Hur du lindrar symtomen vid artros

Om du vill lindra smärtan från artros kan du genomföra speciella övningar och ge dig själv massage med eteriska oljor vars fördelaktiga egenskaper hjälper till att lindra smärtan. Du ska även se till att vila.
Knä med artros

Artros är en degenerativ ledsjukdom som får brosket att slitas ut. Detta tillstånd kan förhindra dig från att genomföra vissa saker, men endast ett fåtal personer hindras från att delta i dagliga aktiviteter.

Denna sjukdom attackerar främst ledbrosket och får det att börja tappa i massa, och den drabbar nästan alltid händerna, knäna, höfterna och ryggraden. Upptäck naturliga sätt att lindrar symtomen vid artros nedan.

Vem kan drabbas av artros och vad är symtomen?

Tvärtemot vad många tror drabbar artros inte bara de äldre – vem som helst kan utveckla artros, oavsett ålder. Det är däremot sant att det är mer vanligt förekommande hos äldre, och även kvinnor har genetiska anlag som höjer risken för dem.

Ett av de mest fruktade symtomen vid artros ärIdealvikt

Övervikt är en av orsakerna till denna sjukdom, och den får även artrosprocessen att gå snabbare. Om du lider av fetma eller är överviktig samtidigt som du lider av denna sjukdom är det vitalt att du påbörjar en Medicin

Medicinering bör endast användas under uppsikt av en läkare, eftersom endast en läkare kan besluta vilken typ av behandling som är bäst för ditt tillstånd. Det finns ett antal olika analgetikum, antiinflammatoriska medel, geler, lotions och läkemedel på marknaden som är ämnade för att förhindra att artros avancerar, samtidigt som de lindrar symtomen.

Undvik dock självmedicinering och tala alltid med en läkare innan du börjar med någon av ovan nämnda behandlingar.

Övningar

Trots att träning kan verka smärtsamt för personer som lider av artros är sanningen att specifika övningar kan vara hjälpsamma i att behandla symtomen. Vi rekommenderar att du vilar drabbade leder, men att sitta stilla hela tiden kan göra att du till slut blir beroende av andra. Därför borde du ägna dig åt lätt träning, som promenader, cykling och simning. Du kan även tala med en expert för att skapa en träningsrutin som tagits fram specifikt för att skydda och stärka dina leder.

Vila

massage

För att lindra smärtan från artros kan vi även rekommendera att du ger dig själv en lätt massage på det drabbade området, men se till att inte använda för stort tryck. Nedan följer några av de produkter du kan använda för din massage:

  • Ingefärsolja
  • Rosmarinolja
  • Eukalyptusolja
  • Arnicaolja