Fördelarna med att dricka vatten med honung

Visste du att ett glas varmt vatten med honung på tom mage kan vara mer effektivt än kaffe för att vakna? Utöver det hjälper det till att avgifta din kropp.

Honung är en 100% ekologisk produkt vars egenskaper har använts i flera sekel för att gagna vår hälsa, och är en viktig källa till enzymer, antioxidativa beståndsdelar och naturliga sockerarter.

Utöver det har den antiseptiska, antiinflammatoriska och laxerande egenskaper som förebygger och bekämpar flera åkommor.

Tack vare dess näringsvärde är honung en av ingredienserna som oftast används i alternativ medicin och naturlig kosmetika.

Vad vissa inte vet är att effekterna blir ännu bättre när du kombinerar honung med lite varmt vatten.

Denna traditionella kur har blivit ett dagligt kosttillskott för miljontals människor.

I dagens artikel vill vi dela med oss av fördelarna med att dricka vatten med honung, så att du inte tvekar att njuta av det varje dag.

Förebygger urinvägsinfektioner

urinvagsinfektion

De vätskedrivande och antibakteriella egenskaperna hos varmt vatten med honung rensar urinvägarna och minskar risken för infektioner såsom cystit.

Tack vare vitaminerna och mineralerna kan det även användas för att öka närvaron av antikroppar och motverka virala attacker.

Se även: Hur du behandlar din urinvägsinfektion naturligt

Förbättrar matsmältningen

Enzymerna i honung förbättrar funktionen hos levern och bidrar till bättre matsmältning av mat.

Att konsumera honung skyddar din bakterieflora och möjliggör absorptionen av näringsämnen, så att du kan dra maximal fördel från dina måltider.

Som om det inte vore nog har den även en milt laxerande effekt som reglerar tarmfunktionen för att förhindra förstoppning.

Hjälper dig att tappa vikt

viktnedgang

Tusentals har beslutat att börja dricka vatten med honung eftersom de upptäckt att denna kombination stödjer deras viktnedgång.

Honung innehåller naturliga sockerarter som tillhandahåller en nyttig källa till energi, vilket minskar suget efter mat och ökar kaloriförbrukningen.

Stärker immunförsvaret

Drycken är full av näringsämnen som gagnar kroppens immunförsvar. Den innehåller enzymer, vitaminer och mineraler som ökar din förmåga att bekämpa diverse typer av skadliga patogener.

Honungens antibakteriella verkan kan döda mikroorganismer som har kommit in i kroppen eller som är resistenta mot vanlig antibiotika.

Lindrar allergier

immunsystem

Att få i dig ekologisk honung minskar din känslighet mot pollen och andra partiklar i miljön som utlöser ett svar från immunsystemet.

Som en slemlösare möjliggör den borttagning av slem och främjar fria luftvägar.

Ger energi

Som vi redan nämnt är sockerarterna i honung en hälsosam källa till kalorier som ökar din mentala och fysiska prestationsförmåga.

Om du provar att dricka vatten med honung istället för kaffe på morgonen kommer du märka att du inte blir lika trött och dåsig.

Du återfuktar även hela kroppen för att optimera alla funktioner som aktiveras tidigt på morgonen.

Bekämpar hosta och halsont

Varmt vatten med honung är en naturlig tonic som smörjer torra luftvägar och eliminerar överflödigt slem.

Dess lindrande och antiinflammatoriska egenskaper gynnar lungorna och förebygger kontinuerliga hostattacker som tenderar att irritera halsen.

Avgiftar kroppen

avgiftning

Om du har lite citronsaft i ditt varma vatten med honung får du en avgiftande och matsmältande dryck.

Du gör dina tarmtömningar mer regelbundna och får ur dig gifterna som ansamlats i blodomlopp, lever och grovtarm.

Citron innehåller citronsyra – ett näringsämne som maximerar funktionen hos enzymerna i honung för att förbättra matsmältningen av fetter samt avgiftningen.

Kontrollerar kolesterol

Genom att dricka drycken en gång om dagen kan du minska ditt kolesterol med upp till 10% inom två timmar. Det kan minska risken för långsiktiga cirkulationsproblem samt kardiovaskulära sjukdomar.

Vänligen läs: Nätmelon och banansmoothie för att minska kolesterolvärdet

Hur gör man varmt vatten med honung?

honung-och-te

Varmt vatten med honung kan hjälpa dig att må bättre så länge du dricker det regelbundet.

Ingredienser

  • 1 tesked honung
  • 200 ml varmt vatten

Hur gör man?

  • Späd ut en tesked honung i det varma vattnet och drick på tom mage.
  • Upprepa minst tre gånger per vecka för att åtnjuta alla fördelar.

Nu när du har mer än en anledning att prova på varmt vatten med honung ska du inte tveka att testa det.

MER FÖR DIG