Fördelarna med att dricka vatten med honung

Visste du att ett glas varmt vatten med honung på tom mage kan vara mer effektivt än kaffe för att vakna? Utöver det hjälper det till att avgifta din kropp.
Fördelarna med att dricka vatten med honung

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Att dricka vatten med honung på morgonen för med sig otroligt många fördelar för din kropp.

Honung är en 100% ekologisk produkt vars egenskaper har använts i flera sekel för att gagna vår hälsa, och är en viktig källa till enzymer, antioxidativa beståndsdelar och naturliga sockerarter.

Utöver det har den antiseptiska, antiinflammatoriska och laxerande egenskaper som förebygger och bekämpar flera åkommor.

Tack vare dess näringsinnehåll är honung en av ingredienserna som oftast används i alternativ medicin och naturlig kosmetika.

Vad vissa inte vet är att effekterna blir ännu bättre när du kombinerar honung med lite varmt vatten.

Denna traditionella kur har blivit ett dagligt kosttillskott för miljontals människor.

I dagens artikel vill vi dela med oss av fördelarna med att dricka vatten med honung. Tveka inte att njuta av det varje dag!

Förebygger urinvägsinfektioner

Förebygger urinvägsinfektion

De vätskedrivande och antibakteriella egenskaperna hos varmt vatten med honung rensar urinvägarna och minskar risken för infektioner såsom cystit.

Tack vare vitaminerna och mineralerna kan det även användas för att öka närvaron av antikroppar och motverka virala attacker.

Förbättrar matsmältningen

Enzymerna i honung förbättrar funktionen hos levern och bidrar till bättre matsmältning.

Honung skyddar din bakterieflora och möjliggör absorptionen av näringsämnen, så att du kan dra maximal fördel från maten du äter.

Som om det inte vore nog har den även en milt laxerande effekt som reglerar tarmfunktionen vilket förhindrar förstoppning.

Hjälper dig att tappa vikt

Underlättar viktnedgång

Tusentals människor har beslutat sig för att börja dricka vatten med honung eftersom de upptäckt att denna kombination stödjer deras viktnedgång.

Honung innehåller naturliga sockerarter vilket är en nyttig källa till energi, och vilket minskar suget efter mat och ökar kaloriförbrukningen.

Stärker immunförsvaret

Drycken är full av näringsämnen som gagnar kroppens immunförsvar. Den innehåller enzymer, vitaminer och mineraler som ökar din förmåga att bekämpa diverse typer av skadliga patogener.

Honungens antibakteriella verkan kan döda mikroorganismer som har kommit in i kroppen eller som är resistenta mot vanlig antibiotika.

Lindrar allergier

Förbättrar immunsystemet

Att få i dig ekologisk honung minskar din känslighet mot pollen och andra partiklar i miljön som utlöser en reaktion från immunsystemet.

Som en slemlösare underlättar den borttagning av slem och öppnar upp luftvägarna.

Ger energi

Som vi redan nämnt är sockerarterna i honung en hälsosam källa till kalorier som ökar din mentala och fysiska prestationsförmåga.

Om du provar att dricka vatten med honung istället för kaffe på morgonen kommer du märka att du inte blir lika trött och dåsig.

Du återfuktar även hela kroppen vilket optimerar alla funktioner som aktiveras tidigt på morgonen.

Bekämpar hosta och halsont

Varmt vatten med honung är en naturlig tonic som smörjer torra luftvägar och eliminerar överflödigt slem.

Dess lindrande och antiinflammatoriska egenskaper gynnar lungorna och förebygger kontinuerliga hostattacker som tenderar att irritera halsen.

Avgiftar kroppen

avgiftning av kroppen

Om du har lite citronsaft i ditt varma vatten med honung får du en avgiftande och matsmältande dryck.

Du gör dina tarmtömningar mer regelbundna och får ur dig gifterna som ansamlats i blodomlopp, lever och grovtarm.

Citron innehåller citronsyra – ett näringsämne som maximerar funktionen hos enzymerna i honung för att förbättra matsmältningen av fetter samt avgiftningen.

Kontrollerar kolesterol

Genom att dricka drycken en gång om dagen kan du minska ditt kolesterol med upp till 10% inom två timmar. Det kan minska risken för långsiktiga cirkulationsproblem samt kardiovaskulära sjukdomar.

Hur gör man varmt vatten med honung?

honung och te

Varmt vatten med honung kan hjälpa dig att må bättre så länge du dricker det regelbundet.

Ingredienser

  • 1 tesked honung
  • 200 ml varmt vatten

Hur gör man?

  • Späd ut en tesked honung i det varma vattnet och drick på tom mage.
  • Upprepa minst tre gånger per vecka för att bäst ta del av fördelarna.

Nu när du har mer än en anledning att prova på varmt vatten med honung – tveka inte att testa det!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.