Dessa örter kan hjälpa dig att förebygga hudcancer

Den vanligaste typen av cancer är hudcancer. Förutom att alltid bära solskydd och undvika skadliga solarier så kan dessa örter hjälpa dig förebygga hudcancer.
Dessa örter kan hjälpa dig att förebygga hudcancer

Senaste uppdateringen: 10 januari, 2019

En av de vanligaste cancerformerna är hudcancer . Därför det är viktigt att känna till olika sätt att förebygga hudcancer och minska din risk för att utveckla sjukdomen.

Det är väl känt att en av de viktigaste faktorerna för att hålla din hud frisk är att undvika överdriven exponering av solen. Timmarna när det särskilt rekommenderas att hålla sig borta från solen är mellan 10:00 och 16:00.

Ditt jobb kan dock kräva att du ständigt är ute i solen. Om så är fallet bör du använda ett bra solskydd med minst SPF 15, bära kläder tillverkade av tätt vävda tyger och, om möjligt, bära solglasögon och en bredbrättad hatt.

Allt detta är mycket hjälpsamt men ytterligare försiktighetsåtgärder är en bra idé.

Så för att hjälpa dig så vill vi berätta för dig om några örter som kan hjälpa dig att förebygga hudcancer.

Kurkumin

Kurkumin kan förebygga hudcancer

Kurkumin är ett klargult pigment som finns i gurkmeja och curry. Det är mycket uppskattat för dess antioxidanter och antiinflammatoriska förmågor.

Kurkumin har varit föremål för flera studier som visat att det stör utveckling, spridning, överlevnad och invasionen av friska vävnader av hudcancer.

En annan anmärkningsvärd egenskap hos gurkmeja är att det hjälper levern att göra sig av med gifter och avfall.

Dessutom hämmar det tillväxten av blodkärl som ger näring åt cancerceller och minskar även vävnadsinflammation.

Du kan införliva det i din kost genom att strö det på dina sallader eller i dina soppor. Du kan även göra välsmakande te av gurkmeja.

Håll i åtanke att det inte är något problem att konsumera gurkmeja eller curry i måttliga mängder, men stora mängder kan skapa illamående eller diarré.

Grönt te

Grönt te

Grönt te är, enligt resultaten av en rad tester utförda på råttor, en viktig ingrediens att införliva i kosten. Det förebygger och bryter upp celler som bildas i de tidiga stadierna av cancer i huden, urinblåsan , matstrupen, äggstockarna och bukspottkörteln.

Andra studier föreslår också att applicering av grönt te på huden är ett effektivt sätt att hjälpa till att bekämpa UV-stålar.

Du kan njuta av ditt te varmt eller kallt och om du inte gillar smaken så kan du testa att tillsätta lite honung för att förbättra den.

Ett annat roligt sätt att få in grönt te i din kost är genom att tillsätta lite pulveriserat grönt te till brödrecept.

Grönt te kan orsaka följande bieffekter hos vissa personer: gaser, illamående, halsbränna, magsmärtor, yrsel, huvudvärk och buksmärtor.

Det kan därför vara en bra idé att gradvis vänja din kropp med detta te.

Mariatistel

När den appliceras på din hud tillsammans med solskydd kan mariatistel hjälpa till att förebygga hudcancer.

Mariatistel har otroliga antiinflammatoriska, antioxiderande och immunförsvarsförstärkande egenskaper.

Fröna är rika på:

 • Silimarin
 • Tyramin
 • Histamin
 • Essentiella oljor
 • Proteinoljor
 • Flavonoider
 • Växtslem

Enligt flertalet studierhämmar denna ört tillväxten av olika typer av tumörer och faktorer relaterade till den möjliga utvecklingen av hudcancer och prostatacancer.

Stjälken, bladen, rötterna och blommorna på denna ört kan också ätas. Dock kan de orsaka hudutslag vid kontakt för vissa personer.

Andra örter som bekämpar hudcancer

Det finns även ytterligare alternativ som kan hjälpa dig att förebygga hudcancer:

 • Bladen på violer är antineoplastiska och antitumörverkande.
 • Chaparral förhindrar DNA-mutationer och förhindrar därmed utvecklingen av cancer.

Örter som är rika på antioxidanter minimerar skador orsakade av fria radikaler. Några exempel är:

 • Rosmarin
 • Timjan
 • Salvia
 • Ginkgo
 • Chilipeppar
 • Hagtorn
 • Nässla
 • Ingefära
 • Persilja

Att förebygga hudcancer med naturläkemedel

Ignorera inte hjälpen från konventionell sjukvård

Även om naturen är klok så är det inte någon bra idé att ignorera hjälpen från konventionell sjukvård.

På grund av det begränsade antalet studier som har gjorts så ska inte alternativ medicin anses vara det enda svaret för behandling eller förebyggande av hudcancer.

Du bör komma ihåg att det aldrig är tillrådligt att självmedicinera. Om en läkare inte tar itu med möjlig cancer i tid så kan konsekvenserna bli oåterkalleliga.

Det är därför det är mycket viktigt att konsultera en specialist för att se om alternativ medicin kan vara ett bra alternativ i just ditt fall.

Det är också viktigt att komma ihåg att en annan faktor som påverkar huden lika mycket som din hälsa i allmänhet är din livsstil.

Om du har bra matvanor, motionerar dagligen, hanterar dina känslor, vårdar din själ och håller stressnivån stabil så är detta också ett sätt att minska riskerna att drabbas av cancer.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.