Fruktjuicer för att gå ner i vikt snabbt och hälsosamt

Kanske vill du se bra ut för semestern eller bli av med några extra kilon bara för att. Men du behöver inte gå hungrig eller genomgå en operation eller något som kan innebära allvarliga hälsorisker. Det finns fruktjuicer som låter dig gå ner i vikt snabbt och hälsosamt. Läs mer om dessa recept i följande artikel.

Fruktjuicerecept för att gå ner i vikt

  • Grapefrukt- och vattenmelonjuice: för att göra denna fruktjuice behöver du en kopp grapefruktjuice och en kopp tärnad vattenmelon, utan skal och frön . Lägg vattenmelonen och grapefrukten i en mixer med lite vatten, om du vill. Blanda väl och dricka ett glas på fastande mage på morgonen. Denna juice kommer släcka törsten, göra dig mätt, rensa kroppen, och hindrar dig från att äta för mycket.

grapefrukt

  • Ananas-, melon- och papayajuice: ingredienserna är 1 kopp tärnad ananas utan skal, 1 melonskiva, 2 tärnade papayor och ett halvt glas vatten. Tvätta och tärna frukterna, pressa saften från melonen och ananasen, och blanda med papayan och sila. Drick den varje dag. Denna juice innehåller en stor mängd C-vitamin och fiber som ökar matsmältningen och förbränningen av fett och protein, vilket hjälper dig att gå ner i vikt.
  • Jordgubbs-, apelsin-, och persiljejuice: du kommer behöva 1 kopp jordgubbar, saften från en apelsin, 1 persiljekvist, honung och vatten. Lägg allt i en mixer och blanda. Drick ett glas på morgonen tre gånger i veckan i en månad. Denna juice har renande och urindrivande egenskaper som förhindrar vätskeretention och hjälper dig gå ner i vikt.
  • Ananas-, tamarind- och papayajuice: du kommer behöva 1 kopp tärnad ananas, en halv kopp tamarindsaft och 1 skiva papaya. Lägg ananas i en mixer. Blanda sedan med alla de andra ingredienserna. Sila och drick omedelbart. Denna juice är effektiv för att banta, förhindrar vätskeretention, hjälper dig att bli av med gifter, återfuktar vävnad, vilket minskar celluliter, och förbättrar omsättningen av fett för att förbränna det snabbare.

apelsin

  • Päron-, ananas- och yoghurtjuice: i verkligheten är det inte en juice utan en shake på grund av dess konsistens. Den innehåller 1 päron, 1 ananasskiva, 1 msk naturligt sötningsmedel (som stevia), 1 kopp naturell yoghurt med låg fetthalt, och en halv matsked vaniljextrakt. Frukten bör skalas. Lägg allt i mixern och mixa i 30 sekunder. Drick på en gång.
  • Banan-, sojamjölk-, och linfröjuice: ingredienserna i detta recept är 1 banan, 250 ml sojamjölk, 1 msk naturell yoghurt med låg fetthalt, en halv matsked linfrön, en halv matsked honung, och en halv kopp tranbär (frysta eller färska). Blanda alla ingredienser tills de är helt mixade. Det är en utmärkt shake för en viktminskningsdiet och den är mättande, så den är bra att dricka före en måltid. Vi rekommenderar också att dricka den till frukost eller middag.

shakeFrukt- och grönsaksdrycker för att gå ner i vikt

Om du letar efter en större effekt kan du också dra nytta av grönsaker, som tillsammans med frukt hjälper dig att förlora extrakilon, bli av med vätskor, och inte känna dig hungrig längre.

  • Äppel-, gurk-, och ingefärsjuice: frukt är rika på pektin, som hjälper till att bli av med avfall som ackumuleras i mag- och tarmkanalen. Gurka är ett naturligt vätskedrivande medel. Blanda en bit ingefära (ca 2,5 cm) med en skalad gurka och saften från ett äpple. Det kan också bidra till att minska det dåliga kolesterolet och bränna kalorier snabbare. Drick varje dag på fastande mage, om möjligt.
  • Vattenmelon- och spenatjuice: denna frukt innehåller över 90% vatten, vilket gör den till ett oöverträffat vätskedrivande medel. Den har också A och C-vitamin och kalium som hjälper till att reglera blodtrycket och gör dig av med avfall. När det gäller spenat förbränner den fett, bygger muskler, transporterar syre till celler, mm. Skala och skär vattenmelonen och tvätta spenaten. Mixa väl och drick utan att sila, på morgonen.morot-drinkApelsin-, morot- och persiljedryck: apelsiner har en stor mängd folsyra, C-vitamin och kalium. Morötter är rika på B, C, D, E, och K-vitamin, liksom folsyra, som hjälper olika metaboliska processer i kroppen. De hjälper också mätta suget efter sötsaker. När det gäller persilja har den en hel del K och C-vitamin som hjälper dig att absorbera kalcium och förhindrar åderförkalkning, som orsakar hjärtproblem. Gör en smoothie med en skalad morot skuren i skivor, saften från två apelsiner, och en näve persilja. Drick varje dag.
  • Broccoli- och päronjuice: denna grönsak, som ser ut som ett träd, är en stor källa av A, C och K- vitaminer, folsyra och kalcium. Kalcium är mer än intressant eftersom en studie av British Journal of Nutrition säger att det verkligen hjälper dig gå ner i vikt. Tvätta broccolin och skala päronet, skär i bitar, och lägg sedan i din mixer. Drick före måltid, till exempel för att mätta hungern.viktminsknings-dryckJuice på morot, rödbetor, selleri, äpple och gurka: ingredienserna i denna viktminskningsjuice är 5 morötter, en halv rödbeta, 1 kvist selleri, 1 äpple och en halv gurka. Skala och tärna alltihop, tvätta väl, och lägg i mixern. För att ge det lite extra smak kan du lägga till en liten bit ingefära.
  • Renande grönsaksjuice: för denna fantastiska och renande blandning behöver du 3 morötter, 2 selleristjälkar, 2 rödbetor, 1 kålrot, ett halvt knippe spenat, 3 brysselkål, ett halvt kålhuvud, en halv lök, 3 vitlöksklyftor, och lite persilja. Tvätta och skär alla ingredienser i små bitar, och koka sedan allt tillsammans. Kyl drycken och sila. Du kan dricka så mycket du vill och du kommer att avgifta kroppen.

Bilder med tack till Jan Jablunka, Alan Levine, Amanda Slater, OBH Nordica USA, Bertholf y Thomas Angermann.

MER FÖR DIG