De bästa frukterna för att motverka ledsmärtor

Ananas hjälper oss att behandla blåmärken och lindra inflammation. Den är även väldigt effektiv för att lindra ledsmärta som orsakas av skada eller operation.
De bästa frukterna för att motverka ledsmärtor

Senaste uppdateringen: 23 november, 2018

Är du en av miljontals människor som lider av ledsmärtor? Tillståndet är vanligare än man kan tro och genererar miljontals kronor i försäljning av antiinflammatoriska och smärtlindrande medel. Dessa läkemedel har dock många farliga bieffekter, vilket har upptäckts genom forskning.

Varför inte prova på naturens läkemedel? Det finns flera frukter som kan hjälpa till att behandla och förebygga ledinflammation som orsakar smärta och obehag.

1. Körsbär

Körsbär mot ledsmärta

Vi älskar körsbär. När de är i säsong utgör körsbär det perfekta tillskottet i din kost. Inte bara för deras näringsvärde, utan även för att de är en mäktig bundsförvant i kampen mot ledsmärtor, inflammation och stelhet. Hemligheten? Körsbär är smockfulla av antioxidanter.

Vetenskapliga studier har visat att 10-15 körsbär om dagen i 20 dagar kan främja vissa smärtstillande effekter. Om du överväger att lägga till denna frukt i din hälsorutin så borde du tänka på att sura eller omogna körsbär är de bästa.

2. Den nyttiga ananasen

Ananas kan lindra smärta

Vi vet att ananas är en väldigt rik källa för vitamin C och antioxidanter, samt att den kan hjälpa till att rensa ditt system och behandla förstoppning. Om du inte redan gissat det så kan dock ananas även användas för att komplettera en kost mot ledsmärtor.

Ananas är en av de bästa frukterna som finns för att behandla inflammation tack vare dess halter av bromelin – ett ämne som enligt forskning kan hjälpa till att motverka allt från cancer till diabetes. Denna substans används för att behandla hematom och svullnad, och har använts för att lindra smärtor från ledsvullnad som orsakas av trauma eller operation. Den är dessutom både enkel och utsökt att äta till frukosten.

3. De gömda skatterna i granatäpplen

Granatäpple

Du kanske måste leta efter den på din lokala marknad eller butik, men om du lyckas lägga vantarna på granatäpplen kommer du göra din hälsa en riktig tjänst. Extremt kraftfulla antioxidanter gömmer sig i hjärtat av denna färggranna och dekadenta frukt. Du kommer definitivt känna skillnaden efter att du lagt till granatäpple i din dagliga diet, oavsett om du äter den hel eller dricker den i form av juice.

Diverse studier har visat att just denna frukt även kan användas för att förebygga skada på brosk och ben, och den används dessutom för att minska mängden smärta från inflammationer. Naturen är, som du kan se, väldigt vis.

4. Passionsfrukt

Passionsfrukt är mycket nyttig

Vi älskar dess runda och lena skal, dess doft och smaken som exploderar i munnen. Passionsfrukt är en av de exotiska läckerheter som även kommer med fantastiska hälsofördelar, inklusive lindring av smärta från inflammerade eller skadade leder. Genom att lägga till denna frukt i din diet i 30 dagar kommer du enligt studier inte bara avsevärt lindra smärta och obehag, utan  även få bättre rörlighet i dina leder.

Passionsfrukt finns inte tillgänglig året runt eftersom den odlas säsongsmässigt, men när du hittar den i din lokala butik ska du se till att handla på dig ett lager. Du kan göra juice av dem eller lägga till dem i en sallad – denna frukt är ett perfekt exempel på naturens överflöd av naturliga kurer.

5. Dadlar mot ledsmärtor

Dadlar för lederna

Dadlar är söta och förtrollande, och deras textur gör att vi aldrig kan få nog av dem. De är rika på vitaminer, mineraler och framförallt polyfenoler. Dessa ämnen hjälper till att regenerera benvävnad och lindrar inflammationer, vilket resulterar i lindrade ledsmärtor.

Du bör lägga till sex dadlar till din dagliga diet. Ät dem till frukost genom att blanda dem med nötter, varma havregryn och sojamjölk för en hälsosam start på dagen. Din kropp kommer tacka dig när den får gott om bränsle och förbättrad hälsa.

6. De alltid fördelaktiga fikonen

Lindra ledsmärtor med dadlar

Oavsett om du försöker lindra ledsmärtor eller behandla förstoppning är fikon alltid ett bra val att vända sig till. Färska fikon är mycket rika på näringsämnen, men experter råder oss att äta torkade fikon för att dra full nytta av polyfenolerna som finns i frukten.

Denna söta godsak hjälper till att behandla inflammation och stärker brosket. Genom att endast lägga till fyra fikon i din dagliga diet kommer du börja känna av fördelarna. Vi rekommenderar att du halverar fikonet och blandar det med nötter för ett utsökt mellanmål.

7. De läkande vindruvorna

Vindruvor

Vita, röda eller gröna… det finns inte en typ av druvor vi inte älskar. Oavsett om de är färska eller i form av juice är vindruvor små skattkistor fyllda med hälsosamma egenskaper. Kasta heller inte kärnorna! Vindruvskärnor är packade med naturligt läkande krafter. Druvkärnolja har använts för att behandla ledsmärtor av gamla såväl som nya civilisationer.

Har du någonsin undrat vad hemligheten till långt liv är? Svaret är vindruvor. Inkludera dem i din dagliga diet för ett långt liv packat med ungdomlig energi, för att minska ledsmärta från artrit, för att förebygga benförsämring, gikt samt hjärt- och kärlproblem. Dessa små sfärer innehåller sällan skådad kraft.

De är rika i kalium, antioxidanter, och vitamin B. De är dessutom tillgängliga för alla som vill dra nytta av deras fantastiska fördelar.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.