du kan välja att köpa nya möbler, reparera möbler eller använda begagnade möbler. Det enda dessa element behöver göra är att fylla sin huvudsakliga funktion: att ge dig en skön plats att sitta, koppla av och njuta.

Nyckeln här är att aldrig överbelasta utrymmet.

En annan punkt att tänka på är att möblerna måste vara tåliga. Tänk på att de ska stå utomhus, så de måste vara tillverkade i ett slitstarkt material som tål årets olika årstider.

Ett “spa” eller yogautrymme? Du väljer!

Du kan installera en pool för avkoppling, ställa ut en en liggstol eller hänga upp en hängmatta för att skapa en spa-känsla i trädgården. Allt beror på vad du vill uppnå. Ett annat alternativ är att skapa en yogaträdgård med ett trägolv och några mattor som bjuder in till asanas.

Ett annat tips är att inreda med en utomhusdagbädd i balinesisk eller thailändsk stil. Vem som helst kan tänka sig att koppla av på en sådan. En plats med bra skugga och frisk luft är ofta allt som behövs.

En pergola för att skugga dig under soliga dagar

En pergola är ett intressant och effektivt dekortips som du kan ha i åtanke. Det hjälper dig inte bara att skapa ett trevligt utrymme att njuta av under en solig dag, utan skyddar också dina möbler. På denna kan du till och med odla en vinstock. När den blommar kommer det att skapa en väldigt tilltalande känsla!

Tänk på natthimlen också

Att glömma bort att din trädgård i chill out-stil även ska hålla när mörkret faller på är ett misstag. Här måste du tänka på rätt belysning så att du också kan uppskatta stjärnorna.

Vi slår vad om att din fantasi redan har vaknat upp; vilka idéer kommer till dig?

Element som ger en speciell touch för en trädgård i chill out-stil

Återigen, när det kommer till att skapa det perfekta avkopplingsutrymmet beror allt på vad du själv tycker om. Om du ser framför dig en medelhavsstil kan du placera palmer eller kaktusar på strategiska platser runtomkring.

Alternativt så kan du använda sittpuffar, kuddar eller prydnadsföremål. Alla element som ger dig känslan av avkoppling och en paus från den frenetiska rutinen kommer att fungera bra.

En chill out-terrass
Lugnande nyanser och en fåtölj för att slappna av i kroppen är ett måste i denna stil.

Gillar du den här artikeln? Du kanske också vill läsa: Öppen planlösning: Den dekorativa stilen du vill känna till

En trädgård i chill out-stil passar alla plånböcker

Det mest lockande med att omvandla din trädgård till ett utrymme i chill-out-stil är antagligen den avkoppling du tänker att det kommer att ge. Men det finns också en annan tilltalande punkt: du kan skapa inredningen utan att behöva lägga ut en massa pengar.

Du kan använda begagnade möbler eller restaurera dina gamla möbler för att skapa en inbjudande relaxavdelning på din uteplats. Bara din inspiration sätter gränserna!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.