Hur man gör en ansiktsmask med aspirin

Tack vare beståndsdelarna i aspirin och egenskaperna hos ekologisk honung kan du göra en hemgjord, exfolierande kräm med många fördelar.

Kosmetikaindustrin har utvecklat tusentals skönhetsprodukter för att göra huden vackrare och förebygga åldrande i förtid. Vissa av dessa är ganska dyra, men det finns billigare alternativ.

Dock är vissa kemikalier i dessa produkter aggressiva och kan orsaka allergiska reaktioner.

Därför provar många hemgjorda alternativ. Dessa kan göras med lättillgängliga ingredienser och rengör din hud utan att skada den.

Du kan göra exfolierande krämer som minskar uppkomsten av mörka fläckar, ärr och rynkor med hjälp av naturliga ingredienser du har hemma.

Det gäller framförallt om du blandar honung och aspirin, som tillsammans ger ditt ansikte ett fräscht utseende och en rad andra fördelar.

I den här artikeln ska vi dela med oss av ansiktskrämens fördelar såväl som receptet för att göra den hemma.

Naturlig exfolierande ansiktskräm med honung & aspirin

Aspirin, eller acetylsalicylsyra, är en smärtstillare som säljs på apoteket. Den stillar huvudvärk, muskelspänningar och hjälper dig med cirkulationsproblem.

Vad vissa inte vet är att aspirin har beståndsdelar som hjälper din hud. Det gäller framförallt huden i ansiktet.

Detta på grund av dess höga koncentrationer av en fettlöslig hydroxisyra. Denna syra används för att göra läkande krämer, exfolianter och andra produkter.

Genom att använda krämen på huden minskar du mörka fläckar och ärr. Den hjälper dig även att bli av med död hud.

Vidare har den en kraftfullt antiinflammatorisk effekt som gynnar de som lider av akne eller känslig hud.

aspirin

Genom att blanda aspirin med honung får du en återupplivande behandling. Krämen minskar rynkor, lugnar brännskador och minskar effekten från fria radikaler.

Den rekommenderas för alla hudtyper. Ansiktsmasken ändrar inte din huds naturliga oljeproduktion och reglerar samtidigt dina pH-nivåer.

Den kan även hjälpa dig att bli av med överflödiga oljor som ansamlas i porerna.

Recept på ansiktsmask med aspirin och honung

Det är en enkel och billig ansiktsmask att göra. Det enda du måste vara uppmärksam på är honungen du använder. Den måste vara ekologisk för att du ska kunna dra nytta av alla fördelar.

Ingredienser

 • 4 aspirintabletter
 • 2 matskedar ekologisk honung
 • 1 matsked vatten
 • 5 droppar vitamin E (valfritt)

Instruktioner

 • Lägg tabletterna i en mortel och mal till ett fint pulver.
 • Tillsätt vatten och blanda tills du får en tjock smet.
 • Blanda i den ekologiska honungen med en sked.
 • När du får en jämn konsistens är krämen klar.
 • Alternativt kan du nu tillsätta vitamin E.

Applicering

 • Innan du sätter på masken ska du tvätta ansiktet. Det bör göras i ljummet vatten och med en neutral tvål. Se till att ta bort allt smink med en rengörande mjölk eller olja.
 • När du är redo tar du den mängd kräm du behöver och gnuggar den över hela ansiktet. Var försiktig när du applicerar kring mun och ögon.
 • Om möjligt ska du även gnugga in krämen på halsen, för bästa resultat.
 • Massera i tre minuter och låt verka i ytterligare tio minuter.
 • När tiden gått sköljer du ansiktet med ljummet vatten.
 • Avsluta behandlingen med en återfuktare.
 • Inledningsvis kan du upprepa behandlingen 2-3 gånger per vecka. Efter det räcker det med en gång per vecka.

Du kommer omedelbart uppleva renare, lenare och förnyad hud. Efter att ha fortsatt använda krämen kommer du dock märka av andra effekter. Några av dessa inkluderar mindre porer och mörka fläckar, mindre inflammation samt mindre svullnad.

Innan du använder krämen i hela ansiktet bör du prova den på ett litet område. Det är viktigt eftersom det informerar dig om eventuella reaktioner du kan få.

Vanligtvis har krämen inte några oönskade bieffekter. Med det sagt kan vi dock inte utesluta risken att vissa hudtyper får en oväntad reaktion.

Börja använda krämen som en del av din skönhetsrutin, och kom ihåg att du inte måste lägga en förmögenhet på professionell kosmetika för att få vacker hy.

MER FÖR DIG