Gör dig av med finnar och pormaskar naturligt

Finnar och pormaskar dyker upp som ett resultat av utsättning för gifter i miljön och dålig rensning. Rengör ditt ansikte väl varje morgon och kväll.
Gör dig av med finnar och pormaskar naturligt
Karla Henríquez

Granskad och godkänd av läkare Karla Henríquez.

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Finnar och pormaskar har blivit ett stort problemen för unga och vuxna, och även om de inte påverkar din hälsa kan de anses estetiskt fula. Både finnar och pormaskar kan inträffa av en rad anledningar, till exempel bakterier, utsättning för föroreningar, hormonförändringar, användning av smink, dålig hygien och för mycket olja på huden.

Lyckligtvis finns det idag många behandlingar som kan hjälpa oss bekämpa dessa hudproblem för att uppnå mjukare och lenare hud som inte är fet.

Vi vet alla att det finns många läkemedel och produkter som lovar att ta bort finnar och pormaskar på marknaden. Dessa behandlingar är dock ofta rätt dyra och inte lika effektiva som de lovar. Av denna anledning ska vi idag dela med oss av en speciell rengöringsrutin och huskurer för att bekämpa finnar och pormaskar på ett hälsosammare och mer ekonomiskt sätt.

Du bör givetvis tänka på att du måste vara konsekvent om du vill uppnå goda resultat.

Rengöringsrutin för att göra dig av med finnar och pormaskar

Bekämpa akne
  • Rengör din hud två gånger dagligen: Utsättning för gifter och föroreningar i omgivningen kan göra din hud smutsig utan att du märker det. Som ett resultat kan finnar och pormaskar dyka upp oftare. Om så är fallet råder vi dig att tvätta ansiktet morgon och kväll för att försäkra att du tar bort all kosmetika, bakterier, smuts och överflödig olja från huden.
  • Applicera en naturlig tonic på huden: Trollhassel är en av de bästa naturliga alternativen till industriella tonics. Denna naturprodukt fungerar som en stimulant och ett sammandragande medel för huden, vilket hjälper till att balansera nivåerna av olja och torkar ut finnar och pormaskar. Använd den dagligen för att hålla huden len och ren.
  • Använd ånga: Att ånga huden kommer hjälpa till att dra upp orenheterna från hudens bas, vilket ger oss en djup rengöring. För detta ska du fylla en skål med kokande vatten, täcka huvudet med en duk eller trasa och hålla det över skålen. Detta kan göras 2-3 gånger per vecka.
  • Exfoliera huden: Exfoliering är ett steg du måste genomgå för att bekämpa finnar och pormaskar, eftersom det rengör huden på djupet. Exfoliering hjälper till att ta bort döda hudceller och tar bort alla typer av smuts som kan påverka hudens skönhet. För att göra en hemgjord exfolieringskräm kan du blanda lite havregryn med honung och massera det drabbade områden med cirkelrörelser.

Naturliga behandlingar för att göra dig av med finnar och pormaskar

Hemgjord mask på ägg och citron

Ägg

Denna kraftfulla mask hjälper till att bekämpa finnar och pormaskar eftersom den innehåller citron, vilket fungerar som ett naturligt sammandragande medel som främjar hudrengöring och eliminering av bakterier. Den innehåller även ägg, vilket hjälper till att bekämpa fet hud och ger den en lenare textur.

Ingredienser:

  • En äggvita
  • Några droppar citronsaft

Instruktioner

Blanda båda ingredienserna och applicera på ansiktet i 20 minuter. Efter denna period tar du bort blandningen med varmt vatten och upprepar behandlingen minst två gånger per vecka.

Hemgjord mask på jordgubbar

Ett livsmedel så utsökt som jordgubbar kan även det bli din bästa bundsförvant i kampen mot pormaskar och överflödig olja på huden.

Ingredienser

  • Fem jordgubbar
  • En äggvita
  • 1 matsked olja

Instruktioner

Vispa alla ingredienser till en smet och applicera på ansiktet. Din hur bör vara ren. Låt den sitta i 20 minuter och ta sedan bort den med varmt vatten.

Hemgjord mask på yoghurt och citron

Yoghurt mot pormaskar

Yoghurt och citron kombinerar sina egenskaper för att bilda en fantastisk mask som hjälper dig att rengöra huden på djupet och bekämpa pormaskar och överflödig olja i ansiktet.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda båda ingredienserna och applicera smeten på huden. Låt sitta i 20 minuter. När tiden är slut tar du bort masken med varmt vatten och upprepar proceduren två gånger per vecka.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.