Fruktjuicer för snabb och hälsosamt viktminskning

Fruktjuicer för snabb och hälsosamt viktminskning

Senaste uppdateringen: 25 maj, 2022

Kanske vill du se bra ut inför semestern eller bli av med några extra kilon bara för att. Men du ska inte behöva inte gå hungrig eller göra något som kan innebära allvarliga hälsorisker. Det finns bättre sätt. Det finns fruktjuicer som låter dig gå ner i vikt snabbt och hälsosamt. Läs mer om dessa recept nedan.

Recept på fruktjuicer för viktnedgång

Grapefrukt- och vattenmelonjuice

För att göra denna fruktjuice behöver du 2,5 dl grapefruktjuice och 2,5 dl tärnad vattenmelon, utan skal och frön. Lägg vattenmelonen och grapefrukten i en mixer, tillsätt lite vatten om du vill. Blanda väl och drick ett glas på fastande mage på morgonen. Denna juice kommer släcka törsten, göra dig mätt, rensa kroppen, och hindrar dig från att äta för mycket.

Fruktjuice med grapefrukt vattenmelon är läskande

Ananas-, melon- och papayajuice

Ingredienserna är 2,5 dl tärnad ananas utan skal, 1 melonskiva, 2 tärnade papayor och ett litet glas vatten. Tvätta och tärna frukterna, pressa saften från melonen och ananasen och blanda med papayan och sila. Drick den varje dag. Denna juice innehåller en stor mängd C-vitamin och fiber som ökar matsmältningen och förbränningen av fett och protein, vilket hjälper dig att gå ner i vikt.

Jordgubbs-, apelsin- och persiljejuice

Du kommer behöva 2,5 dl jordgubbar, saften från en apelsin, 1 persiljekvist, honung och vatten. Lägg allt i en mixer och blanda. Drick ett glas på morgonen tre gånger i veckan i en månad. Denna juice har renande och urindrivande egenskaper som förhindrar vätskeretention och hjälper dig gå ner i vikt.

Ananas-, tamarind- och papayajuice

Ta 2,5 dl tärnad ananas, 1,25 dl tamarindsaft och 1 skiva papaya. Lägg ananasen i en mixer. Blanda sedan med alla de andra ingredienserna. Sila och drick omedelbart. Denna juice är effektiv för att gå ner i vikt, den förhindrar vätskeretention, hjälper dig att bli av med gifter, återfuktar vävnad, vilket minskar celluliter och förbättrar omsättningen av fett för att förbränna det snabbare.

apelsin

Päron-, ananas- och yoghurtjuice

I verkligheten är det inte en juice utan mer en shake på grund av konsistensen. Den innehåller 1 päron, 1 ananasskiva, 1 msk naturligt sötningsmedel (som stevia), 2,5 dl naturell yoghurt med låg fetthalt och en halv matsked vaniljextrakt. Frukten bör skalas. Lägg allt i mixern och mixa i 30 sekunder. Drick på en gång.

Banan-, sojamjölk- och linfröjuice

Ingredienserna i detta recept är 1 banan, 2,5 dl sojamjölk, 1 msk naturell yoghurt med låg fetthalt, en halv matsked linfrön, en halv matsked honung och 1,25 dl tranbär (frysta eller färska). Blanda alla ingredienser tills de är helt mixade. Det är en utmärkt shake i en viktminskningsdiet och den är mättande, så den är bra att dricka före måltider. Vi rekommenderar också att dricka den till frukost eller middag.

Fruktjuicer med grönsaker som hjälper till med viktminskning

Om du letar efter en större effekt av dina fruktjuicer, kan du också dra nytta av grönsaker. Tillsammans med frukt hjälper de dig att göra dig av med extrakilona, bli av med vätskor, och de mättar även hungerskänslorna.

Äppel-, gurk- och ingefärsjuice

Frukt är rika på pektin, som hjälper kroppen att göra sig av med avfall som ackumuleras i mag- och tarmkanalen. Gurka är ett naturligt vätskedrivande medel. Blanda en bit ingefära (ca 2,5 cm) med en skalad gurka och ett äpple. Detta kan också bidra till att minska det dåliga kolesterolet och bränna kalorier snabbare. Drick varje dag på fastande mage, om möjligt.

