Hur du bleker hudfläckar på händerna

Utöver aloe vera är det inte rekommenderat att använda dessa kurer under dagen eftersom solen kan orsaka fler hudfläckar.

Hudfläckar på händerna dyker vanligtvis upp i äldre åldrar. Det finns dock andra faktorer som bidrar till att de dyker upp, till exempel solen. Vi lägger ofta stor vikt vid naturlig skönhet och lägger ibland mycket pengar på behandlingar för att ta bort sådant vi inte gillar. Men skulle du vilja läsa om några kurer för att bleka hudfläckar på händerna som är både enkla och ekonomiska?

1. Aloe vera-gel

Aloe-vera-500x300

Våra händer utsätts för många externa attacker. Till slut orsakar solen och torrhet att mörka fläckar kan dyka upp; små i början men alltmer synliga med tiden. De kan få oss se äldre och skörare ut, och våra händer blir plötsligt inte lika vackra i våra egna ögon.

Om du applicerar lite aloe vera-gel varje dag kan du hjälpa huden regenerera lite i taget. Denna naturliga gel låter dig behandla huden på händerna för att reparera och tona, och därigenom bli av med fläckarna. Det är den bästa och mest användbara kuren du kan använda dagligen. Det skyddar din hud från solen och förebygger att ålderstecken på händerna dyker upp i förtid.

2. Citronsaft

Olivolja-och-citronkur

Citronsaft är en naturlig ingrediens som använts sedan uråldriga tider för ett specifikt syfte: att bleka huden. Den hjälper dig att bleka hudfläckarna på dina händer lite i taget. Det är dock mycket viktigt att du gör det på natten. Om solen kommer i kontakt med din hud när du har applicerat citron kan skador uppstå.

Så här använder du den: Blanda saften från en halv citron med två skivor gurka. Placera sedan gurkskivorna på dina händer och låt dem sitta i 20 minuter. Efteråt tvättar du händerna som vanligt.

3. Äppelcidervinäger

Händer

Här kommer ytterligare ett tips som både är fantastiskt och effektivt. Du har förmodligen redan äppelcidervinäger i ditt hem och känner säkert till dess naturliga hälsofördelar. Den här gången ska vi använda den för att bleka hudfläckar på dina händer.

Men hur gör vi det? Det är väldigt enkelt. Ta en matsked äppelcidervinäger och blanda med en matsked fuktkräm – samma typ du normalt sett använder för dina händer. Massera in blandningen på dina händer i 10-15 minuter och låt sitta över natten. Det är väldigt fördelaktig för att eliminera hudfläckar på händerna.

4. Väteperoxid

Väteperoxid

Med denna kur måste du vara försiktig. Vissa reagerar dåligt på väteperoxid och det kan producera klåda såväl som irritation. Du måste själv besluta om du kan använda det eller inte.

Hur du använder det är enkelt: på kvällen tar du en bomullstuss fuktad med väteperoxid och placerar den på dina händer så att huden kan absorbera den. Tvätta inte av utan låt verka över natten.

Som du kan se appliceras de flesta av dessa tips nattetid och därmed skyddas dina händer från solens negativa effekter. Endast aloe vera-gel kan ge dig skydd mot solen. Prova gärna dessa enkla kurer för att bleka hudfläckar på dina händer.

MER FÖR DIG