Hur du gör en egen hemgjord solkräm

oktober 31, 2018

När du går till stranden eller lämnar huset finns det massor av saker som du förmodligen tar med dig, såsom dina nycklar, plånbok, telefon etc. Något du aldrig får glömma är solkräm, eftersom den kan skydda dig från solens skadliga strålar, hålla din hud frisk mycket längre och förhindra att du drabbas av sjukdomar. Lyckligtvis har vi den stora möjligheten att hemgjord solkräm, som kan vara lika effektiv som de kommersiella krämerna, men utan kemikalier.

Låt oss ta en titt.

Lär dig att göra hemgjord solkräm

Med följande recept kommer vi att lära dig att tillverka en fantastisk solkräm som är helt hemgjord. Den är av utmärkt kvalitet och mycket effektiv, med en SPF på 20 (eller mer, om du så vill).

Kokosolja för din solkräm

Ingredienser

  • 1 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl kokosolja
  • 1/2 dl kopp bivax
  • 2 msk zinkoxid. Varje matsked ger en solskyddsfaktor på 10, så om du vill öka SPF lägger du bara till några fler matskedar.
  • Några droppar av en eterisk olja du gillar

Gör så här

Blanda alla oljor med bivax i en glasskål. Värm blandningen i en dubbelkokare och vispa tills ingredienserna integrerats med varandra.

När blandningen är perfekt blandad lägger du till zinkoxid under fortsatt omrörning. Var särskilt noggrann med att inte andas in zinkoxiden.

När blandningen är trögflytande, men inte för tjock, tar du bort den från värmen och låter den svalna i några minuter. Sedan häller du den i en burk (helst av glas).

Låt krämen stå i minst ett dygn innan du använder den.

Denna hemmagjorda solkräm som vi just beskrivit är väldigt lätt att tillverka och ingredienserna du behöver är mycket lätta att få tag på.

På detta enkla sätt kommer du att kunna njuta av en utmärkt och effektiv solkräm utan risk för att kontaminera dig med giftiga produkter. Du kommer också att få lite sol som stimulerar produktionen av D-vitamin, men samtidigt frid i sinnet av att vara väl skyddad.