De många fördelarna med rismjölk

Rismjölk ger oss energi, förbättrar matsmältningen och främjar cellulär tillväxt, vilket saktar ner åldrandet och ökar blodflödet.
De många fördelarna med rismjölk

Senaste uppdateringen: 01 januari, 2019

Ibland göms de bästa kurerna i de mest grundläggande och vanliga av saker. Visste du till exempel att rismjölk är fantastiskt för ditt matsmältningssystem? Det är utsökt och enkelt att bereda, och idag ska vi gå igenom några av de fantastiska fördelarna med rismjölk.

Vad rismjölk kan göra för dig

Rismjölk i glas

Vill du ha ett råd? Kasta aldrig vattnet du använt för att koka ris. Det innehåller mycket vitaminer och mineraler som är bra för hela familjen, och det är fantastiskt att du kan få tag i det på ett sådant enkelt och billigt sätt. Ställ bara vattnet du använde för att koka riset åt sidan, lägg till lite kanel och förvara det i en glasburk.

Det är utsökt men innehåller inget kalcium, vilket är anledningen till att många kommersiella producenter av rismjölk lägger till det i sina produkter. Du behöver dock inte oroa dig över det eftersom du kan få i dig kalcium från grönsaker och nötter (som du säkert vet är komjölk inte lika nyttigt som man tidigare trodde). Så ska vi börja dricka rismjölk redan idag? Vi förklarar varför det är en utmärkt idé.

1. Rismjölk – utmärkt för din hud

Du läste rätt, och detta beror mestadels på paraaminobensoesyra – en komponent som hjälper till att skydda oss från solens skadliga strålar. Det är en antioxidant och ett kraftfullt antiinflammatoriskt medel för din hud. Kom ihåg att ta hand om dig själv både utan och innan.

2. Den bekämpar åldring i förtid

Visste du redan det? Rismjölk är rikt på en komponent vid namn inositol. Vad gör den? Den främjar hälsosam cellulär tillväxt och skjuter upp åldrandeprocessen ytterligare genom att förbättra blodflödet. Detta gör att din hud ser ljusare och mer tonad ut, och den får även bättre elasticitet. Det är ett ekonomiskt alternativ som är värt att ha i åtanke, eller vad säger du?

3. Det ger oss energi

Rismjölk är energigivande, och därför är det bra att dricka det när vi är sjuka eller har tappat aptiten. Vi behöver endast dricka runt 50 cl om dagen för att få i oss goda mängder näringsämnen och undvika att vi blir uttorkade medan vi återfår vår hälsa. Den passar speciellt för barn och äldre. Läkare anser även att det är bra för kvinnor som ammar eftersom det stimulerar mjölkproduktionen.

4. Den förbättrar matsmältningen

Rismjölk är ett nyttigt och naturligt sätt att förbättra matsmältningssystemet på. Det får våra tarmar att arbeta mer effektivt, främjar hälsosam tarmflora och förhindrar att vi känner oss uppsvällda efter att vi har ätit. Du kommer må utmärkt, så tveka inte att prova!

Ris i slev

För att runda av så är rismjölk bra för hela familjen och passar utmärkt att dricka på eftermiddagen och kvällen. Kom dock ihåg att den inte innehåller alla mineraler du behöver under dagen, såsom kalcium. Drycker som görs på nötter eller havre har fler näringsämnen, så använd bara rismjölk som ett tillskott i din redan nyttiga diet.

Det är dock ett utmärkt tillägg i ditt liv eftersom det tillhandahåller energi och främjar god matsmältning. Glöm dock inte att komplettera med nötter, grönsaker, färska juicer, fibrer och protein. Det är framförallt bra för kvinnor som vill vårda sin hud. Vill du verkligen inte ta del av allt detta?

 


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.