Gå ner i vikt med te på kanel och lagerblad

Har du problem med att bli av med extrakilona oavsett hur mycket du tränar och bantar? Prova lite te på kanel och lagerblad för att främja hälsosam viktnedgång och bättre matsmältning.
Gå ner i vikt med te på kanel och lagerblad

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Dåliga matvanor och fysiskt stillasittande är fiender för fysiskt såväl som mentalt välmående. Många kämpar mot dessa svårigheter för att de är medvetna om att övervikt och fetma kan påverka kroppen på fler sätt än bara estetiskt. Att bekämpa ansamlat fett är inte lätt och det krävs faktiskt flera konsekventa ansträngningar för att helt bli av med det – varav en baseras på kanel och lagerblad.

Problemet är att få har tålamodet att vänta på resultaten. De letar efter genvägar och följer strikta dieter eller vanor som kan påverka deras hälsa. Därför rekommenderar näringsexperter och specialister att man anammar en hälsosam, kalorikontrollerad diet som inkluderar alla livsmedelsgrupper.

Vidare kan du äta naturliga tillskott som stimulerar din ämnesomsättning och som tack vare sina egenskaper hjälper dig att bli av med extrakilona lite lättare.

I dagens artikel vill vi rekommendera ett nyttigt te på kanel och lagerblad, som är känt för sina vätskedrivande och renande egenskaper.

Te på kanel och lagerblad för att bli av med fett

Te på kanel och lagerblad är en väldigt populär, naturlig dryck som främjar hälsosam viktnedgång tack vare sin näringsmässiga sammansättning.  Båda ingredienserna har matsmältande och avgiftande egenskaper. När de konsumeras regelbundet kan de hjälpa dig att bli av med extrakilona.

Det må inte vara en “mirakulös” produkt för att gå ner i vikt, men de som dricker det ser väldigt goda resultat. Eftersom vi inte vill att du tvivlar på dess egenskaper ska vi ta en titt på de enskilda fördelarna med kanel och lagerblad.

Fördelarna med kanel

Malen kanel

Kanel är en krydda som värderas högt för sina många kulinariska, medicinska och husliga användningar. Kryddan innehåller eterisk olja, antioxidanter och näringsämnen som snabbar upp ämnesomsättningen så att energiförbrukningen ökas och vi lättare blir av med vikt.

Att få i sig kanel är användbart för att reglera blodsockernivåerna eftersom det främjar förbrukningen av socker som en energikälla för kroppen. Eftersom beståndsdelarna är avgiftande och vätskedrivande främjar de rensning av blodet för att optimalt eliminera gifter och vätskor.

Fördelarna med lagerblad

Lagerblad i skål

Lagerträdet, som producerar lagerblad, är en medicinsk och aromatisk växt. Lagerträdet har använts i många år som ett hjälpmedel för att bli smalare och bränna överflödigt fettDet har matsmältande egenskaper som främjar elimineringen av ansamlade avfallsprodukter. Detta förhindrar att de generar inflammatoriska reaktioner eller sjukdomar.

Bladen innehåller vätskedrivande substanser som stimulerar utdrivning av vätskor som hålls kvar i kroppsvävnaderna, vilket är relaterat till svårigheter med viktnedgång. Att få i sig lagerblad minskar även stress och ångest – två känslomässiga tillstånd som ofta är kopplade till viktuppgång.

Vidare så kan de aktiva beståndsdelarna tömma buken, bekämpa ansamlingen av gaser och minska uppkomsten av matsmältningsproblem. De bekämpar även förstoppning och förbättrar avsevärt absorptionen av näringsämnen under matsmältningen.

Hur man gör ett te på kanel och lagerblad

Te på kanel och lagerblad

Du kan stimulera viktnedgång med detta hälsosamma, naturliga te. Vidare kan det ofta även hjälpa dig att tackla fler vanliga matsmältningsproblem. Fördelarna tar aldrig slut! Att bereda teet är rätt enkelt och tar inte mycket tid. Du kan förvara det i kylskåpet och dricka flera gånger i veckan eftersom det inte kommer med några negativa effekter.

Självklart är det viktigt att betona att effekterna bara visar sig om du även har en balanserad kost och utför fysisk träning.

Ingredienser

 • 1 liter vatten
 • 1 tesked kanelpulver
 • 6 lagerblad
 • 1 matsked honung

Metod

 • Först kokar du upp vattnet och tillsätter kanelen och lagerbladen.
 • Sänk värmen och låt blandningen sjuda i fem minuter.
 • Efter det tar du bort blandningen från värmen. Låt stå tills teet når en drickbar temperatur.
 • Sila sedan blandningen innan du serverar det färdiga teet i en kopp.
 • Drick den första koppen på tom mage och sprid sedan ut resten av kopparna under resten av dagen.

Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • F Daher, C., I Taleb, R., A Mroueh, M., Nehmeh, B., Araji, H., H Chakas, R., M Daccache, A., H Eid, K., K El Khoury, M., F El Hayek, P., T Faddoul, H., Junior Feghali, E., G Ghanem, A., P Haydar, T., R Jammoul, A., H Nasra, S., Saade, N., G Tahan, D., C Daher, J., … N Shebaby, W. (2021). Laurus nobilis leaves extract protects against high fat diet-induced type 2 Diabetes in rats. Journal of Pharmacognosy and Phytotherapy, 13(3), 82–90. https://academicjournals.org/journal/JPP/article-abstract/01614D267754
 • Keramati, M., Musazadeh, V., Malekahmadi, M., Jamilian, P., Jamilian, P., Ghoreishi, Z., Zarezadeh, M., & Ostadrahimi, A. (2022). Cinnamon, an effective anti-obesity agent: Evidence from an umbrella meta-analysis. Journal of food biochemistry, 46(8), e14166. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35365881/
 • Mousavi, S. M., Rahmani, J., Kord-Varkaneh, H., Sheikhi, A., Larijani, B., & Esmaillzadeh, A. (2020). Cinnamon supplementation positively affects obesity: A systematic review and dose-response meta-analysis of randomized controlled trials. Clinical nutrition (Edinburgh, Scotland), 39(1), 123–133. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30799194/
 • Yazdanpanah, Z., Azadi-Yazdi, M., Hooshmandi, H., Ramezani-Jolfaie, N., & Salehi-Abargouei, A. (2020). Effects of cinnamon supplementation on body weight and composition in adults: A systematic review and meta-analysis of controlled clinical trials. Phytotherapy research : PTR, 34(3), 448–463. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31800140/
 • CDC. (2023). Actividad física para un peso saludable. Centers for Disease Control and Prevention.  Consultado el 21 de agosto de 2023 https://www.cdc.gov/healthyweight/spanish/physicalactivity/index.html

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.