Gör en egen toner för att reducera rynkor

Förutom att motverka tecknen på åldrande kan rosenvatten hjälpa dig att bli av med jobbiga påsar under ögonen som gör att du ser trött ut.
Gör en egen toner för att reducera rynkor
Karla Henríquez

Granskad och godkänd av läkare Karla Henríquez.

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Du har säkert hört vid mer än ett tillfälle hur viktigt det är att lägga till en toner till din hudvårdsrutin. Många kvinnor känner dock inte till dess fördelar och går miste om alla de underverk en bra toner kan göra för deras hy. Medan rengöring och återfuktning av ansiktet är viktigt för att upprätthålla en strålande och ungdomlig hy är en toner viktig för att bevara hudens fasthet och reducera rynkor.

Vad är en hudtoner?

Det är en produkt för kosmetisk användning som rengör huden, minimerar uppkomsten av porer och tonar huden i största allmänhet. Medan det finns en mängd kommersiellt tillgängliga toners finns det också andra som bara innehåller naturliga ingredienser och som har samma fördelaktiga effekter.

Varför bör du lägga till en toner i din hudvårdsrutin?

Hudvård

God hudvård omfattar tre enkla steg: rengöring, toning och fuktgivning. När du rengör huden med tvål och vatten tömmer du den på dess naturliga oljor och lämnar dess porer exponerade så att föroreningar kan ansamlas på ytan. För att förhindra att huden torkar ut eller blir mottaglig för smuts och andra ämnen bör du stänga dina porer med hjälp av en toner.

Hur kan du göra en hemmagjord toner mot rynkor?

Rosenvatten

En naturlig hemmagjord toner är till stort stöd för en kvinna i hennes skönhetsrutin eftersom den bidrar till att reducera rynkor, förbättra hudens hälsa, ge fasthet och hålla huden fräsch. De naturliga ingredienserna i detta recept rengör huden på djupet och bidrar till att förebygga för tidigt åldrande samt hålla huden vacker och frisk.

Ingredienser

 • Två citroner
 • 2 dl ekologiskt öl
 • 2 dl rosenvatten

Gör så här

 • Pressa saften ur citronerna i en skål. Se till att du får en ordentlig mängd.
 • Tillsätt öl och rosenvatten. Blanda väl.
 • Doppa en bomullstuss i denna blandning och applicera på ansiktet med varsamma cirkelrörelser. Lämna tonern på i 15 minuter innan du sköljer med varmt vatten.

Fördelarna med att använda en naturlig toner

Skillnaden efter hudvård

 

 • Sluter porer: En av de viktigaste fördelarna med denna toner är dess förmåga att rengöra huden och minimera uppkomsten av porer. Detta skyddar huden och hjälper den att hålla sig hydrerad, vilket förebygger problem med torr hud.
 • Balanserar pH: Denna toner hjälper till att balansera hudens pH för att förebygga att ett överskott av fett byggs upp såväl som infektioner. Regelbunden användning behåller hudens naturliga mjukhet och förebygger andra hudproblem.
 • Avgiftar: Luftföroreningar, rökning eller regelbunden användning av kemiska produkter kan negativt påverka hudens hälsa och påskynda åldrandet. Denna toner hjälper till att avlägsna gifter som har byggts upp, vilket bidrar till en sund och glödande hy.
 • Bekämpar akne: Akne är ett smärtsamt hudproblem som kan lämna permanenta ärr på ytan av huden. Det kan också skapa ett oljigt utseende och sätta hudens pH-värde ur balans. Denna toner hjälper till att eliminera uppbyggnaden av fett, döda hudceller och andra gifter som bidrar till dessa fläckar.
 • Återfuktar och ger näring: Denna toner ger extra fukt till huden och hjälper den att behålla sin elasticitet. Bra hydrering är nyckeln till att minska tecknen på åldrande och förebygga rynkor.

Hur man använder en toner

Nu när du känner till alla fördelarna med denna hemmagjorda, naturliga toner är det viktigt att nämna att du behöver använda den dagligen för att uppnå bästa resultat. Du kan rengöra huden upp till två gånger om dagen med den, men mer än så kan torka ut huden. Om du råkar ha mycket fet hud kan du dock prova att använda den upp till tre gånger om dagen för en fräschare känsla och ett glansfritt ansikte.

Resultatet av regelbunden användning av denna produkt ger en friskare, mjukare och slätare hud. Men kom ihåg att det är viktigt att använda den tillsammans med resten av stegen i din hudvårdsrutin. För bästa resultat bör du följa de tre stegen vi rekommenderade ovan och komplettera dem med hälsosam mat och ett stort vattenintag.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.