Fylliga läppar: Den populära sminktrenden på TikTok

Om du gillar att visa upp sensuella, flirtiga läppar, kommer du att älska att lära dig mer om trenden med fylliga läppar. Ta reda på vad det är och hur du kan få dem.
Fylliga läppar: Den populära sminktrenden på TikTok
Leidy Mora Molina

Granskad och godkänd av sjuksköterskan Leidy Mora Molina.

Senaste uppdateringen: 02 oktober, 2022

Om du vill hänga med i de senaste mode- och sminktrenderna bör du definitivt hålla ett öga på sociala medier. För några veckor sedan översvämmade trenden med fylliga läppar nätverken med bilder av sensuella och slående vackra läppar.

Det handlar om att visa upp fylliga läppar utan att behöva göra några fysiska ingrepp. Istället så handlar det om att utnyttja makeupens magi. Vi visar dig hur du använda dig av denna teknik på ditt ansikte!

Även om TikTok är ett relativt nytt socialt nätverk har det blivit ett av de mest populära. Enligt data från Statista-plattformen beräknas platformen under 2022 ha 1 232 miljoner månatliga användare världen över. Därför är det inte förvånande att det har blivit en källa till trender inom mode, stil och skönhet.

Genom sina videor och klipp, har influencers, skådespelerskor och modeexperter varit drivande under de senaste trenderna. De ger tips till allmänheten om hur de kan uppnå olika stilar. Med globaliseringen och detta sociala nätverks förmåga att koppla samman människor från hela världen, kan du också se vilka trender som är populära på andra sidan planeten.

Faktum är att fylliga läppar – även kända som “pouty lips” eller “sensuella läppar” – är den senaste trenden inom koreansk makeup. Men det är faktiskt inget nytt eftersom stjärnor som Angelina Jolie och Kardashians tidigare redan har gjort denna typ av läppar populära. Är du intresserad av att lära dig mer om denna typ av make up? Läs vidare!

Hur man får fylliga läppar

För att få riktigt vackra och fylliga läppar är det inte alls nödvändigt att använda sig av injektioner eller kosmetiska ingrepp. Med några enkla trick med smink och make up kan du uppnå denna look med intressanta resultat och på ett icke-invasivt sätt.

För att applicera denna skönhetstrend på ditt ansikte behöver du bara läppstift i två olika nyanser – ett ljust och ett mörkare. Du behöver också läppglans, penslar och några vanliga sminkverktyg. När det gäller färgerna bör de helst båda vara inom samma färgskala. På så sätt kommer slutresultatet att se mer naturligt ut.

Kvinnan gör fylliga läppar
Fylliga läppar är en koreansk sminktrend som har blivit populär på TikTok.

Vi tror att du också skulle vara intresserad av att läsa den här artikeln: Filematologi, den vetenskapliga studien av kyssar

Grunda och förbered dina läppar

Innan du börjar sminka dina läppar, se till att de är återfuktade och fria från torr hud. Du kan exfoliera dem och applicera ett återfuktande läppbalsam innan du börjar rutinen.

Applicera en foundation

Om du ska på ett speciellt evenemang eller om du vill att din makeup ska hålla riktigt längre, är det lämpligt att applicera en foundation eller concealer på dina läppar. På så sätt kommer färgen att vara mer intensiv när du applicerar läppstiftet. Applicera sedan det ljusare läppstiftet du har valt jämnt på dina läppar.

Rita ett X, W och V för fylliga läppar

Även om det låter konstigt att rita bokstäver på läpparna är det ett väldigt enkelt tips som kan hjälpa dig att förstå hur du applicerar det mörkare läppstiftet korrekt. Rita först ett W ovanför amorbågen på överläpparna, följ dess naturliga form.

Rita sedan ett V på underläpparna, simulera också den naturliga formen. Gör slutligen ett litet X i mitten av överläppen.

Sudda ut linjerna

När du har ritat konturerna av bokstäverna med den mörkaste färgen, börja sudda ut linjerna med rörelser från utsidan till insidan.

Du måste se till att kanterna ser mörkare ut än mitten. Faktum är att om det behövs kan du lägga till små inslag av det ljusare läppstiftet. Tanken är att få den visuella effekten av extra volym.

Applicera läppglans för att komplettera dina fylliga läppar

För att ge läpparna ett perfekt resultat bör du applicera lite gloss eller läppglans på över- och underläpparna. Du kan sprida ut det jämnt med en läppborste eller pensel.

Även om du också kan välja en matt finish till dina läppar, är den senaste trenden med fylliga läppar mer inriktad på att visa upp glansiga läppar igen.

Sminka resten av ditt ansikte

När du väl har fått fram dina slående läppar bör du inte försumma detaljerna i resten av ditt ansikte. Det är viktigt att torka bort överflödigt läppstift. Du kan applicera en liten diskret concealer. På så sätt framhäver du formen på din mun.

Kvinna som applicerar smink
För att få dina läppar att se än mer slående ut, måste du komplettera dem genom att lägga make up på hela ansiktet.

Vi tror att du också skulle vara intresserad av att läsa den här artikeln: Hur man bör rengöra och förvara skönhetsprodukter

Att ta hand om dina läppar är en del av din skönhetsrutin

Läppar kräver grundläggande vård, utöver smink, för att hålla sig friska och vackra. Enligt American Academy of Dermatology: “Kallt, torrt väder, solskador och att slicka sig allt för ofta om läpparna är bara några av anledningarna till att dina läppar kan kännas torra och spruckna.”

I detta sammanhang rekommenderar hudläkare att du använder icke-irriterande och återfuktande läppbalsam som även har solskydd. Denna rekommendation är mycket viktig, särskilt på sommaren.

Det är också lämpligt att dricka mycket vatten för att hålla läpparna återfuktade. Vidare är det viktigt att undvika att ha metallföremål i munnen eller att slicka sig för mycket på läpparna. Emellanåt kan du använda en naturlig hemgjord eller kommersiell skrubb för läpparna.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.