Hur du gör en ansiktstoner med rismjölk

Rismjölk är en allergivänlig toner som kan hjälpa dig att stilla hudirritationer. Den främjar också avlägsnandet av orenheter, bekämpar akne och tar bort överflödigt fett.
Hur du gör en ansiktstoner med rismjölk

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Idag ska vi visa dig hur du kan göra en ansiktstoner med rismjölk. Kanske har du redan hört om fördelarna med denna dryck? Om inte kommer du få lära dig en hel del intressant idag. Vi vill nämligen inspirera dig till att upptäcka några av dess många fördelar.

Ett stort antal människor hävdar att rismjölk kan användas som en extraordinär naturlig åldersmotverkande kräm. Rismjölk är en av de stora hemligheterna bakom vacker hy hos asiatiska kvinnor. Det är dessutom lätt att bereda och jämförelsevis billigt. I den här artikeln kommer du få lära dig hur du gör en ansiktstoner med rismjölk!

Fördelarna med rismjölk

 • När du använder rismjölk som en ansiktstoner rengörs huden varsamt. Den tar bort orenheter som pormaskar, bekämpar akne och minskar mängden överflödigt fett och glans. Det är en allergitestad toner, vilket betyder att den kan bidra till att lugna irriterad eller röd hud.
 • Rismjölk innehåller också inositol, som främjar en sund tillväxt av celler och ett bra blodflöde. Det bidrar både till att minska uppkomsten av stora porer och ge ditt ansikte ett friskare utseende.
 • Att använda rismjölk i ansiktet bidrar också till att avlägsna fläckar orsakade av solen eller hormonella förändringar. Det fungerar som en naturlig sammandragare, är rikt på niacin (vitamin B3) och har en mild blekningseffekt på huden utan några andra negativa konsekvenser.
 • För människor som lider av rosacea är rismjölk ett utmärkt val för att lugna irriterad hud och minska rodnad.

Hur bereder du rismjölk till en ansiktstoner?

Ris

Som vi redan nämnt är rismjölk mycket lätt att bereda och dessutom ganska billigt eftersom du kan göra det med hjälp av ingredienser som du vanligtvis redan har hemma. Allt du behöver för att göra rismjölk är:

 • En lämplig behållare för att blanda ris och vatten. Den bör ha ett lock.
 • 1 dl ris, ekologiskt är att föredra
 • 2 dl vatten, destillerat är bäst
 • Ett durkslag eller en sil

Gör så här:

 • Blanda riset och vattnet i behållaren och låt det stå över natten med locket på. Nästa dag behöver du bara sila vätskan med hjälp av durkslaget – sen är den klar!
 • Ett sätt att bereda denna toner snabbare är att koka riset i vattnet och sila bort vätskan. Det ger exakt samma resultat.
 • Blandningen kommer att stå sig mellan en och två veckor om du förvarar den på en lämplig plats.
 • För att använda denna ansiktstoner fuktar du en bomullstuss i rismjölken och applicerar den frikostigt på ansiktet och även halsen om du så vill. Detta ger långsiktiga fördelar för din hud och du kommer märka att den blir smidigare, ljusare och fri från fett.

Andra användningsområden för rismjölk

Tvätta håret

Denna vattenbaserade ristoner kan även användas i håret. Människor som provat det säger att det ger håret en unik glans och enastående jämnhet. Använd den efter schamponering och låt verka i några minuter innan du sköljer.

Rekommendationer

 • För att få ut det mesta av denna risvattentonic måste du använda den regelbundet, samt alltid komma ihåg att rengöra din hud noggrant varje dag och ta bort allt smink.
 • Du bör exfoliera huden regelbundet för att avlägsna döda hudceller och orenheter som kan påverka hälsan hos din hud.
 • En rismjölkstoner kan vara en viktig allierad i kampen mot för tidigt åldrande förutsatt att du kombinerar dess användning med en hälsosam kost, massor av motion och goda vanor som bidrar till att din hud ser yngre ut längre.

Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Roy, P., Orikasa, T., Okadome, H., Nakamura, N., & Shiina, T. (2011). Processing conditions, rice properties, health and environment. International Journal of Environmental Research and Public Health. https://doi.org/10.3390/ijerph8061957

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.