Vattenmelon- och spenatjuice

Melon innehåller över 90% vatten, vilket gör den till ett oöverträffat vätskedrivande medel. Den innehåller också A- och C-vitamin och kalium som hjälper till att reglera blodtrycket och hjälper kroppen att göra sig av med avfall. När det gäller spenat förbränner denna grönsak fett, bygger muskler, transporterar syre till celler mm. Skala och skär vattenmelonen och tvätta spenaten. Mixa väl och drick utan att sila, på morgonen.

Morötter är rika vitaminer

Apelsin-, morot- och persiljedryck

Apelsiner innehåller stora mängder folsyra, C-vitamin och kalium. Morötter är rika på B, C, D, E och K-vitamin, liksom folsyra, vilka hjälper olika metaboliska processer i kroppen. De hjälper också mätta suget efter sötsaker. När det gäller persilja innehåller den en hel del K- och C-vitamin som hjälper kroppen att absorbera kalcium och förhindrar åderförkalkning som orsakar hjärtproblem. Gör en smoothie med en skalad morot skuren i skivor, saften från två apelsiner och en näve persilja. Drick varje dag.

Broccoli- och päronjuice

Denna trädliknande grönsak är en stor källa till A-, C- och K- vitaminer, folsyra och kalcium. Kalcium är mer än intressant eftersom en studie av British Journal of Nutrition säger att det verkligen kan hjälpa dem som vill gå ner i vikt. Tvätta broccolin och skala päronet, skär i bitar och lägg sedan i mixern. Drick före måltid, bland annat för att mätta hungern.

Blandafrukt och grönsaker i dina juicer

Juice på morot, rödbetor, selleri, äpple och gurka

Ingredienserna i denna viktminskningsjuice är 5 morötter, en halv rödbeta, 1 kvist selleri, 1 äpple och en halv gurka. Skala och tärna alltihop, tvätta väl och lägg i mixern. För att ge det lite extra smak kan du lägga till en liten bit ingefära.

Renande grönsaksjuice

För att göra ett litet avbrott från dina söta fruktjuicer, kan du göra en juice på endast grönsaker. Till denna fantastiska och renande blandning behöver du 3 morötter, 2 selleristjälkar, 2 rödbetor, 1 kålrot, ett halvt knippe spenat, 3 st brysselkål, ett halvt kålhuvud, en halv lök, 3 vitlöksklyftor och lite persilja. Tvätta och skär alla ingredienser i små bitar och koka sedan allt tillsammans. Kyl drycken och sila. Du kan dricka så mycket du vill och hjälpa kroppen att rena sig från gifter.

Bilder med tack till Jan Jablunka, Alan Levine, Amanda Slater, OBH Nordica USA, Bertholf y Thomas Angermann.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Imágenes cortesía de Jan Jablunka, Alan Levine, Amanda Slater, Breville USA, Bertholf y Thomas Angermann.
 • Henning, S. M., Yang, J., Shao, P., Lee, R.-P., Huang, J., Ly, A., … Li, Z. (2017). Health benefit of vegetable/fruit juice-based diet: Role of microbiome. Scientific Reports, 7, 2167.
  http://doi.org/10.1038/s41598-017-02200-6
 • Bertoia, M. L., Mukamal, K. J., Cahill, L. E., Hou, T., Ludwig, D. S., Mozaffarian, D., … Rimm, E. B. (2015). Changes in Intake of Fruits and Vegetables and Weight Change in United States Men and Women Followed for Up to 24 Years: Analysis from Three Prospective Cohort Studies. PLoS Medicine, 12(9), e1001878.
  http://doi.org/10.1371/journal.pmed.1001878
 • Mansour, M. S., Ni, Y.-M., Roberts, A. L., Kelleman, M., RoyChoudhury, A., & St-Onge, M.-P. (2012). Ginger consumption enhances the thermic effect of food and promotes feelings of satiety without affecting metabolic and hormonal parameters in overweight men: A pilot study. Metabolism: Clinical and Experimental, 61(10), 1347–1352.
  http://doi.org/10.1016/j.metabol.2012.03.016
 • Stelmach-Mardas, M., Rodacki, T., Dobrowolska-Iwanek, J., Brzozowska, A., Walkowiak, J., Wojtanowska-Krosniak, A., … Boeing, H. (2016). Link between Food Energy Density and Body Weight Changes in Obese Adults. Nutrients, 8(4), 229.
  http://doi.org/10.3390/nu8040229

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.